Bedrijfslening simulatie berekenen

Wanneer je ervan droomt om je bedrijf te gaan vernieuwen, je nieuwe materialen aan wilt schaffen of één of meerdere andere investeringen wilt gaan doen om je onderneming nog beter te laten functioneren, dan kan het afsluiten van een bedrijfslening wellicht een goede optie zijn. Een bedrijfslening zal je namelijk in de gelegenheid stellen om je onderneming de ruimte te geven bij de verwezenlijking van ambities en gestelde doelen te bereiken. In vrijwel alle gevallen zal het vooral gaan om ambities waar binnen je bedrijf op korte termijn (nog) geen financiële middelen voor beschikbaar zijn. Het afsluiten van een bedrijfslenig is eveneens een uitermate geschikte oplossing op momenten dat je bedrijf wat extra financiële ruimte nodig heeft om allerlei dagelijkse activiteiten uit te kunnen blijven voeren, maar ook als je bepaalde rekeningen dient betalen terwijl er niet voldoende geld binnen het bedrijf aanwezig is om dat te kunnen doen. Sommige zaken kunnen immers voor een heleboel (financiële) problemen gaan zorgen op het ogenblik dat deze niet tijdig kunnen worden geregeld. Het ondernemen zal als gevolg van dit soort problemen vaak minder eenvoudig zijn en daar zit uiteraard geen enkele ondernemer op te wachten.

Wanneer kies je voor een bedrijfslening?

Elke ondernemer, en dus ook elk bedrijf, is anders dan alle anderen. Als je een bedrijf hebt dan wil je bovendien niets liever dan dat deze onderneming het beste krijgt dat er te vinden zal zijn. Bovendien ben je als eigenaar van een bedrijf goed op de hoogte van het belang en de noodzaak van bepaalde investeren die gedaan dienen te worden. Het financieren van dergelijke investeringen is echter alleen mogelijk als je een geschikte leenvorm weet te vinden. Vandaag de dag zijn er echter een aantal verschillende soorten leningen die je als bedrijf af kunt sluiten bij verschillende aanbieders.

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Bij het kiezen van de meest geschikte bedrijfslening zullen de behoeftes van je bedrijf een enorme rol vervullen. Verder zullen in de regel bedrijfslening worden onderverdeeld in:

  • leningen met een looptijd van hooguit 1 jaar,
  • leningen met een looptijd van meer dan 1 jaar.

Voor elke afzonderlijke lening kunnen overigens de minimale en maximale leenbedragen voor je bedrijf sterk uiteenlopen. De mogelijkheden die door een bedrijfslening worden geboden zijn echter over het algemeen vrij groot end at geldt niet enkel voor mensen die net een eigen bedrijf zijn gestart, maar vooral ook voor bestaande ondernemingen waar het eveneens noodzakelijk voor blijft om op bepaalde momenten te vernieuwen en verder uit te groeien. Voor vrijwel elke afzonderlijk probleem, en in iedere unieke situatie, is er dan ook meestal wel een passende oplossing te bedenken. Hieronder hebben we een aantal verschillende behoeftes omschreven die je als ondernemer zou kunnen hebben:

  • De financiering die nodig is om een nieuw bedrijf op te starten,
  • Investeren in nieuwe materialen, zoals voor de inrichting van het bedrijf of het opzetten van een eigen website,
  • Het overbruggen van een (tijdelijk) tekort aan financiële middelen, terwijl het bedrijf toch door kan blijven draaien en dus geen onnodige verliezen hoeft te lijden,
  • De spreiding van bepaalde kosten waar een bedrijf mee te maken kan krijgen, maar waar op een bepaald ogenblik niet voldoende geld voor in kas is.

Een goede voorbereiding loont

Er zijn een groot aantal zaken waar je op moet letten als je een bedrijfslening af wilt gaan sluiten. Deze aandachtspunten kunnen echter sterk afwijken van de aspecten die een belangrijke rol spelen bij een lening die verstrekt wordt aan een consument. Om die reden hebben we hieronder een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken als je van plan bent een bedrijfslening aan te gaan. Vanwege het de verschillende voorwaarden, die aan een bedrijfslening of een consumentenlening zijn verbonden, zullen er ook andere regels en aandachtspunten zijn waar je goed op moet letten.

Zo zul je onder andere, afhankelijk van het bedrag dat je door middel van een bedrijfslening wilt gaan lenen, aan moeten tonen dat je in het verleden je bedrijf financieel gezond was. Een goede voorbereiding is, net zoals de beschikbaarheid van allerlei benodigde documenten, essentieel voordat je een bedrijfslening af kunt gaan sluiten. Door zeker te zijn van een degelijke voorbereiding zal tevens de kans toe gaan nemen dat het gewenste leenbedrag ook daadwerkelijk door een kredietverstrekker wordt toegekend. Je moet je echter wel altijd goed beseffen dat er geen enkele lening bestaat die je helemaal kosteloos aan kunt gaan. Het afsluiten van een bedrijfslening vormt op deze regeling dan ook absoluut geen uitzondering. Het gros van de ondernemers zal zijn toevlucht zoeken tot het afsluiten van een bedrijfslening op momenten dat er nieuw materialen gekocht dienen te worden, maar ook als het nodig blijkt te zijn om het bedrijf uit te breiden door middel van de aankoop van één of meerdere gebouwen en terreinen.

Een bedrijfslening op maat afsluiten

Een bedrijfslening kan je helpen bij het laten groeien van je bedrijf en ervoor zorgen dat je met je onderneming de gewenste resultaten weet te behalen. Een bedrijfslening dient echter altijd een lening op maat te zijn omdat deze nauwkeurig af dient te worden gestemd op het beoogde leendoel.  Een lening afsluiten om een nieuwe bedrijfsauto te kunnen financieren of om een verbouwing van een pad te kunnen bekostigen zijn immers twee totaal verschillende leendoelen die elk om een andere aanpak zullen vragen. De rente die je over een bedrijfslening zult gaan betalen, zal dan ook sterk afhangen van het bedrag dat je wilt gaan lenen. De voorwaarden en rente die van toepassing zijn op een bedrijfslening kunnen bovendien ook enorm verschillen per kredietverstrekker waardoor het altijd verstandig zal zijn om verschillende leenvormen van meerdere aanbieders onderling grondig te vergelijken. Elke ondernemer zal namelijk het liefst een bedrijfslening willen vinden en aangaan die het meest voordelig is het bedrijf en de bestaande behoeftes.

Een bedrijfslening afsluiten bij een bank

Vandaag de dag is het aangaan van een zakelijk lening, zoals een bedrijfslening, bij een bank nog altijd de methode die het meest aan wordt gewend. Dit wil overigens niet per definitie zeggen dat dit ook altijd de meest ideale oplossing zal zijn als je een lening voor je bedrijf af wilt sluiten. Om een bedrijfslening bij een bank aan te kunnen gaan, zul je namelijk aan een breed scala aan eisen en voorwaarden dienen te voldoen. Als gevolg daarvoor zal een bedrijfslening afsluiten bij een bank vaak minder toegankelijk zijn, zelfs op het ogenblik dat je slechts een klein geldbedrag zou willen lenen. Indien je een gering bedrag voor je bedrijf wilt lenen, dan is er gelukkig nog een meer gunstigere manier om geld te lenen. Hierbij zal er echter geen sprake zijn van een tussenkomst door een bank.

Een bedrijfslening in de vorm van een microkrediet

Een microkrediet is een lening die door de overheid aan wordt geboden aan bedrijven zodat ondernemingen op een minder ingewikkelde manier geld kunnen lenen. Ook kan de overheid zo op een positieve manier invloed uitoefenen op het ondernemersklimaat en de status ervan op een gunstig peil houden. De overheid zal voor het verstrekken van een microkrediet echter ook nieuwe ideeën, bedrijfsplannen en concepten beoordelen. Een microkrediet is dan ook een leenvorm die specifiek in het leven is geroepen is voor mensen die net een eigen bedrijf zijn gestart. In bepaalde gevallen kan een microkrediet toch ook erg interessant zijn om de uitbreidingsplannen van een bestaande onderneming te verwezenlijken. Met behulp van het geleende geld van de overheid kan dan een dergelijk project eveneens worden gefinancierd door het verstrekken van zowel grote- als kleine leningen.

Een bedrijfslening in de vorm van een minilening

Het afsluiten van een minilening als bedrijfslening is een ideale manier om geld te lenen op het ogenblik dat je snel een klein geldbedrag nodig binnen je bedrijf hebt. Het zal bij een minilening namelijk altijd gaan om bedragen tot 1000 euro. Een minilening is een eenvoudige en snelle manier van geld lenen die je bovendien volledig online kunt regelen. De online afhandeling van de minilening is vooral te danken aan het feit dat er geen papierwerk aan te pas komt. Een minilening afsluiten is dan ook een goede oplossing op momenten dat je als ondernemer op erg korte termijn een geringe geldsom in handen wilt hebben. Wanneer je een minilening aangaat, moet je er overigens wel rekening mee houden dat deze leenvorm een erg korte looptijd hanteert. Ook zul je in de regel met erg hoge leenvergoedingen te maken krijgen als je niet binnen dit vooraf vastgestelde termijn het geleende bedrag aan de kredietverstrekker terug kunt betalen.

Crowdfundingsactie opzetten als bedrijfslening

Crowdfunding is een manier om geld binnen te halen en kent pas sinds enkele jaren een echte toename in de populariteit. De populariteit van crowdfunden neemt echter nog steeds gestaag toe, zowel onder bedrijven als onder particulieren. Door te gaan crowdfunding dien je je plannen eerst nauwkeurig te presenteren in ruil voor sponsoring of donaties door mensen die geïnteresseerd zijn in je project of je bedrijf. Deze vorm van financiering wordt tegenwoordig in het bijzonder veel gebruikt in de creatieve- of technische branche.

Om een crowdfundingsactie op te kunnen zetten, dien je allereerst een streefbedrag vast te stellen en een datum te prikken waarop je je doel bereikt wilt hebben. Vervolgens kun je beginnen met de uitvoering van je plannen. Een belangrijk voordeel van deze vorm van geld lenen is dat je van tevoren reeds een zeker publiek op kunt bouwen. Om die reden is deze methode van financiering van projecten in het bijzonder populair onder startende ondernemers. Helaas wil dit niet zeggen dat ook elk concept ook altijd geschikt zal zijn om deze vorm van zakelijke financiering toe te passen.

Kiezen voor een bepaalde bedrijfslening

Het is je inmiddels wel duidelijk geworden dat er niet zoiets als de beste bedrijfslening bestaat. Welke methode in een specifieke situatie het meest gunstig zal zijn, zal immers sterk afhangen van de behoeften van een specifieke ondernemer en het bedrag dat deze nodig heeft om zijn plannen werkelijkheid te kunnen laten worden. De looptijd en de kosten van de lening zullen eveneens een belangrijke rol vervullen bij het maken van een keuze ten aanzien van het aangaan van een bedrijfslening. Om die reden dien je dan ook nauwkeurig te beoordelen hoe je situatie eruit ziet en welke behoeftes er vanuit het bedrijf bestaan. Pas dan kun je je een goed beeld gaan vormen over de meest gunstige lening die het best op het geheel is afgestemd zal zijn. Het aanbod aan leningen voor bedrijven is echter enorm groot waardoor je als ondernemer veel keuze en ruimte hebt om de meest ideale financiering te vinden voor je bedrijf. Door alle mogelijkheden op dit gebied grondig te bestuderen, kun je echter niet alleen veel voordeel binnenslepen, maar eveneens je dromen en ambities waarmaken.

Simulatie van een bedrijfslening

Vandaag de dag kun je, niet alleen als particulier maar ook als ondernemer, via het internet allerlei simulaties uitvoeren. Dit geldt eveneens wanneer je van plan bent om een bedrijfslening af te gaan sluiten en eerst de kosten ervan wilt gaan berekening. Nadat je een website hebt gevonden waar een simulatietool op aanwezig is (vaak op websites van aanbieders van deze leenvormen of op zogenaamde vergelijkingswebsites) hoef je enkel maar een erg eenvoudig proces te doorlopen en de gevraagde gegevens in te voeren. Hierna zal er al binnen een paar aantal minuten een resultaat zichtbaar zijn op je beeldscherm.

Geld lenen voor een bedrijf is uiteraard een serieuze aangelegenheid en een gedegen voorbereiding zal dan ook absoluut noodzakelijk zijn voordat een bank, of een andere kredietverstrekker, over zal gaan tot de verstrekking van een bedrijfslening. Als ondernemer zul je bijvoorbeeld in dienen te staan voor het bedrijfs- en financieel plan waar je de aanvraag mee wilt onderbouwen. Alleen op die manier kun je immers de kredietverlener overtuigen van de slagingskansen van je plannen en de terugbetalingscapaciteit van je bedrijf.

Conclusie

Ongeacht of je nu een eigen bedrijf op wilt gaan starten, of dat je als zelfstandige aan de slag wilt gaan, dan dien je precies te weten welke meerwaarde de investering en lening voor je onderneming mee zal brengen. Een bedrijfslening kun je dan ook het beste beschouwen als een soort hefboom waar enerzijds geld geleend kan worden om meer omzet en/of winst mee te kunnen genereren binnen je bedrijf. Een bedrijfslening aanvragen is weliswaar niet erg moeilijk, maar zal wel de nodige tijd en moeite van je vergen. Voor het afsluiten van een dergelijke bedrijfslening kun je bij je eigen bank terecht, maar eveneens een andere kredietverstrekker benaderen als deze je een gunstiger aanbod kan doen.

Door bij verschillende aanbieders van bedrijfsleningen een simulatieproces te doorlopen, kun je al in een relatief korte tijd meerdere leenvormen gaan vergelijken op het gebied van kosten, voorwaarden en andere belangrijke zaken. Vaak kun je bovendien, na het doorlopen van een simulatie, direct een lening aanvragen bij de betreffende aanbieder van leningen en kredieten. In alle gevallen zul je je echter wel goed bewust moeten zijn dat een bedrijfslening voor elke afzonderlijke ondernemer anders uit zal pakken. Niet alleen omdat diens (leen)behoeften en wensen anders zullen zijn, maar ook omdat niet elke ondernemer dezelfde lening bij dezelfde kredietverstrekker af heeft gesloten. De bedrijfslening van het ene bedrijf kan dan ook totaal anders uitvallen dan dat van een andere onderneming, terwijl op het eerste gezicht de situaties vrijwel identiek lijken te zijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20