Coinbase: Hackers halen rekeningen van 6.000 klanten leeg

Hackers zijn er in geslaagd de rekeningen van ten minste 6.000 klanten van het cryproplatform Coinbase te stelen. Dat blijkt uit een schrijven dat naar de getroffen klanten is gestuurd.

De hack vond plaats tussen maart en 20 mei van dit jaar. Dat staat te lezen in een kopie van de brief, geplaatst op de website van de procureur-generaal van Californië.

Onbevoegden maakten misbruik van een fout in het herstelproces van het sms-account van het bedrijf om toegang te krijgen tot de rekeningen. Ze maakten daarop geld over naar crypto-portefeuilles die niet met Coinbase gelinkt waren, aldus het bedrijf.

“We hebben de fout onmiddellijk verholpen en hebben met deze klanten samengewerkt om de controle over hun rekeningen terug te krijgen en hen te vergoeden voor de fondsen die ze zijn kwijtgeraakt”, aldus een woordvoerder van Coinbase. De hackers moesten de e-mailadressen, wachtwoorden en telefoonnummers weten die gekoppeld zijn aan de getroffen Coinbase-accounts, en toegang hebben tot persoonlijke e-mails, zei het bedrijf. Coinbase zei dat er geen bewijs was om te suggereren dat de informatie van het bedrijf was verkregen.

Nieuws van de hack werd eerder gemeld door technieuwsportaal Bleeping Computer.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20