AXA gaat gestolen voorwerpen en voertuigen helpen opsporen

De verzekeraar AXA slaat de handen in elkaar met Sjerlok, een platform van Legentic dat mensen helpt om gestolen voorwerpen en voertuigen op te sporen.

Na een testfase van twintig dagen is AXA er samen met Sjerlok in geslaagd om een 20tal dossiers op te lossen. In een persbericht laat de verzekeraar weten dat het platform in de eerste plaats zal ingezet worden om gestolen wagens terug te vinden. Verzekerde gestolen wagens worden automatisch ingevoerd in de tool. Andere voorwerpen worden pas ingevoerd zodra die een minimumwaarde van 5.000 euro hebben.

Drie pijlers

De digitale opsporing via Sjerlok steunt op drie pijlers om objecten te lokaliseren: de track-and-tracesystemen die in de wagens ingebouwd zijn, het geautomatiseerd zoeken naar objecten via een profiel op Europese verkoopwebsites, forums en sociale media en een intern team van experts dat informatie deelt via het platform in samenwerking met publieke en privépartners in grote delen van Europa, Afrika en Azië. Het opzoekingswerk is volledig gratis voor klanten bij AXA.

“Als technologiepartner van AXA zijn we verheugd te zien dat wij met onze unieke en effectieve big data- en analysetools, een toegevoegde waarde kunnen leveren in de strijd tegen financiële criminaliteit. Het is onze missie om de speld in de hooiberg te vinden”, zegt Ron Vermeulen, COO bij Legentic.

Legentic werkt in het buitenland samen met ander partners, zoals Delta Lloyd in Nederland. Het bedrijf laat weten dat het ook in ons land bereid is om de handen in elkaar te slaan met andere partners. In 2020 vond Sjerlok in de verschillende landen 147 objecten terug, ter waarde van meer dan 3,5 miljoen euro.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20