Ondanks bezorgdheid over spionage: Huawei bouwt toch een nieuwe fabriek in Frankrijk

De Chinese techgigant Huawei Technologies, gaat een fabriek voor mobiele netwerkapparatuur bouwen in Frankrijk, ondanks tegenwind in Europa. Het wordt de eerste Huawei-fabriek buiten China.

Waarom is dit belangrijk?

Huawei wordt al een tijd van spionage beschuldigd. Het zou zijn technologie gebruiken om informatie naar de Chinese overheid door te spelen. Landen zoals de Verenigde Staten, Zweden en Groot-Brittannië hebben een verbod op het gebruik van Huawei-technologie voor hun telecomnetwerken. De spionage is wel nog nooit publiekelijk aangetoond.

In het nieuws: De fabriek, oorspronkelijk aangekondigd in 2021 met een investering van €200 miljoen, had vertraging opgelopen door de COVID-19-pandemie.

  • De exacte datum waarop de fabriek operationeel wordt, is nog niet bekend, maar de verwachting is dat de site nu in 2025 opent.
  • Dit project wordt gezien als een strategische zet van Huawei te midden van Europese restricties op hun 5G-technologie, onder invloed van veiligheidsbedenkingen.

Een Franse flip-flop

Zoom in. De fabr

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.