“Antwerp Airport heeft impact coronacrisis nagenoeg volledig verteerd”

Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar heeft de luchthaven Antwerp Airport bijna 45.000 passagiers ontvangen. Daarmee naderen de trafieken opnieuw het activiteitsniveau dat de Antwerpse luchthaven voor de uitbraak van de coronacrisis liet optekenen. Dat blijkt uit cijfers die Antwerp Airport bekend heeft gemaakt.

Tijdens de maand maart werden op Antwerp Airport zelfs meer passagiers ontvangen dan tijdens dezelfde periode drie jaar geleden. Ook bij de zakenvluchten kon een sterke stijging worden opgemerkt.

Reislust

Antwerp Airport is het jaar met uitstekende cijfers gestart. In totaal werden tijdens de voorbije drie maanden op de Antwerpse luchthaven 44.791 passagiers ontvangen. “Dat cijfer blijft slechts 7,7 procent onder het niveau dat drie jaar geleden tijdens dezelfde maand werd genoteerd”, merkt Eric Dumas, chief executive van Antwerp Airport, op. 

“De cijfers maken duidelijk dat het herstel van de trafieken zich op de Antwerpse luchthaven verder blijven doorzetten. Tijdens de maand maand werden zelfs 7 procent meer passagiers ontvangen dan tijdens dezelfde periode drie jaar geleden, toen Antwerp Airport nochtans absolute recordcijfers had laten optekenen.”

Ook de volgende maanden mag de Antwerpse luchthaven zich volgens Dumas aan een verder herstel verwachten. “We merken dat steeds meer mensen opnieuw op reis willen gaan”, voert de topman daarbij aan. Dumas voegde eraan toe dat Antwerp Airport is voorbereid om de toenemende trafieken op te vangen.

Zakenreizen

Het aanbod aan bestemmingen neemt ook opnieuw toe. Inmiddels zijn alweer de eerste vluchten naar Mallorca in Spanje opnieuw vertrokken. Later deze maand worden ook de vluchten naar Ibiza in Spanje en Split in Kroatië hervat. Half juni wordt ook de Franse bestemming Avignon aan het vluchtschema toegevoegd.

Eenzelfde positieve trend kan volgens Dumas ook bij de zakenreizen worden opgemerkt. “De zakelijke vluchten hebben zich volledig hersteld”, benadrukt hij.

“De activiteit bevindt zich momenteel zelfs hoger dan tijdens het eerste kwartaal van drie jaar geleden. Tijdens de maand maart was er daarbij sprake van een stijging met 26 procent.”

Die resultaten bevestigen volgens Dumas eens te meer de sterke positie die Antwerp Airport op het gebied van de zakelijke vluchten heeft uitgebouwd.

(ns)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20