Autolening voor oldtimer

 

Op het moment dat je van plan bent om een oldtimer aan te schaffen dan kun je eveneens overwegen om deze te financieren met behulp van een zogenaamde autolening die speciaal bedoeld is voor een oldtimer. In de meeste gevallen kun je met een dergelijke autolening genieten van voordelige tarieven en gunstige leenvoorwaarden. Zo kun je op een aantrekkelijke manier toch de oldtimer van je dromen financieren. Door de meest gunstige lening te vinden voor de financiering van een oldtimer kun je immers aardig wat op de uiteindelijke leenkosten besparen.

Welke leenvorm kies je voor een oldtimer?

Schermafbeelding 2016-06-11 om 09.07.05Om een oldtimer te kunnen financieren kun je meerdere wegen bewandelen in de wereld van leningen en kredieten. Zo zou je onder andere kunnen kiezen voor het aangaan van:

  • een persoonlijke lening als je gaat voor duidelijkheid en zekerheid over de afbetaling van de schuld en de looptijd van de autolening.
  • Een doorlopend krediet wanneer je de voorkeur geeft aan flexibiliteit bij het lenen van geld. Deze leenvorm biedt je namelijk de mogelijkheid om geld op te nemen en af te lossen op elk gewenst moment.
  • een autolening die speciaal bedoeld is voor de financiering van een oldtimer. Dit is eveneens een persoonlijke lening maar dat toegespitst op de personen die een oude auto aan willen schaffen.

Autoleningen voor oldtimers vergelijken

[table id=3 /]

Informatie inwinnen over autoleningen voor een oldtimer

Indien je direct wilt weten wat de mogelijkheden zijn als je een oldtimer wilt financieren dan kun je gebruikmaken van een zogenaamde online simulatie (meestal te vinden op de website van de kredietverstrekker). Door de gevraagde gegevens in te voeren bij de lening die je hebt gekozen, zul je al snel over de nodige informatie beschikken om verschillende leenvormen en aanbieders met elkaar te vergelijken.

Uiteraard kun je ook per telefoon informatie inwinnen over de mogelijkheden die er zijn in je persoonlijke situatie. Daarnaast bieden de meeste kredietverstrekkers hun (potentiële) klanten de mogelijkheid om online een offerte, of zelfs de autolening direct, aan te vragen. Nadat de verstrekker van de lening alle mogelijkheden en je financiële situatie heeft beoordeeld, zul je uitsluitsel krijgen met betrekking tot het verstrekken van een autolening voor de aankoop van een oldtimer.

Vergelijken van meerdere mogelijkheden

Bij het afsluiten van een autolening voor een oldtimer afsluiten komen, net zoals bij het aangaan van andere leningen of kredieten, een aantal essentiële naar voren. Hierbij kun je onder andere denken aan:

  • je inkomen,
  • je leendoel,
  • eventuele andere schulden en betalingsverplichtingen

Voor een kredietverstrekker is het namelijk van groot belang dat je over genoeg financiële ruimte beschikt om aan de aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. Verder zal je leendoel het uitgangspunt vormen bij het vinden van de meest geschikte leenvorm. Een persoonlijke lening is bijvoorbeeld ideaal als je een grote aankoop wilt financieren, zoals een oldtimer. Met een persoonlijke lening kan de financiering immers af worden gestemd op de verwachte gebruiksduur van de oldtimer.

Het aangaan van een autolening voor een oldtimer start doorgaans bij de bepaling van de gewenste leenvorm samen het vaststellen van de het leenbedrag en de looptijd. Hiervoor kun je prima een online simulator gebruiken om een indicatie te krijgen van je financiële situatie en de gevolgen van het afsluiten van een autolening voor een oldtimer.

Rente over een autolening voor een oldtimer

Een lening en rente zullen altijd met elkaar verbonden zijn ongeacht of je een doorlopend krediet of een persoonlijke lening aangaat. De manier waarop de rente op de autolening zal beïnvloeden is wel bij elke leenvorm anders. Wanneer je een persoonlijke lening aangaat dan zal er een vaste looptijd gelden samen met een vast rentepercentage. Vooraf weet je dus exact waar je aan toe zult zijn door de vaststaande rente, looptijd en maandelijkse aflossingen.

De rente over een doorlopend krediet zijn gebaseerde de nog openstaande schuld. De looptijd van een deze kredietvorm is immers geen vaststaand gegeven omdat je telkens opnieuw de afgeloste geldsom op kunt nemen en boetevrij tussentijds geld af kunt lossen. Zelfs de rente staat bij een doorlopend krediet niet vast waardoor deze de totale leenkosten sterk kan beïnvloeden. Door de juiste leenvorm te kiezen en daarbij ook nog eens te letten op de meest gunstige leenvoorwaarden en –tarieven, kun je uiteindelijk aardig wat besparen op de totale leenkosten voor je oldtimer.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20