De leukste Activiteiten met vriendinnen, voor weinig budget!

 

Eerlijk is eerlijk: een avondje uit krijg je zeker niet voor niets. Het lijkt dan ook vaak alsof je zuurverdiende salaris er op één avond uit is gevlogen als je met een paar vriendinnen op stap bent geweest. Toch wil je ook dat voor de uren, die je druk bezig bent op het werk, iets leuks tegenover staat en je dus niet alleen genoegen hoeft te nemen met avonden voor de televisie hangen en je tevreden moet stellen met de kliekjes van de dag ervoor.

schermafbeelding-2016-09-20-om-11-54-32Iedereen die immers hard werkt, verdient ook de nodige tijd om helemaal los te gaan en te ontspannen met wat vriendinnen. Bovendien heb je dan iets om gedurende een werkweek naar uit te kijken. Maar toch zul je merken dat, met alle goede bedoelingen van je vrienden in acht nemend, dat happy hours met voordelige hapjes en cocktails, je geld toch behoorlijk snel van je bankrekening afsnoepen.

Een perfecte vriendinnenavond organiseren

Gelukkig is ook voor dit probleem een oplossing die even simpel als geniaal is. Je hoeft immers de verleiding van een avondje met vriendinnen niet te weerstaan om ook geld te kunnen besparen. Het enige wat je hoeft te doen is onderstaande activiteiten in je op te nemen en deze voor te stellen als je samen met de meiden iets leuks wilt gaan doen. Met de genoemde activiteiten kun je immers ook een erg plezierige vriendinnenavond organiseren zonder te diep in de buidel te moeten tasten. Om te beginnen dien je te beslissen met welke vriendinnen je de avond door wilt brengen. Bij voorkeur maak je de groep niet te groot (hooguit vier dames werkt het beste). Samen kunnen jullie nu gaan bekijken wat er allemaal kosteloos gedaan kan worden in de nabije omgeving.

Gratis activiteiten in de buurt

In de regel zijn er, vooral in de wat grotere plaatsen, een heleboel gratis activiteiten die je samen met je vriendinnen kunt ondernemen. Denk hierbij maar eens aan:

 • een gratis toegankelijk concert,
 • een gratis dansfeest,
 • een vrij toegankelijke tentoonstelling,
 • een openlucht (film)voorstelling.

Maar ook als je woonplaats niet al te groot is, wordt er van tijd tot tijd wel een evenement of activiteit georganiseerd die je samen met je vriendinnen kunt bezoeken. Wellicht dat er een gezellige koffie- of karaokebar aanwezig is waar je voordelig de avond samen door kunt brengen. Met een stel meiden hoeft een dergelijke avond zeker niet saai te worden.

In alle gevallen kun je op zoek gaan naar locaties waar een zogenaamd happy hour wordt georganiseerd. Je kunt dan tegen een gereduceerd tarief drankjes, en soms zelfs ook eten, bestellen. Wanneer je meerdere uitgaansgelegenheden wilt bezoeken vanwege een happy hour, dan dienen deze niet te ver uit elkaar te liggen zodat je geen kosten meer hoeft te maken voor een taxirit of het openbaar vervoer.

Organiseer een wellnessavond

Na een drukke week is niets lekkerder dan heerlijk ontspannen en je lekker op te tutten samen met een paar vriendinnen. Tijdens een dergelijke avond, bij jou of één van de meiden thuis, kun je bijvoorbeeld:

 • elkaar een massage geven,
 • bij elkaar een haar- en/of gezichtsmasker aanbrengen,
 • elkaar een mini make-over geven,
 • elkaars haar doen,
 • elkaar opmaken,
 • elkaars nagels verzorgen en lakken,
 • elkaars haar een kleurspoeling, of verfbeurt, geven,

schermafbeelding-2016-09-20-om-11-55-30

Om geld te besparen kun je op deze avond gebruikmaken van proefverpakkingen die je bij een parfumerie of drogist hebt gescoord. Uiteraard horen bij een wellnessavond met vriendinnen ook lekkere hapjes en drankjes. Je kunt dan ook afspreken dat elk van de meiden iets lekkers en wat te drinken meeneemt zodat de kosten per persoon binnen de perken kunnen blijven.

Filmavondje thuis met vriendinnen

De prijs die vandaag aan een kaartje voor de cinema is gehangen, is doorgaans hoog te noemen. Op het moment dat je toch, samen met enkele vriendinnen, naar één of meerdere films wilt kijken, dan kun je dit uiteraard ook bij één van jullie thuis doen. Elke vriendin die deelneemt aan dit intieme filmavondje neemt een leuke film, iets lekkers en een drankje mee zodat de avond niet meer stuk kan.

Om niet met een aantal meiden als sardines in een blikje op de bank te hoeven zitten, kun je je kamer veranderen in een relaxte filmzaal door ook een berg kussen op de vloer te leggen. Op die manier creëer je als het ware twee rijen (net zoals in een echte cinema). Uiteraard dien je er dan wel voor te zorgen dat iedereen voldoende ruimte heeft om drankjes en hapjes neer te zetten, eventuele tissues binnen handbereik staan en dat de voeten van de één niet in de rug van de ander porren.

Samen koken en eten

Samen eten is iets dat vriendinnen dichter bij elkaar zal brengen, maar vaak blijkt er hooguit maar één dame te zijn die bereid is om voor heel het stel urenlang in de keuken te staan. Om dit probleem te omzeilen, en ook vriendinnen die wat minder ruim in hun tijd zitten mee te laten doen, kun je besluiten om eerst samen te gaan koken. Van tevoren dien je dan wel samen een menu te bedenken en eventuele al bepaalde taken te verdelen, zoals wie welke boodschappen gaat doen.

schermafbeelding-2016-09-20-om-11-56-00

Om samen gezellig, en tevens low budget, te kunnen eten hoef je overigens geen groepje keukenprinsessen te zijn. Er zijn immers voldoende eenvoudige gerechten te bedenken, of op te zoeken op het internet, die zelfs de grootste klunzen probleemloos weten klaar te maken. Indien er te weinig tijd is om samen een paar uur in de keuken te staan, of de beschikbare ruimte wat aan de krappe kant is, dan kan elke vriendin een gang voor haar rekening nemen en deze thuis voorbereiden. Op de avond zelf hoeven dan alleen nog de puntjes op de i te worden gezet voordat er samen genoten kan worden. Natuurlijk worden de kosten van het volledige menu door alle vriendinnen gedeeld waardoor niemand enorme kosten voor deze vriendinnenavond hoeft te maken.

Vriendinnenpicknick

Op een mooie dag samen met een aantal vriendinnen erop uit trekken en op een fraaie locatie van een heerlijke picknick genieten, lijkt op het eerste gezicht misschien een dure aangelegenheid. Gelukkig kun je ook een heleboel low budget picknickgerechten bedenken, of online opzoeken. Net zoals bij het samen koken en samen eten, kun je ook voor een dergelijke picknick afspreken dat iedere vriendin iets lekker meeneemt en voor een drankje zorgt. Ook de kosten van de picknick kunnen weer onder alle vriendinnen worden verdeeld en kan er een sport worden gemaakt van het vinden van zoveel mogelijk low budget producten.

Voordat je gaat picknicken, kun je een wandel- of fietstocht uitstippelen en op die manier de kosten voor het voervoer tot een minimum beperken. Bovendien is er niets mis met een picknick in een mooi park, een rustig bos of een afgelegen stukje strand. Het is zelfs mogelijk om een picknick bij jou, of één van de andere meiden, op het gazon in de achtertuin te houden.

Kledingruilavond met vriendinnen

Vriendinnen die dezelfde kledingmaat hebben, lenen zo nu en dan kledingstukken van elkaar, dat is de normaalste zaak van de wereld. Om een leuke avond met een paar vriendinnen vorm te geven, kun je uiteraard ook onderling kleding uit gaan wisselen. Natuurlijk is het dan wel handig als de kledingmaten van de verschillende meiden niet te ver uit elkaar liggen.

Voordat je aan een dergelijke ruilavond kunt beginnen, dien je wel je kledingkast aan een grondige inspectie te hebben onderworpen. Kleding die je niet meer draagt, maar die nog wel bruikbaar zijn, kun je dan apart leggen. Zodra alle vriendinnen aanwezig zijn, worden de kleren per soort bijeen gelegd of gehangen en gaat iedereen om de beurt een “nieuw”kledingstuk uitzoeken en passen. Natuurlijk gebeurt dit alles onder toezicht en de nodige tips van de andere meiden.

schermafbeelding-2016-09-20-om-11-56-43

Aan het einde van de ruilavond neemt elke vriendin een nieuw stapeltje kleding mee naar huis en worden de overgebleven stukken verzameld en aan een goed doel geschonken. Door het organiseren van een kledingruilavond met vriendinnen wordt je garderobe niet alleen aangevuld, maar ook volledig gecontroleerd en opgeruimd. Kleding die immers niet meer bruikbaar is, wordt namelijk nog voordat de vriendinnen deze onder ogen krijgen al weggegooid.

Spelletjesavond of –middag organiseren

De meeste mensen, jong of oud, zijn dol op spelletjes doen. Om een aantal uren opeen aangename manier door te brengen met vriendinnen heb je dan ook niet veel meer nodig dan:

 • één of meerdere gezelschapspellen,
 • een goed gevulde theedoos, of een paar flessen lekkere wijn,
 • wat chips, chocolade of ander lekkers.

Uiteraard kun je, net zoals bij de organisatie vaneen filmavondje thuis, je vriendinnen vragen om hun favoriete spel mee te nemen. Afwisselend kun je dan de meegebrachte spellen spelen. Indien er echter spellen uit zijn gekozen die een vrij lange speeltijd hebben, dan moet er eentje worden uitgekozen. De andere spellen kunnen dan worden gebruikt op een volgende spelletjesavond of –middag. Samen met vriendinnen een spel spelen, is niet alleen erg leuk en spannend, maar vast en zeker ook lachen, gieren en brullen.

Creatieve cadeautjes maken

schermafbeelding-2016-09-20-om-11-57-06Cadeautjes krijgen is leuk, maar er zelf weggeven, is misschien nog veel leuker. Zeker als je een cadeautje zelf hebt gemaakt, zal de ontvanger volledig verrast worden. Wanneer je dan ook samen met wat vriendinnen enkele uurtjes creatief doorbrengt, kan dit absoluut een aantal bijzondere geschenken opleveren.

Van tevoren speken jullie af voor wie iedere vriendin een presentje gaat knutselen. Om het extra spannend te maken kunnen er ook lootjes worden getrokken. Uiteraard kun je ook afspreken om cadeautjes te maken voor een vriendin die niet aanwezig kan zijn, bijvoorbeeld omdat ze ziek of aan het werk is.

Om een cadeautje te knutselen kun je naast je eigen fantasie eigenlijk de meest uiteenlopende materialen en technieken gebruiken. Hierbij kun je onder andere denken aan”

 • karton,
 • papier,
 • vilt,
 • textiel,
 • (zelfhardende) klei,
 • (kleur)potloden,
 • viltstiften,
 • (was)krijtjes,
 • wol,

Wanneer je even door je huis loopt en verschillende (voorraad- en rommel)kasten inspecteert, dan kom je vast en zeker bruikbare spullen tegen. Samen met vriendinnen geschenkjes maken is niet alleen zo duur als je zelf wilt, maar ook erg leerzaam en vooral heel gezellig. Het maakt namelijk niet uit of je erg handig en creatief bent, of dat je over twee linkerhanden beschikt, er is altijd wel een vriendin die je op weg kan helpen.

Running diner

Met een aantal vriendinnen, dat niet ver bij je vandaan wonen, kun je eenvoudig een running diner organiseren. Elke vriendin bereidt dan één gang van het diner dat jullie vervolgens ook bij haar thuis op gaan eten. Op die manier verplaats je je dus, samen met de andere lekkerbekken, van het ene huis naar het andere, en dus ook van de ene gang baar de andere.

Elke gang wordt vooraf zoveel mogelijk voorbereid zodat alle meiden samen van locatie naar locatie kunnen gaan. Natuurlijk zal ook de aankleding van bijvoorbeeld de eettafel vooraf in orde gemaakt moeten worden. Omdat jullie niet ver van elkaar wonen, kun je ervoor kiezen om je al wandelend of fietsend te verplaatsen. Een running diner hoeft overigens niet te bestaan uit dure culinaire hoogstandjes. Eenvoudige, en zelfs lowbudget, gerechtjes doen het in de regel prima.

Lingerieparty organiseren

Lingerie en vrouwen lijken wel met elkaar verbonden te zijn door een magische band. Wat is dan ook leuker dan een lingerieparty organiseren voor een aantal van je beste vriendinnen. Op die manier kun je niet alleen inspiratie opdoen, maar uiteraard ook je voorraadje sexy ondergoed aanvullen. Om genante situaties te voorkomen, vraag je bij voorkeur alleen meiden die je volkomen vertrouwd en waar je volledig bij op je gemak voelt.

Wanneer je een lingerieparty wilt houden, is het in de regel wel nodig om tijdig een afspraak te maken met een consulente. Zodra de afspraak is gemaakt, kan deze genoteerd worden in de agenda’s van jou en je vriendinnen, en wellicht zelfs ook in die van jullie partners. De meeste mannen zijn immers erg nieuwsgierig naar al het moois waar hun lief weer mee thuis komt. Op enige tegenstand, of uiting van bezwaren, van de kant van deze heren hoef je dan ook doorgaans niet te rekenen. Bovendien is dit misschien een ideale gelegenheid om de mannen samen op stap te sturen zodat ze elkaar beter kunnen leren kennen.

Samen een muurschildering maken

In elk huis is er waarschijnlijk wel een muur te vinden die nodig een opknapbeurt kan gebruiken. Samen met je vriendinnen kun je vast en zeker dit klusje op een persoonlijke en creatieve manier klaren door er een unieke muurschildering op te maken. Dit is bovendien een leuke manier om van restjes muurverf af re komen. Indien er geen restjes muurverf voor handen zijn, dan kom je met een emmer witte muurverf en een aantal flesjes speciaal pigmentstof al een heel eind.

Voordat iedereen aan de slag gaat, kun je een thema afspreken dat als basis dient voor de muurschildering. Je kunt hierbij denken aan:

 • bloemen,
 • vlinders,
 • seizoenen,
 • een bepaald land.

Elke vriendin neemt vervolgens een deel van de muur voor haar rekening door haar fantasie de vrije loopt te laten. Het eindresultaat zal zonder twijfel heel bijzonder en uniek zijn. Maar hoe de muur er ook uit gaat zien, het blijft een cadeautje van jullie samen dat gekoesterd moet worden. Steeds wanneer je naar de muur kijkt, denk je immers weer met plezier terug aan de hilarische klus die jullie samen wisten te klaren.

High tea speciaal

Van vrouwen wordt gezegd dat ze dol zijn op het samen thee drinken. Het houden van een doorsnee high tea is echter een beetje afgezaagd. Samen met je vriendinnen kun je hier echter een speciale touch aangeven door de meeste benodigde onderdelen zelf te maken. Hierbij kun je denken aan zelf:

 • brood, cakejes en scones bakken,
 • bonbons maken,
 • verschillende salades maken,
 • één of meerdere jams maken.

Deze zelfbereide producten gebruiken jullie vervolgens om de hapjes van de high tea mee te bereiden. Een aantal zaken voor deze bijzondere high tea kunnen overigens prima vooraf worden bereid, bijvoorbeeld door een vriendin die wat tijd over heeft. Denk maar eens aan zelfgemaakte jam, salade en brood. Al het lekkers van de high tea wordt, uiteraard samen met een goed gevulde theedoos, op een fraai gedekte en gedecoreerde tafel uitgestald. Het enige dat je samen met de andere meiden nu alleen nog hoeft te doen, is van de thee, het lekkers en elkaars gezelschap genieten.

Karaoke met vriendinnen

Uit onderzoek is vast komen te staan dat zingen een positieve uitwerking heeft op je geestekijke- en lichamelijke gezondheid. Door te zingen wordt je namelijk vrolijk en ga je je meer ontspannen voelen. Na een week hard werken kun je dat dan ook zeker gebruiken. Samen zingen met enkele vriendinnen maakt het echter nog leuker, zeker als je het op de karaoke manier kunt doen.

schermafbeelding-2016-09-20-om-11-57-54

 

Om karaoke te zingen kun je vandaag de dag gemakkelijk en gratis diverse apps downloaden voor je pc, smartphone en tablet. Elke vriendin kiest een liedje dat ze gaan zingen en probeert daarmee bovendien een bijzondere show neer te zetten voor de anderen. Indien je het een beetje eng vindt om in je eentje te zingen, dan is er vast wel een vriendin die je hierbij wil helpen. Een karaokeduet klinkt namelijk ook vast en zeker fantastisch in de oren van de rest van de meiden. Door te kiezen voor karaoke, kies je in de regel ook voor een heleboel hilariteit en plezier. Als je geen zin hebt om een karaoke app te downloaden, kun je uiteraard ook met je vriendinnen een karaokebar bezoeken en daar het publiek laten zien en horen wat jullie in je mars hebben.

Samen een workshop volgen

Jij, en ook je vriendinnen, zijn nooit te oud om te leren. Samen een workshop volgen kan dan ook erg leuk zijn. Je bent immers samen bezig met een activiteit waar je nog weinig, of zelfs helemaal niets van afweet. Samen met de meiden kies je van tevoren de workshop die jullie allemaal aanspreekt, en bij voorkeur die nieuw of nog relatief onbekend, is.

Door even rond te snuffelen op het internet is er vast wel een interessante workshop bij je in de buurt te vinden. Bovendien worden er online regelmatig workshops tegen een gereduceerd tarief aangeboden. Samen met je vriendinnen kun je onder andere kiezen voor een workshop:

 • bonbons maken,
 • taarten decoreren,
 • schilderen,
 • koken,
 • (digitale) fotografie,
 • klussen in en rond het huis.

Vrijwilligerswerk doen samen met vriendinnen

De wereld om je heen lijkt te drijven op de kracht van een heleboel vrijwilligers. Dit betekent echter ook dat er een groot aantal instellingen en organisatie van tijd tot tijd wat extra handen kunnen gebruiken. Samen met je vriendinnen de handen uit de mouwen steken, en iets betekenen voor de maatschappij, zal jullie samenzijn nog leuker maken.

Als vrijwilligers kunnen jullie je aanmelden bij bijvoorbeeld:

 • een zorginstelling,
 • een dierenopvang,
 • een museum,
 • een onderwijsinstelling,
 • een sportvereniging,
 • een buurtvereniging.

Samen met de andere meiden kun je je eenmalig inzetten als vrijwilliger, maar uiteraard ook vaker de helpende hand zijn bij een bepaalde organisatie die je hulp goed kan gebruiken. Op die manier kun je immers samen met vriendinnen je erg nuttig maken voor mensen en/of dieren in je directe omgeving.

Samen bewegen

schermafbeelding-2016-09-20-om-11-58-40Samen met je vriendinnen bewegen is niet alleen erg leuk en vermakelijk, maar absoluut ook erg goed voor je gezondheid. Om samen te kunnen bewegen hoeven jullie je niet direct lid te worden van een sport- of fitnessclub. Jullie kunnen immers ook gewoon samen gaan fietsen, wandelen, joggen of zwemmen. Zelfs een potje voetbal, basketbal of tennis op een sportveldje in de buurt behoort zeker tot de mogelijkheden.

 

Wat je samen met je met de meiden ook gaat doen, is eigenlijk niet belangrijk. Het enige dat telt, is dat jullie samen zijn en veel plezier hebben. Vriendinnen die een wat mindere conditie hebben, kunnen dan ook gewoon meedoen, maar dan in hun eigen tempo en naar hun eigen kunnen. Het immers al een hele prestatie om, zonder de slappe lach te krijgen, in beweging te blijven met een stel melige meiden in je kielzog.

Carwash party

Op het moment dat je een auto hebt, dan dien je deze ook van tijd tot tijd deze te wassen. Dit is niet veel anders bij je vriendinnen die eveneens in het bezit zijn van een eigen wagen. Op een warme zomerdag is dat echter geen probleem en kun je een heuse carwash party organiseren. Veel heb je daar overigens niet voor nodig:

 • een paar emmers sop,
 • meerdere sponzen en poetsdoeken,
 • voldoende frisse versnaperingen.

Steeds neemt de vriendinnengroep één of twee auto’s onder handen. Bij voorkeur organiseer je een carwash party op een plaats, bijvoorbeeld een afgelegen parkeerplaats, waar andere mensen geen last hebben van jullie schoonmaakkunsten en gespetter. Na afloop van de party zijn de auto’s weer om door een ringetje te halen en kunnen jij en je vriendinnen met een drankje in de hand even uitblazen. Natuurlijk kunnen jullie ook de wagens van jullie partners of ouders schoonmaken gewoon als een lieve verrassing.

Funshoppen met vriendinnen

schermafbeelding-2016-09-20-om-11-59-42De meeste vrouwen zijn dol op winkelen, terwijl het gros van de mannen daar juist een enorme hekel aan hebben. Dit is dus een uitgelezen moment om samen met alleen wat vriendinnen de stad af te struinen op zoek naar leuke hebbedingetjes, een nieuwe garderobe of interessante koopjes. Waar je naar opzoek gaat is eigenlijk niet zo belangrijk. Wat wel telt, is dat je samen met vriendinnen een leuke tijd hebt en je helemaal uit kunt leven in de talloze winkels die je ongetwijfeld gaat bezoeken.

Tijdens de trektocht van winkel naar winkel kun je bovendien een tussenstop inlassen en bijvoorbeeld iets gaan drinken in die leuke koffiebar, dat gezellige cafeetje of dat zonnige terras. Het klinkt waarschijnlijk cliché, maar funshoppen met een stel vriendinnen is één van de leukste activiteiten voor een heleboel vrouwen en meiden.

Naar de speeltuin samen met vriendinnen

Zeker als je zelf nog geen kinderen hebt, zul je het wellicht een beetje vreemd vinden om, samen met vriendinnen, naar een speeltuin te gaan. Voor een jonge moeder is dit echter niets waar ze raar van op zal kijken. Samen met enkele vriendinnen en jullie kinderen, of kleintjes waar jullie op moeten passen, naar de speeltuin gaan betekent dat je even weer ongegeneerd kind mag zijn en je je helemaal uit mag leven in bijvoorbeeld de zandbak en in de draaimolen.

Je bezorgt zo niet alleen de kinderen een geweldige tijd, maar ook kun je lekker gek doen samen met de andere meiden zonder dat omstanders daar erg vreemd van opkijken. Verbaasde blikken van voorbijgangers als je, net zoals de kinderen, van top tot teen onder het zand rondloopt, hoef je dan ook niet te verwachten. Bijkomend voordeel van een dagje speeltijd met je vriendinnen en hun (geleende) kroost is dat jullie gezellig kunnen bijkletsen.

Tuinieren voor de lol

Als je, net zoals je vriendinnen, over groene vingers beschikt, dam kunnen jullie wellicht aan de slag in de tuin van één van jullie (of afwisselend bij in verschillende tuinen). Samen een tuin aanleggen, onderhouden of herinrichten is namelijk erg gezellig en bovendien zullen veel handen licht werk maken. De vriendin die zich de eigenares van de tuin mag noemen, neemt overigens de zorg voor lekkere hapjes en drankjes, voor na het tuinieren, voor haar rekening.

Het werken in een tuin wordt door veel mensen als ontspannend en rustgevend ervaren. Het maakt hierbij weinig verschil of je nu aan het werk bent in een groente- of siertuin, zolang je samen bent met wat vriendinnen wordt het doorgaans wel gezellig. Op het moment dat heel je vriendinnengroep is besmet met het tuinierenvirus, dan kunnen jullie zelfs overwegen om samen een stukje land te huren om er een gemeenschappelijk tuintje aan te leggen.

Vriendinnen-fotoshoot

schermafbeelding-2016-09-20-om-12-00-02Je vriendschap op beeld vastleggen, of gewoon samen wat leuke foto’s schieten, is natuurlijk een leuke activiteit om met een stel vriendinnen te doen. Hiervoor kun je een echte fotograaf in de arm nemen, of gewoon zelf aan de slag gaan met een digitale camera of je smartphone. Voordat je aan de fotoshoot begint, kies je, uiteraard met hulp van één of meerdere vriendinnen één of meerdere gepaste outfits die je gaat dragen.

Vervolgens gaan jullie samen op zoek naar een geschikte locatie om de foto’s te maken. Wellicht dat je zelfs een thema aan de fotoshoot mee kunt geven, zoals zomer, feest, vriendschap of topmodel. Met een beetje fantasie kun je zelf vast wel een leuke locatie, thema en poses bedenken. De foto’s die zijn gemaakt van jou en je vriendinnen kun je later eventueel bewerken, af laten drukken of verwerken in een persoonlijk cadeautje, zoals een fotoboek of fotocadeau.

Gameavond voor meiden

De meeste meiden vinden het spelen van agressieve en/of gewelddadige games niet echt hun ding. Liever kiezen ze voor een vriendelijker spel, zoals een dans-, karaoke- of adventurespel. Wanneer je een gameconsole hebt kun je samen met je vriendinnen vooraf enkele spellen kiezen die jullie willen spelen. Natuurlijk kan een ander ook haar eigen games, en eventueel een ander console meenemen, om deze eveneens te spelen.

Een gamevond voor meiden kun je beter niet met te veel vriendinnen organiseren omdat de spelmogelijkheden in de regel beperkt zijn tot maximaal vier spelers. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om teams te maken die tegen elkaar de strijd aan binden. Bij een spannende gameavond kan elke vriendin wat lekkers te eten en/of te drinken meenemen om het geheel helemaal af te maken. De eerstee winst van de avond zal dan ook al snel binnengehaald zijn in de vorm van een heleboel plezier en gezelligheid.

Start een leesclub met vriendinnen

Wanneer je, net zoals een aantal vriendinnen, dol bent op het lezen van een goed boek, dan is het slechts een kleine stap om samen een leesclub te beginnen. Met de leden van dit clubje kom je zon nu en dan samen om één of meerdere boeken te bespreken die jullie hebben gelezen. Een avond, of middag, over leuke boeken babbelen, lijkt wellicht saai en stoffig, maar niet is minder waar. Behalve het bespreken van de gelezen boeken, kun je uiteraard ook lekker bijpraten met vriendinnen die je wat minder frequent ziet of spreekt. Zeker als je het samenzijn nog aangenamer maakt met lekkere hapjes en drankjes, dan is de kans op herhaling van deze activiteit voor de meeste dames waarschijnlijk een vaststaand feit.

Organiseer een vriendinnenweekend

Dat de meeste vriendinnen het liefst alles samen doen, is voor de meeste mensen, en in het bijzonder hu partners, wel duidelijk. Op het moment dat de meeste vriendinnen echter een druk bestaan leiden, bijvoorbeeld omdat ze studeren of een voltijds baan hebben, dan kan het onderlinge contact soms wat verwateren. Om toch zo nu en dan toch leuke meidendingen te kunnen ondernemen is vaak één dag of dagdeel niet voldoende. Het is dan ook een goed idee om samen met je vriendinnen een weekendje weg te boeken. Uiteraard is dit een weekend alleen voor vriendinnen en zijn eventuele partners niet welkom.

schermafbeelding-2016-09-20-om-12-00-24

Tijdens een vriendinnenweekend kun je allerlei dingen organiseren die jullie vriendschap zo leuk maken. Denk hierbij aan samen:

 • lekker gaan shoppen,
 • uit eten gaan,
 • heerlijk tutten zonder dat er kritiek volgt van één van de partners,
 • films en series kijken die de partners vreselijk vinden.

Het een beetje fantasie, en in goed overleg met de andere meiden, kun je van een vriendinnenweekend doorgaans een enorm succes maken. Niet alleen zullen alle vriendinnen er dierbare herinneringen aan overhouden en is de kans groot dat er van nu regelmatig een dergelijk uitstapje met vriendinnen zal worden ingepland. Natuurlijk kun je zo nu en dan ook een uitstapje organiseren met alle partners erbij om op die manier ook hen bij jullie vriendschap te betrekken.

Organiseer een spontaan feest met vriendinnen

De meeste vrouwen en meisjes houden ervan om samen met vriendinnen plezier te maken en zich helemaal te laten gaan. Met je vriendinnen om je heen, hoef je je immers nergens voor te schamen of je druk te maken over wat een ander van je zou denken. Spontaan een feest organiseren voor je beste vriendinnen is dan ook een uitstekende manier om weer eens helemaal uit je dak te gaan.

Het enige wat je voor een gezellig vriendinnenfeest nodig hebt zijn:

 • allerlei lekker zoete– en hartige hapjes,
 • (typische vrouwen)drankjes,
 • leuke muziek,
 • de nodige ruimte om te dansen,
 • een sfeervol gedecoreerde kamer of tuin,
 • (zelfgemaakte) uitnodigingen.

Een spontaan feest voor je vriendinnen kun je zo duur maken als je zelf wilt. Je kunt zowel een low budget als een echt knalfeest geven, maar eveneens de andere meiden vragen om iets te eten en te drinken mee te nemen (het American party idee). Ook wat de muziek betreft kunnen je vriendinnen een bijdrage leveren door je vooraf hun favoriete nummers door te sturen. Van alle nummers maak je dan in een handomdraai een feestelijke afspeellijst.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20