Cryptosite CoinMarketCap slachtoffer van hackers: 3,1 miljoen e-mailadressen van gebruikers gelekt

CoinMarketCap, een prijs-tracking website voor cryptomunten, is naar verluidt het slachtoffer geworden van een hack waarbij 3,1 miljoen gebruikers e-mailadressen zijn gelekt.

3,1 miljoen e-mailadressen gekoppeld aan CoinMarketCap-accounts zijn verhandeld op fora voor hackers. Die informatie werd onthuld door Have I Been Pwned, een site waar je kunt nagaan of je gegevens gelekt zijn op het internet.

CoinMarketCap, een dochteronderneming van crypto exchange Binance, bevestigde aan cryptonieuwssite Cointelegraph dat de lijst van gelekte gebruikersaccounts overeenkwam met haar userbase.

Geen toegang tot wachtwoorden

Hoewel het bedrijf het lek van 3,1 miljoen (3.117.548) e-mailadressen van gebruikers heeft bevestigd, heeft het verzekerd dat de hackers geen toegang hebben gekregen tot de wachtwoorden van de accounts. “We hebben geen bewijs gevonden van een datalek van onze eigen servers – we onderzoeken deze kwestie (nauwgezet) en zullen onze abonnees updaten zodra we nieuwe informatie hebben,” aldus de woordvoerder van CoinMarketCap.

Coinbase

Recent nog zijn hackers erin geslaagd de rekeningen van ten minste 6.000 klanten van het cryptoplatform Coinbase te stelen. Niettemin is de controle op gebruikers van cryptobeurzen de laatste jaren opgevoerd door de platforms zelf.

Meer
Mijn Volglijst

Daling Belgische kleinhandelverkopen

03/12/2021 10:06

(ABM FN) De verkoop in de kleinhandel is in oktober gedaald. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.

In oktober 2021 kende het volume van de verkopen in de kleinhandel met uitzondering van de brandstoffen een daling van 2,4 procent in vergelijking met dezelfde maand van vorig jaar.

In vergelijking met oktober 2019 zijn de verkoopvolumes wel met 6,7 procent gestegen.

Door: ABM Financial News.pers@abmfn.beRedactie: +32(0)78 486 481

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20