Amazon neemt nog eens 100.000 extra personeelsleden aan in VS

De e-commercereus Amazon blijft maar aanwerven. De coronacrisis heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. Het neemt al voor de vierde keer dit jaar extra mensen aan in de VS en ook wereldwijd waren er al een hoop aanwervingen.

De nieuwste jobs zouden vooral voor in de VS en Canada zijn, volgens een mededeling van het bedrijf. Wereldwijd komt het aantal personeelsleden nu op bijna 1 miljoen, interim-personeel niet meegerekend.

Het toont hoe sterk Amazon profiteert van de coronacrisis. Toen alle winkels drie maanden gesloten waren, moest iedereen online shoppen. Heel wat mensen die daarvoor nog nooit iets online gekocht hadden, hebben een nieuwe wereld ontdekt en zijn dat blijven doen. De omzet van Amazon steeg in het afgelopen kwartaal 40 procent en het bedrijf haalde met 6 miljard dollar (5 miljard euro) zijn hoogste winst in zijn 26-jarig bestaan.

Vierde keer

Het is al de vierde keer dit jaar dat Amazon alleen al in de VS aankondigt nieuwe mensen aan te nemen. Eerder kwamen er al eens 100.000 en 75.000 personeelsleden bij en vorige week nam het bedrijf nog 33.000 technologische medewerkers in dienst. In het Verenigd Koninkrijk kwamen er deze maand ook 7.000 nieuwe jobs bij.

Het aandeel van de webwinkelreus gaat maandag 2 procent hoger op de techbeurs Nasdaq.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20