Amerikaanse beurzen reageren koeltjes op start vaccinatieprogramma

De start van het Amerikaanse vaccinatieprogramma lijkt geen nieuwe vaccinrally op gang te trekken. Enkel de Nasdaq kon de dag met winst afsluiten. De index ging 0,52 procent hoger.

In de Verenigde Staten zijn ze gestart met het vaccinatieprogramma. Waar de beleggers bij de start van beursdag positief reageerden, sluiten ze die af met gemengde gevoelens. De Dow Jones verloor 0,62 procent en de S&P500 ging 0,44 procent lager. Nasdaq kon dan weer een winst optekenen van 0,52 procent.

Overname in de gamewereld

De Amerikaanse gamegigant Electronic Arts heeft een bod van 1,2 miljard dollar uitgebracht op het Britse Codemasters. De beleggers reageerden enthousiast op de overnameplannen en gaven het aandeel een boost van 1,26 procent.

De internationale koffieketen Starbucks deed vandaag zijn plannen voor het komende decennium uit de doeken. Zo liet Starbacks weten dat het het aantal vestigingen wil uitbreiden van 33.000 tot 55.000 tegen 2030. Het aandeel tekende een bescheiden winst op van 0,48 procent.

Storing bij Google

Google verloor alsnog 1,22 procent na een wereldwijde storing. Heel wat mensen merkten deze middag ineens dat ze geen toegang meer hadden tot de videowebsite YouTube en hun e-mails via Gmail.

Het aandeel van Walt Disney Company nam een duik van 3,6 procent. Die daling komt er nadat het entertainmentbedrijf vorige vrijdag de beursweek afsloot met een winst van 13 procent. Disney liet toen weten dat het meer dan 50 films en series toevoegt aan de streamingdienst Disney+.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20