Larry Ellison (Oracle) springt over Jeff Bezos en is tweede rijkste persoon ter wereld

Larry Ellison, de topman van het technologiebedrijf Oracle, was vandaag even de tweede rijkste persoon ter wereld. De 80-jarige Amerikaan stak daarbij Jeff Bezos van Amazon voorbij. Zijn recente opmars in de ranking van rijkste mensen ter wereld komt er door grote stijgingen van de beurswaarde van Oracle.


Key takeaways

  • Larry Ellison bezit 40 procent van de aandelen van Oracle.
  • Door een recente stijging van de aandelenkoers van Oracle is zijn geschatte waarde gestegen naar 204 miljard dollar (183 miljard euro).
  • In de ranking van rijkste mensen ter wereld moet hij enkel nog Elon Musk voorlaten.

Larry Ellison is al langer een van de rijkste mensen ter wereld. Zo overschreed zijn fortuin in april 2021 voor het eerst 100 miljard dollar. Een half jaar later stak hij Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin voorbij en dook hij voor het eerste de top vijf binnen.

Recente opgang

Zijn recente opgang is wel opvallend. Deze maand zijn de aandelen van Oracle echter met zo’n 20 procent gestegen. Aangezien Ellison zelf 40 procent bezit van het techbedrijf dat hij in 1977 oprichtte, is ook zijn persoonlijke waarde fors gestegen.

Volgens de ranking van Forbes is hij sinds vandaag, dinsdag 17 september, de tweede rijkste persoon ter wereld. Daarbij doet hij wel haasje over met Jeff Bezos, die heel dichtbij staat. Bloomberg plaatst Ellison op de vierde plaats, na Elon Musk, Jeff Bezos en Mark Zuckerberg.

Oracle

De recente hype rond Oracle komt er na de earning call van het bedrijf. Larry Ellison liet daarbij weten dat Oracle van plan is om datacenters te bouwen. Daarmee willen ze tegemoet komen aan de gestegen vraag daarnaar door de recente boom van generatieve AI. Het bedrijf zak daarbij ook samenwerken met Amazon om zijn databaseservices op speciale hardware mogelijk te maken. Eerder sloot Oracle al gelijkaardige overeenkomsten af met Microsoft en Google.

“We bouwen letterlijk de kleinste, meest draagbare en meest betaalbare clouddatacenters tot en met datacenters van 200 megawatt, ideaal voor het trainen van zeer grote taalmodellen en het up-to-date houden ervan”, zei Ellison over de toekomstplannen van Oracle.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.