Aandeelhoudersvergaderingen producenten olie en gas mogen zich opnieuw aan klimaatresoluties verwachten

Een aantal grote producenten van olie en gas dreigt op zijn volgende aandeelhoudersvergadering geconfronteerd te worden met eisen voor bijkomende inspanningen om de duurzaamheid van hun activiteiten te versterken. Een groep institutionele beleggers heeft zich immers tegenover de activistische alliantie Follow This geëngageerd op de algemene vergaderingen van British Petroleum (BP), Shell, Chevron en ExxonMobil meer initiatieven tegen de klimaatverandering te zullen eisen.

Waarom is dit belangrijk?

De voorbije jaren kregen producenten van olie en gas al vaker te maken met activistische aandeelhouders en investeerders die duurzame eisen naar voren brachten. De uitbraak van de oorlog in Oekraïne heeft vorig jaar echter de nadruk naar energiezekerheid verschoven, waardoor duurzaamheid meer op de achtergrond verzeild raakte. Maar met de acties van Follow This lijkt aan die periode een einde te komen.

Ook kijken naar impact klanten: Follow This stelde met zes grote institutionele beleggers - waaronder Edmond de Rothschild Asset Management, Degroof Petercam Asset Management en Achmea Asset Management - een akkoord te hebben kunnen sluiten.

  • Daarbij zal aan de grote producenten van olie en gas worden gevraagd om een aantal brede klimaatdoelstellingen (Scope 3) tegen het einde van dit decennium vast te leggen.
  • De groep institutionele beleggers die Follow This bij deze operatie rond zi
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20