Amazon op zoek naar 100.000 extra personeelsleden

Om de bijkomende vraag als gevolg van de coronacrisis te kunnen bolwerken, zal e-commercereus Amazon 100.000 extra personeelsleden aannemen.

Met de nieuwe aanwervingen komt het totale aantal personeelsleden wereldwijd op 900.000 mensen. ‘We weten dat veel mensen uit de reis- of horecasector economisch getroffen zijn door deze crisis’, zegt Dave Clark, hoofd van de wereldwijde operaties aan de Britse zakenkrant Financial Times. ‘We willen deze mensen verwelkomen in onze teams tot de zaken terug normaliseren en hun vorige werkgever hen terug kan aannemen.’

Daarnaast zal het bedrijf nog eens 350 miljoen dollar langs de kant zetten om de uurlonen van het personeel in de magazijnen en transportdiensten te verhogen. Al zeker tot eind april krijgen Noord-Amerikaanse werknemers 2 dollar extra, personeel uit het Verenigd Koninkrijk 2 pond en in ‘verschillende Europese landen’ gaat het om een verhoging van 2 euro.

Besmettingen in magazijnen

In tegenstelling tot de kantoren van Amazon, waar de bedienden verplicht moeten thuiswerken, zijn de magazijnen dus nog altijd operationeel. In een Spaanse en Italiaanse vestiging zijn er intussen gevallen van het coronavirus bekend. ‘We consulteren voortdurend medische experts en nemen alle voorzorgsmaatregelen in onze gebouwen om mensen gezond te houden’, stelde de topman nog.

Na de aankondiging verloor het aandeel van Amazon 2 procent in de nabeurshandel. Sinds half februari zag het Amerikaanse bedrijf al bijna een kwart van zijn beurswaarde in rook opgaan.

Meer