Larry Ellison was 1 dag centimiljardair: wie zit er in de club van 100 miljard?

Mede-oprichter van Oracle Larry Ellison is de zevende rijkste persoon ter wereld, maar was deze week ook één dag lang de zesde centimiljardair ter wereld. De rijzende aandelen van Oracle zakten donderdag na een snelle stijging. Ellison zal dus nog even moeten wachten voor hij die prestigieuze titel definitief in ontvangst mag nemen.

Larry Ellison is de voorzitter en CTO van de Amerikaanse softwaregigant Oracle, dat hij zelf mee opgerichte in 1977. Ellison diende Oracle ook 37 jaar als CEO maar verliet die post in 2014. Ondertussen staat het vermogen van de techondernemer op zo’n 98,3 miljard dollar. Daarmee is hij de zesde rijkste persoon ter wereld, met 16 miljard dollar achterstand op de nummer vijf Marck Zuckerberg.

Donderdag piekte dat getal wel even boven de 100 miljard dollar, toen de aandelen van Oracle de lucht in gingen. Oracle steeg op de beurs met zo’n 1,8 procent, wat het vermogen van Ellison met zo’n 1,8 miljard dollar omhoog duwde. De beurs sloot wel met enige terugval voor Oracle, waardoor Ellison weer onder de 100 miljard zakte.

Kan Buffett Ellison kloppen?

Warren Buffett staat sinds vrijdag amper een miljard dollar voor op Ellison qua vermogen met zo’n 99,6 miljard dollar. Daarmee stoot Buffett Ellison sinds vrijdag van de zesde plaats als rijkste persoon ter wereld.

Mogelijks zijn er binnen enkele dagen dus twee nieuwe centimiljardairs op de planeet.

Op dit moment bestaat dat clubje uit 5 leden:

  • Jeff Bezos, de oprichter en voormalige CEO van Amazon, is met een vermogen van 191,4 miljard dollar de rijkste man ter wereld. Opvallend: Bezos uitte zich de laatste dagen als een voorstander van de hogere belasting op vennootschappen.
  • Elon Musk, de spraakmakende CEO en mede-oprichter van Tesla, tevens ook de geestelijke vader van het online betalingssysteem PayPal, heeft momenteel een vermogen van 165,7 miljard dollar. Een achterstand van 25.7 miljard op Bezos, dus.
  • De derde centimiljardair staat maar 1 miljard achter op Musk. Luxemagnaat en CEO van LVMH Bernard Arnault kan op een vermogen van 164,7 miljard dollar rekenen.
  • Opnieuw een grote kloof met het volgend lid van de club: Microsoft-oprichter Bill Gates heeft op dit moment 129,3 miljard dollar op zijn naam staan.
  • De nieuwste telg van de club is Facebook-CEO Mark Zuckerberg met zo’n 114 miljard dollar. (wdm)

Lees ook: Warren Buffett onthult drie geheime investeringen

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20