Ageas trekt definitief streep onder Fortis-verleden

Verzekeringsgroep Ageas heeft besloten om de Fortisschikking af te sluiten en de claims administrator toe te laten om over te gaan tot de betaling van de laatste tranches. Dit liet de verzekeraar donderdagmiddag weten.

Fortis is de Belgisch-Nederlandse verzekeringsgroep die kapseisde tijdens de financiële crisis van 2008. Ageas is de erfopvolger van de beursgenoteerde Fortis Holding, die destijds door de implosie van de groep haar beurskoers helemaal zag kelderen.

Elke belegger die tussen 28 februari 2007 en 14 oktober 2008 Fortis-aandelen bezat of kocht, had volgens de schikking recht op een vergoeding.

Oorspronkelijk zou Ageas pas zodra alle claims behandeld zijn de schikkingen uitbetalen, maar aangezien er nog maar een heel beperkt aantal claims hangende zijn, wil Ageas de zaak nu al afronden. Ageas heeft daarom beslist om het restrisico van deze onopgeloste claims op zich te nemen, bovenop het voorziene budget van 1,3 miljard euro.

“Met deze beslissing zet Ageas opnieuw een belangrijke stap, die de groep toelaat om zich volledig toe te leggen op zijn activiteiten en de uitvoering van zijn strategisch plan”, zegt CEO Hans De Cuyper in een toelichting.

(fjc)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20