Barco en Galapagos onderuit op bedrukte Europese beurzen

De Europese beurzen blijven woensdag dicht bij huis. In Brussel zitten zowel Barco als Galapagos stevig in het defensief, met verliezen van respectievelijk 13,25 procent en 6,13 procent.

Beeldvormingsgroep Barco verliest stevig na een pessimistische trading update. Door de coronapandemie zag het West-Vlaamse bedrijf de omzet in het derde kwartaal met 37 procent dalen op jaarbasis. Barco geeft 2020 op en de topman noemt het een ‘off-year’ in een persbericht.

Galapagos daalt ook, omdat Goldman Sachs het koopadvies bijstuurt. De Amerikaanse zakenbank verlaagt zijn advies van ‘houden’ naar ‘verkopen’ en het koersdoel gaat van 108 euro naar 87 euro.

Dierenvoeding

In Nederland wint Randstad 6,35 procent, na verbeterde kwartaalcijfers. Het concern, dat erg gevoelig is voor de stand van de economie, zette wel beduidend lagere resultaten in de boeken dan een jaar geleden. ‘De situatie verbetert. De omzet zakte 13 procent in het derde kwartaal en 11 procent in september. Ook over de eerste weken van oktober was het momentum positief’, stelt topman Jacques Van Den Broek in een toelichting.

Dierenvoeding en melk helpen de levensmiddelenreus Nestlé dan weer aan mooie cijfers. Het Zwitserse bedrijf boekte dit jaar tot nu toe 3,5 procent meer omzet dan een jaar eerder. Dat komt vooral door de dierenvoedingstak, die 10,6 procent vooruit ging. Flessenwater was dan weer in vrije val. Beleggers blijven er rustig onder, want het aandeel gaat 0,67 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20