Afgelast Autosalon houdt Beobank niet tegen om opnieuw uit te pakken met de goedkoopste autolening

De afgelasting van het Autosalon in Brussel houdt de banken niet tegen om het mes te zetten in de rentes op de autoleningen. De afgelopen weken hebben verschillende banken de tarieven fors naar beneden bijgesteld. Nu volgt ook Beobank. Die bank pakt tijdens deze periode traditiegetrouw uit met de laagste rente op de markt.

Wie vandaag de aankoop van een (groene) wagen wil financieren, kan probleemloos een rente lager dan 1 procent vinden. Eerder deze maand merkten we al op dat sommige spelers de rente op de autoleningen met maar liefst 50 procent hebben verlaagd.

Beobank is opnieuw de prijsbreker

Belfius en BNP Paribas Fortis hebben bijvoorbeeld de rente op de groene autolening verlaagd naar 0,6 procent. KBC verlaagde dan weer de rente op de gewone autolening naar 0,89 procent. Voorheen was dat nog 1,19 procent.

Met die lage tarieven waren die banken tot nu toe de goedkoopste spelers op de markt, maar daar is nu verandering in gekomen. Beobank pakt uit met het goedkoopste tarief voor zowel de gewone als groene autolening. Voor de twee type leningen heeft Beobank de rente verlaagd naar 0,59 procent. Het kortingstarief geldt nog tot eind februari.

Het is als het ware een traditie geworden dat Beobank naar aanleiding van Het Autosalon uitpakt met de goedkoopste autolening op de markt. Vorig jaar liet Beobank met een rente van 0,65 procent alle concurrenten achter zich.

0 procent rente

Het is ook mogelijk om een kosteloze lening af te sluiten bij een autodealer. Dat lijkt op het eerste gezicht zeer aanlokkelijk, maar gaat doorgaans gepaard met een resem beperkingen. Zo moet je bij sommige verkopers aan andere gunstvoorwaarden inboeten als je kiest voor de kosteloze financiering.

Daarnaast zijn autodealers minder flexibel dan de banken. Veel verkopers eisen dat je al een deel van de wagen zelf financiert alvorens je een lening krijgt. Het kan dan gebeuren dat je 10 procent of meer van de wagen zelf moet bekostigen.

Bij de banken kan je doorgaans het volledige bedrag lenen. Sommige banken bieden je zelfs de optie om 120 procent van het aankoopbedrag te lenen. Het extra budget kan je bijvoorbeeld gebruiken om de inschrijvingskosten van je wagen te betalen. Lees hoe dan ook altijd de kleine lettertjes wanneer een kosteloze lening wordt aangeboden.

(evb)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.