Ageas

Na de turbulente tijden van de financiële crisis in 2008 werd ‘Fortis Holding’ omgedoopt tot ‘Ageas’ in 2010. De nieuwe holding overkoepelt verzekeringsmaatschappijen in verschillende regio’s, zoals het Belgische ‘AG Insurance’, ‘Ageas Seguros’ in Portugal en ‘Ageas Insurance Ltd.’ in het Verenigd Koninkrijk. Nog verder van huis vinden we in Azië maatschappijen zoals het Thaise ‘Muang Thai Life’. Zelfs in de markt van het herverzekeren is Ageas indirect actief, aangezien de Chinese herverzekeraar ‘Taiping Reinsurance’ onderdeel is van hun bedrijvenportefeuille.

De verzekeringsmaatschappijen onder de Ageas-groep verzekeren in vele gevallen materiële schade en aansprakelijkheid. Bijvoorbeeld: verzekeringen voor wagens en woningen. Daarnaast bieden de maatschappijen ook bijna allemaal levensverzekeringen aan. De distributie van die verzekeringen wordt verzorgd door zelfstandige verzekeringsmakelaars, maar ook door enkele grote partners zoals ‘bpost bank’ en ‘BNP Paribas Fortis’;  niet geheel ondenkbaar gezien de geschiedenis van het bedrijf.

Naast de activiteiten in de verzekeringssector, beheert Ageas via het dochterbedrijf ‘AG Real Estate’ een aanzienlijke vastgoedportefeuille. Dat bedrijf ontwikkelt vastgoedprojecten, verspreid over Europa, maar het is ook actief in de financiering van projecten.

Verdienmodellen

  • Risico’s verzekeren tegen vergoeding
  • Ontwikkeling vastgoedprojecten
  • Investeren in vastgoedprojecten
  • Financiering vastgoedprojecten

Meer