Antwerpen, Gent of Brussel: eerste Dunkin’ Donuts-locatie nog niet beslist

Op maandag circuleerde een bericht dat de eerste locatie van de Amerikaanse koffie- en gebakketen Dunkin’ Donuts op de De Keyserlei in Antwerpen zou openen.

Er is al sprake van een Dunkin’ Donuts in België sinds 2014. Nu leek er toch een locatie beslist. Een pand op de De Keyserlei dat eerder in handen was van een bakkerij, zou verhuurd zijn aan Dunkin’ Donuts.

Gent, Brussel of Antwerpen

‘Binnenkort valt de beslissing’, laat Roberto Fava, de CEO van Dunkin’ Donuts in Nederland, aan Business AM weten. ‘Momenteel zijn er een heel aantal locaties waar we huren, in Gent, Brussel en Antwerpen. Waar de eerste Dunkin’ Donuts in België zal komen, weten we eerstdaags.’

Fava bevestigt inderdaad dat het pand op de De Keyserlei in handen is van Dunkin’ Donuts. Dat betekent niet dat daar ook de eerste zaak komt. ‘Er zijn een aantal concepten die op die locatie kunnen komen, maar dat is dus nog niet beslist.’ Natuurlijk is de De Keyserlei, zo dicht bij het Centraal Station van Antwerpen, een toplocatie.

Snelle uitrol

Sowieso is het niet de bedoeling dat Dunkin’ Donuts-fans lang moeten wachten op een winkel in een naburige stad. Volgens Fava zullen er op korte tijd verschillende winkels openen.

Op dit moment heeft Dunkin’ Donuts 24 locaties in Europa. Wereldwijd zijn er 12.500 vestigingen. Het bedrijf bestaat al ruim 70 jaar in de Verenigde Staten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20