Banken duwen Europese beurzen in het rood

Alle Europese beurzen staan woensdagmorgen op een verlies 1,5 tot 2 procent. De Brusselse sterindex Bel20 koerst zo’n 2 procent lager.

Bekaert won bij opening 2,7 procent na de beslissing van de West-Vlaamse staaldraadgroep om haar dividend uit te stellen. In het eerste kwartaal daalde de omzet met 11 procent tot 977 miljoen euro. Dat is een nog sterkere daling dan analisten verwachten.

Kinepolis koerst omstreeks 10 uur zo’n 3 procent lager. Reden is de niet verwonderlijke daling van het aantal bezoekers. In het eerste kwartaal kwamen er 9 procent minder bezoekers langs door de twee weken verplichte sluiting in maart. Topman Eddy Duquenne geeft wel aan dat ‘bioscopen een manier zijn om het beperkte vrijetijdsaanbod uit te breiden tijdens de zomer‘.

ING volgt ABN Amro

Op de beurs van Amsterdam gaat ABN Amro onderuit (-6 procent). In het eerste kwartaal heeft de bank een verlies van 395 miljoen euro geleden. Dat gebeurt voor het eerst in 6,5 jaar. In een reactie op het monsterverlies koerst het aandeel 5 procent lager. En ook in Brussel ondervindt ING de gevolgen: het aandeel verliest bijna 3 procent.

En in Londen ging TUI bij opening zo’n 5 procent hoger. De Duits-Britse toerismereus gaat 8.000 personeelsleden afdanken. Het management geeft aan dat het bedrijf maandelijks 250 miljoen euro cash verbrandt en waarschuwt voor ‘de zwaarste crisis waarmee de sector en TUI ooit zijn geconfronteerd’.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20