Op zoek naar een hogere spaarrente? Deze 7 spaarrekeningen bieden een rente van minstens 1 procent

Meer en meer banken sleutelen aan de spaartarieven. Net zoals de voorbije maanden zijn het voornamelijk de internetbanken die de rentes naar boven bijstellen. In totaal krijg je al op zes bancaire spaarboekje een spaarrente van minstens 1 procent. Op 15 december zal de teller op zeven staan.

Waarom is dit belangrijk?

Het verstrakkende geldbeleid van de centrale banken is zowel goed als slecht nieuws voor de particulieren. Zo hanteren de banken een hogere rente wanneer ze een krediet toekennen. Wie spaart, krijgt dan weer een hogere vergoeding, althans als je klant bent bij een kleinere speler. Bij de grootbanken bedraagt de spaarrente nog altijd 0,11 procent, het absolute minimum in ons land voor gereglementeerde spaarboekjes.

In het nieuws: De voorbije dagen hebben de internetbanken Aion Bank en Medirect renteverhogingen aangekondigd. Door die aanpassing hebben de twee banken één of meerdere spaarboekjes die minstens 1 procent in het laatje brengen.

  • Bij Aion Bank brengt de Standard-spaarrekening voortaan 1 procent in het laatje en de Extended-Spaarrekening 1,5 procent.
  • MeDirect verhoogt de spaarrentes op 15 december. Op één van de spaarboekjes - Fidelity Sparen - stijgt de rente van 0,65 naar 1,05 pro
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20