Dunkin’Donuts opent eerste filiaal op De Keyserlei

De Amerikaanse donutketen Dunkin Donuts krijgt een eerste winkel in België. Die komt meteen op een goede locatie, op de plaats van een bakkerij op de De Keyserlei.

Dunkin’ Donuts is een fenomeen in de Verenigde Staten maar in ons land kent bijna niemand het concept. Koffie met een donut, dat doen ze in de VS al ruim zeventig jaar. Nu komt de keten ook naar België, Antwerpen om specifiek te zijn.

Antwerpen

De keten had in 2014 al plannen om naar België te komen. Toen lag de focus op Brussel. Toch is Antwerpen nu eerst aan de beurt. Dunkin’ Donuts komt er in de plaats van de Belgische bakkerij Van Opstal – Van Boxel.

Die bakkerij heeft intussen zeven locaties in het Antwerpse. ‘Dunkin’ Donuts deed een voorstel om op deze locatie een nieuwe vestiging te openen. Dat voorstel zette me aan het denken en daarom heb ik beslist om mij terug te focussen op de verdere uitbouw van het netwerk van Van Opstal – Van Boxel’, zegt de eigenaar, Sien Van Boxel, over de beslissing.

Uitbreiding

Dunkin’ Donuts heeft 12.500 winkels in meer dan dertig landen. Het bedrijf zet al even in op Europese expansie. In België mikt het bedrijf op een twintigtal locaties.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20