Belgisch voetbal te zien via Orange

Telecomoperator Orange Belgium en Eleven Sports, de nieuwe rechtenhouder van het Belgische voetbal, hebben een akkoord bereikt over de distributie van de drie nieuwe zenders van Eleven Sports met wedstrijden van de Jupiler Pro League. Dat maakt Orange donderdag bekend.

De overeenkomst geldt voor vijf jaar. Orange is daarmee de eerste telecomoperator die een overeenkomst bereikt. Concreet zullen de klanten van Orange Love Trio, het pakket internet, tv en een mobiel abonnement, zich kunnen abonneren op een premium voetbalbundel met daarin de Jupiler Pro League.

Orange zegt dat ze de Jupiler Pro League aan een voordelige prijs zal aanbieden. De details van het aanbod worden binnenkort gecommuniceerd. De drie al beschikbare Eleven Sports-zenders met internationale competities blijven deel uitmaken van het standaard digitale tv-pakket van Orange.

Klanten zonder tv-abonnement zullen zich rechtstreeks op de site van Eleven Sports kunnen abonneren op maandpassen om het Belgisch voetbal te volgen via smartphone. Eleven Sports biedt nu al maand- of jaarpassen aan om buitenlandse competities te volgen.

Quid Telenet en Proximus?

Ook Proximus en Telenet onderhandelen met Eleven Sports over de distributie van de Jupiler Pro League. Maar in die gesprekken is het nog niet tot een deal gekomen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20