Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 10 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Amazon op zoek naar 100.000 extra personeelsleden

Logo Business AM
Business

17/03/2020 | Pieterjan Neirynck | 2 min leestijd

Isopix

Om de bijkomende vraag als gevolg van de coronacrisis te kunnen bolwerken, zal e-commercereus Amazon 100.000 extra personeelsleden aannemen.

Met de nieuwe aanwervingen komt het totale aantal personeelsleden wereldwijd op 900.000 mensen. ‘We weten dat veel mensen uit de reis- of horecasector economisch getroffen zijn door deze crisis’, zegt Dave Clark, hoofd van de wereldwijde operaties aan de Britse zakenkrant Financial Times. ‘We willen deze mensen verwelkomen in onze teams tot de zaken terug normaliseren en hun vorige werkgever hen terug kan aannemen.’

Daarnaast zal het bedrijf nog eens 350 miljoen dollar langs de kant zetten om de uurlonen van het personeel in de magazijnen en transportdiensten te verhogen. Al zeker tot eind april krijgen Noord-Amerikaanse werknemers 2 dollar extra, personeel uit het Verenigd Koninkrijk 2 pond en in ‘verschillende Europese landen’ gaat het om een verhoging van 2 euro.

Besmettingen in magazijnen

In tegenstelling tot de kantoren van Amazon, waar de bedienden verplicht moeten thuiswerken, zijn de magazijnen dus nog altijd operationeel. In een Spaanse en Italiaanse vestiging zijn er intussen gevallen van het coronavirus bekend. ‘We consulteren voortdurend medische experts en nemen alle voorzorgsmaatregelen in onze gebouwen om mensen gezond te houden’, stelde de topman nog.

Na de aankondiging verloor het aandeel van Amazon 2 procent in de nabeurshandel. Sinds half februari zag het Amerikaanse bedrijf al bijna een kwart van zijn beurswaarde in rook opgaan.

Source: Financial Times


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton