Ackermans & van Haaren vlamt in Bel20 na koopadvies

Alle Europese beurzen gaan stevig hoger maandag. De Bel20 doet er 2 procent bij. De investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren is de primus in de sterindex.

Het is een mooie illustratie van de macht die analisten hebben op de beurs. Er was eigenlijk geen speciaal nieuws over Ackermans & Van Haaren, maar één koopadvies van de Nederlandse bank ABN Amro stuwde het aandeel van de holding 8,5 procent hoger.

De bank vindt dat Ackermans & van Haaren in tegenstelling tot de rest van de markt te weinig is hersteld van de coronacrash. Analist Thijs Berkelder vindt het negatieve sentiment rond het aandeel overdreven en verandert zijn advies dus van ‘houden’ naar ‘kopen’. Vrijdag komt Ackermans & van Haaren met cijfers.

Op de tweede plaats komt de bank ING, gevolgd door de brouwer AB InBev. Die gaan respectievelijk 3,7 en 3,3 procent hoger.

Galapagos

Het biotechbedrijf Galapagos gaat 2,4 procent in het rood. Een week geleden crashte het aandeel nog 25 procent na een afkeuring van zijn reumamiddel filgotinib door de Amerikaanse farmawaakhond FDA.

De brede Europese index EuroStoxx50 gaat 2,2 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20