ABBA brengt na 40 jaar nieuw album uit en dropt meteen twee nieuwe songs

ABBA brengt in november een nieuw album uit, zo kondigden bandleden Björn Ulvaeus et Benny Andersson aan vanuit Londen. De online aankondiging werd in verscheidene steden, waaronder Stockholm, Berlijn en Tokio, live gevolgd op speciaal daartoe ingerichte evenementen voor de fans.

“Voyage” wordt het eerste studioalbum in veertig jaar en verschijnt op 5 november. Dat is zowat 40 jaar na het laatste studiowerk van de Zweedse poplegendes. Het gaat om 10 nummers, waarvan er twee – “I Still Have Faith in You” en “Don’t Shut Me Down” – nu al te beluisteren zijn via de belangrijkste streamingplatformen.

Virtuele concerten

Zoals verwacht kondigde ABBA ook een reeks virtuele concerten aan. De zeventigers gaan niet zelf optreden, maar laten dat over aan hologrammen waar hard aan gewerkt is om de fans een zo realistisch mogelijke ervaring te kunnen presenteren. De eerste concerten zullen plaatsvinden in een Londense arena die al in opbouw is.

Fans van ABBA kunnen overigens al beginnen dromen van een terugkeer van de Zweedse groep – al dan niet als hologrammen – op het Eurovisiesongfestival. Alle nummers die na 1 september uitgebracht worden, komen namelijk in aanmerking om deel te nemen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20