Online shoppen blijft boomen: Amazon zet 7.000 vacatures open in het VK

Om de stijgende vraag te kunnen bijhouden, gaat e-commercegigant Amazon alleen al in het Verenigd Koninkrijk 7.000 banen toevoegen. Dat brengt het aantal jobs op meer dan 40.000.

De wereldwijde lockdownmaatregelen door het coronavirus hebben online shoppen helemaal op de kaart gezet. De recentste kwartaalcijfers van het Amerikaanse Amazon tonen dat aan. Tot op heden wordt er nog steeds meer online gekocht, aangezien veel consumenten fysieke winkels nog steeds mijden wegens het risico op besmetting. De omzet van Amazon steeg daardoor met 40 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, tot 89 miljard dollar. Amazon verdubbelde zijn nettowinst tot 5,2 miljard dollar.

Om mee te kunnen met al die bestellingen, is er uiteraard nog altijd personeel nodig. Dit jaar nam Amazon in het Verenigd Koninkrijk al 3.000 mensen aan en tijdens de komende maanden komen er nog eens 7.000 extra vacatures bij. Het gaat om vaste contracten, waarbij het bedrijf van Jeff Bezos een minimumloon van 9,5 pond (10,65 euro) garandeert. In de aanloop naar de eindejaarsperiode komen er nog eens 20.000 tijdelijke jobs bij.

Het blijft wel een open vraag of alle personeelsleden coronaproof aan het werk kunnen. Zowel in de Verenigde Staten als in Frankrijk lag Amazon de voorbije maanden onder vuur, omdat het zijn personeel onvoldoende zou beschermen tegen een mogelijke besmetting. Amazon reageerde daarop met beschermende maatregelen en financiële beloftes, zoals een werkpremie van 2 dollar per uur. Een Amerikaanse protestbeweging van Amazon-arbeiders noemde dat ‘bloedgeld’.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20