Aandeel Thaise techfirma steeg met bijna 7.000 procent nadat bedrijf aankondigde te starten met Bitcoin-mining

Jasmine Technology-aandelen zijn tot nu toe bijna 7.000 procent gestegen nadat de organisatie eind juli aankondigde in Bitcoin-mijnbouw te stappen. Op het moment van schrijven heeft het project echter nog maar acht Bitcoin-munten opgeleverd.

Waarom is dit belangrijk?

Het delven van cryptomunten is in 2021 erg populair geworden. Veel bedrijven willen meeliften op de hype. Zeker als het over het ontginnen van Bitcoin gaat, die nog steeds de grootste cryptomunt volgens marktwaarde is. Niettemin blijkt uit gegevens van Blockchain.com dat nu 90 procent van alle Bitcoins zijn gedolven.

Het crypto-project van het bedrijf heeft nog niet veel inkomsten gegenereerd. Maar de stijging van het aandeel in 2021 is volgens persbureau Bloomberg de grootste onder techbedrijven wereldwijd, met een waarde van meer dan 2 miljard dollar.

7.000 nieuwe mining-machines

Jasmine Technology, dat handelt op de beurs van Bangkok in Thailand, verkoopt ook telecomapparatuur en genereerde in zijn meest recente kwartaal ongeveer 14,8 miljoen dollar aan totale inkomsten. Het betrad de crypto-miningsector in juli met 325 mining-machines. En tot nu toe heeft het slechts acht Bitcoins voortgebracht.

Toch is het netto-inkomen over de eerste negen maanden van het jaar ten opzichte van een jaar geleden gestegen met 436 procent, tot 4,4 miljoen dollar. Het bedrijf liet weten de mijnbouw sterk te zullen opvoeren.

In een interview met Bloomberg zei voorzitter Soraj Asavaprapha dat het Thaise bedrijf van plan is ongeveer 98 miljoen dollar te investeren om volgend jaar tot 7.000 nieuwe miningmachines te bouwen.

Bitcoin moet boven de 30.000 dollar hangen

Ongeveer 80 procent van de totale omzet van het bedrijf zal komen uit inkomsten die worden gegenereerd door de miningactiviteiten. Deze kunnen winstgevend zijn zolang de Bitcoin boven de 30.000 dollar hangt, voegde hij eraan toe.

Daar zit de munt nog ruimschoots boven. Toch staat de koers in het rood. Volgens datasite CoinMarketCap kost een Bitcoin vandaag 49.353 dollar, wat een daling is van ruim 3 procent.

“Bitcoin heeft moeite om boven de kritische steun op 50.000 dollar te blijven”, reageerde analist Naeem Aslam van AvaTrade tegenover ABM Financial News.

Aslam bleef evenwel positief over de vooruitzichten voor de cryptomarkten. “Meer en meer institutionele beleggers worden actief”, zei hij.

(lp)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20