Baggeraar CFE uitblinker op kalme Europese beurzen

De brede Europese beursindex Eurostoxx50 opent licht in het rood, maar wipt daarna weer in het groen. CFE toont het beste rapport.

Geen grote sprongen bij de bel op de Europese beurzen en ook de Bel20 houdt het kalm, met 1 uitzondering dan. Industriereus CFE krijgt fanmail van ABN Amro en sprint 8 procent hoger. De industriëlen zetten op maandag de handtekening onder een megacontract voor windmolens met hun offshoredochter DEME. Moederbedrijf Ackermans en Van Haaren koerst 2,3 procent hoger.

Ook goed nieuws voor WDP: de commerciële warenhuizen zijn wellicht een van de weinige winnaars van de coronacrisis. Ook gisteren trok het aandeel aan, WDP ziet namelijk ook de vraag toenemen. Het aandeel stijgt met 1,5 procent.

Biotech’er Argenx vervolledigt de top 3 op de Bel20. De Gentenaren zijn na de val van Galapagos het meest waardevolle farmabedrijf in de Bel20. Het komt daarmee opnieuw in de buurt van 10 miljard euro beurswaarde.

Galapagos

Aan de rode kant van de tabel is het uiteraard Galapagos die de lantaarn draagt. Het in ongenade gevallen faramabedrijf koerst opnieuw bijna 4 procent lager na een negatief advies van de FDA over zijn reumamedicijn filgotinib.

Nog in het rood staat Telenet. De Belgische tv-provider staat kort na de bel 1,5 procent lager. Ook materiaaltechnolgiebedrijf Umicore zakt een procent weg.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20