Money, Money, Money… ABBA trekt alle registers open voor spectaculaire comeback

De vier bandleden van de legendarische Zweedse popgroep ABBA – Agnetha, Björn, Benni en Anni-Frid – kondigen donderdagavond via een livestream hun nieuwe gezamenlijke plannen aan.

Het wordt vooral uitkijken of ABBA nieuwe muziek gaat uitbrengen én of Agnetha Fältskog (71), Björn Ulvaeus (76), Benny Andersson (74) en Anni-Frid Lyngstad (75) voor het eerst in 39 jaar weer samen gaan optreden. Volgens de Britse tabloid The Sun is de nieuwe ABBA-muziek al ingeblikt: het kwartet zou 8 nieuwe songs opgenomen hebben.

Wat vaststaat, is dat ze hun nieuwe show “ABBA Voyage” gaan aankondigen. In die show, die vermoedelijk een mix zal zijn van live optredens met archiefmateriaal – gaan de zeventigers wellicht niet zelf op het podium staan, maar laten ze het werk over aan futuristische hologrammen van hun jongere versies.

De eerste beelden verschenen donderdag als teaser op de reclamepanelen van Waterloo Station in Londen. Dat is een knipoog naar het doorbraakmoment van de band: met de song Waterloo won ABBA in 1974 het Eurosongfestival. Sindsdien slaagden ze erin meer dan 400 miljoen albums te verkopen.

“Money, Money, Money”

Een goed uitgekiende marketingmachine moet ABBA helemaal herlanceren en introduceren bij nieuwe generaties. Enkele dagen geleden dook de band plots op TikTok op.

Voor het geld hoeven de makers van “Money, Money, Money” het wellicht niet te doen. De royalties van het nog steeds populaire ABBA-repertoire blijven elk jaar binnenstromen. Hun vermogen wordt door de website Celebrity Net Worth op elk 200 tot 300 miljoen dollar geschat.

De livestream is hier te volgen:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20