‘Bad Boys’ Adil en Bilall maken twee nieuwe Hollywood-films

De Belgen Adil El Arbi en Bilall Fallah gaan zowel ‘Bad Boys 4’ als ‘Beverly Hills Cop 4’ regisseren. Dat zegt de Amerikaanse filmproducent Jerry Bruckheimer aan Het Laatste Nieuws.

Eerder regisseerde het duo al ‘Bad Boys for Life’, de derde film in de ‘Bad Boys’-reeks. De film bracht 418 miljoen dollar (386 miljoen euro) op en is daarmee naar alle waarschijnlijkheid de succesvolste film van 2020. Met die nuance dat alle filmopnames nu stilliggen door Covid-19 en alle bioscoopzalen gesloten zijn. Op de tweede plaats komt ‘Sonic’, een film gebaseerd op het computerspel over de blauwe egel, met ‘maar’ 305 miljoen dollar.

Het succes van ‘Bad Boys for Life’ heeft duidelijk zijn weerklank niet gemist in Hollywood. De bekende filmproducer Jerry Bruckheimer, bekend van onder andere ‘Pirates of the Caribbean’ en ‘Top Gun’, vroeg de twee om ook de vierde ‘Bad Boys’-film en daarbovenop de vierde ‘Beverly Hills Cop’ te maken. ‘We houden van getalenteerde jonge filmmakers die visueel hun eigen stijl hebben, en dat is precies wat Adil en Bilall zijn’, zegt Bruckheimer.

Zoom

De drie houden regelmatig contact vanop afstand. ‘We proberen elkaar zo goed mogelijk op de hoogte te houden van alles wat er gebeurt en geven elkaar elke week een stand van zaken via Zoom’, klinkt het.

In eigen land werden de dertigers Adil en Bilall bekend met ‘Black’, de verfilming van een boek van de jeugdschrijver Dirk Bracke. Het verhaal gaat over een harde confrontatie tussen twee Brusselse jeugdbendes.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20