50+ fantastische ideeën om meer geld te verdienen

Er bestaan ene groot aantal mogelijkheden om wat extras aan je maandelijkse inkomsten toe te voegen, zoal door ongebruikte spullen te verkopen, vanuit huis (wat extra) gaan werken of online naar manieren te gaan zoeken om je budget wat te vergroten. Zelfs voor de beste spaarders is het immers altijd prettig om wat extra geld achter de hand te hebben. Hieronder hebben we, om je een handje te helpen, een aantal mogelijkheden om geld te verdienen op een rijtje gezet. Lees dus snel verder en doe er je voordeel mee.

1. Haal meer uit je (spaar)geld

Helaas zijn er vandaag de dag nog altijd veel; mensen die hun geld weg laten kwijnen in een stoffig boekhoudprogramma, maar ook in spaar- of beleggingsproducten die met een uiterst beroerd rendement voor de dag zullen komen. Door echter op een meer actieve manier met je geld om te gaan, kun je niet veel meer voordelen binnenhalen, maar eveneens op zoek gaan naar vergeten fondsen of zelfs contant geld dat je anders helemaal zou zijn vergeten. Het zal je verbazen wat je tijdens een dergelijke zoektocht allemaal tegen het lijf zult lopen (en waar je veel plezier van zult hebben achteraf).

2. Geef jezelf een loonsverhoging

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is mogelijk om jezelf een soort loonsverhoging toe te kennen. Je kunt dit doen door je eigen financiën goed op orde te brengen en voor elke financieel product een betere deal te gaan zoeken. Op die manier kun je je jezelf dus een loonsverhoging geven zonder dat je dient te bezuinigen. Eigenlijk is dit de eerste stap die je moet gaan zetten als je je budget wilt verruimen.

3. Laat je kredietkaart geld voor je verdienen

Vandaag de dag kun je bij een heleboel kredietkaarten gebruik maken van een zogenaamd cashbackprogrmma. Dit betekent dat je de aankopen, die je met de kredietkaart hebt gedaan, voor een deel weer worden terugbetaald.

4. Automatische incasso van de kredietkaartrekening

Door een automatische incasso in te stellen voor afbetaling van een kredietkaart (maar ook voor andere betalingen die je periodiek moet verrichten) zullen eventuele rentekosten over de opstaande kredietkaartrekening vermeden worden. Op die manier kun je je kredietkaart gewoon gebruiken voor alledaagse uitgaven en tevens een aardig bedrag per jaar in eigen zak houden.

5. Vermijd sparen tegen een minimale spaarrente

Wanneer je geld opzij gaat leggen en dit parkeert op een spaarrekening, dan is het zaak dat je het meeste uit je geld haalt. Nog altijd zetten grote groepen spaarder hun gespaarde geld op trieste bankrekeningen die ergens, in een ver verleden, het label beste koop aan is gehangen. De tijden zijn echter veranderd en de rentevergoedingen zijn dan ook voor deze rekeningen vaak sterk gedaald. Door een beetje van je tijd te investeren, kun je gelukkig een rekening vinden met een veel hogere spaarrente. Op die manier kun je op jaarbasis al snel wat euro’s extra uit je spaargeld halen en dat is mooi meegenomen. Je hoeft er namelijk verder niet meer voor te doen.

6. Overschakelen naar een bankrekening met interessante inlegbonus

In de bancaire wereld is er tegenwoordig sprake van een enorme concurrentie en dat kan er i bepaalde gevallen zelfs toe leiden dat banken nieuwe klanten proberen te werven door hen een interessante inlegbonus in het vooruitzicht te stellen. Door hier handig mee om te gaan, en uiteraard altijd eerst grondig de algemene voorwaarden van een dergelijke rekening door te nemen, kun je leuke bedragen binnenslepen. Natuurlijk moet je er altijd wel voor zorgen dat je geen verliezen lijdt door bijvoorbeeld een boete die je moet betalen voor een vroegtijdige opname van spaargeld.

7. Schulden aflossen met spaargeld

De meeste mensen die hun financiële situatie proberen te redden gooien nog altijd onnodig een heleboel geld weg, terwijl ze in de schulden zitten. Het bedrag dat je namelijk betaalt als leenvergoeding is immers vele malen hoger dan de rente die je ontvangt op je spaargeld. Om wat meer geld in eigen zak te kunnen houden, is het verstandig om bestaande schulden af te lossen met behulp van je spaargeld zodat deze eerder zijn afbetaald en de uiteindelijke rentevergoeding zo laag mogelijk blijft.

8. Onderzoek waar je recht op hebt

In ons land kun je op een heleboel verschillende manieren aanspraak maken op subsidies en tegemoetkomingen. Als je dus niet onnodig veel voor een bepaald product of dienst wilt betalen, is het absoluut aan te raden om eens grondig na te gaan op welke subsidies en andere tegemoetkomingen je recht hebt. Je kunt hierbij onder andere denken aan compensaties (voor een deel van) de kosten voor kinderopvang, opleidingen en wonen.

9. Gebruik je kredietscore in je voordeel

Een groot aantal kredietkaartmaatschappijen zijn bereid om klanten geld te lenen tegen een vergoeding van 0 procent rente. Wanneer je dit voor elkaar kunt krijgen, dan is het mogelijk om dit geld te gebruiken voor de dagelijkse uitgaven. Bovendien kun je zo alle andere kredietinstellingen en debetkaarten vervangen door deze voordelige optie. Je maakt dan immers schulden tegen 0 procent rente door deze kaart te gebruiken. Wel dien je ervoor te zorgen dat je elke maand het minimale aflossingsbedrag voldoet. Het is daarnaast noodzakelijk dat je een vergelijkbaar geldbedrag op je zichtrekening beschikbaar houdt. Dit bedrag kun je (voor een deel van de maand) echter ook opzij zetten op een rekening waar je een aantrekkelijke rente kunt binnenhalen. Het volledige saldo van een kredietkaart betalen zal tot gevolg hebben dat je 0 procent rente hoeft af te dragen en zo dus een aardig bedrag in eigen zak kunt houden. Voor iedereen die er alles aan wil doen om geld te besparen is deze manier van geld uitgeven niet alleen volkomen legaal, maar ook nog eens erg rendabel.

10. Ruim op en verkoop spullen die niet worden gebruikt

Op het moment dat je iets niet meer gebruikt, ongeacht of dit kleding is die je niet meer past of uit de mode is, of een collectie oude cd’s en dvd’s die je ergens in een kast hebt weggestopt, je kunt alles te koop aanbieden. Zo zou je bijvoorbeeld een garageverkoop kunnen houden, maar ook je gebruikte producten op online marktplaatsen, veilingwebsites of op een reguliere vlooienmarkt te koop aan kunnen bieden. Uiteraard moet je niet verwachten dat je voor producten de nieuwwaarde terug zult krijgen, maar elke euro die je krijgt voor iets waar je niet meer naar omkijkt, zal mooi meegenomen zijn en je budget verruimen.

11. Verkoop gratis gebruikte spullen in lokale Facebook groepen

Voor bijna elke stad en elk dorp is wel een Facebookgroep aangemaakt waarbinnen je tweedehands goederen kunt verkopen. Andere leden van deze social mediawebsite kunnen zich eveneens bij deze lokale groep aanmelden en je producten afnemen. Voor het te koop aanbieden van spullen wordt geen vergoeding gevraagd, zodat je het geld dat je hebt verdiend volledig in je eigen zak kunt steken. Zo sla je bovenal twee vliegen in één klap omdat je huis opgeruimd wordt en er meer tot je beschikking komt, maar ook dat je budget zal worden verruimd door de extra inkomsten die je binnen weet te halen.

12. Verkoop bijzondere producten aan verzamelaars

Mensen verzamelen de meest vreemde dingen en daar kun je mooi gebruik van maken als je oude spullen wilt verkopen. Je dient immers alleen maar na te gaan of je niet toevallig een collectoritem in je bezit hebt. Wanneer dit het geval is, dan kun je dit vaak tegen een veel hogere prijs van de hand doen aan een verzamelaar die zijn collectie verder uit wil breiden.

13. Verdein extra geld met oude boeken

Om geld te verdienen met de verkoop van oude boeken kun je op verschillende manieren te werk gaan. Zo kun je elk exemplaar afzonderlijk op een online veilingwebsite zetten. Het zal dan echter aardig wat tijd kunnen duren voordat je alles verkocht, en dus je geld in handen hebt. Verder kun je oude boeken te koop aanbieden op websites zoals Bol.com of Amazon: je hoeft dan alleen het boek op te zoeken en er een korte beschrijving bij te zetten. Dit bespaart vaak veel tijd en de vermeldingen zullen doorgaans actief blijven totdat je product is verkocht. Overigens moet je wel rekening houden met het feit dat dit soort websites een bepaald bedrag aan verzendkosten in rekening zullen brengen. Deze verzendkosten zul je dan ook in je vraagprijs moeten verwerken om geen verliest te lijden. Om echt snel geld te verdienen met oude boeken kun je ook contact opnemen met zogenaamde inruilwebsites. Zonder al te veel gedoe kun je hier in één keer al je boeken verkopen, weliswaar vaak tegen een lagere prijs dan wanneer je de boeken los van de hand zou hebben gedaan, nadat je hier eerst een prijsopgave voor hebt ontvangen.

14. Verkoop oude kleren per gewicht

Op het moment dat je veel kleding hebt die je niet meer draagt, dan kun je deze uiteraard naar een tweedehands winkel brengen of gewoon weggooien. Een andere optie is echter je kleding per gewicht te verkopen aan een bedrijf dat allerlei soorten textiel (en soms ook schoenen) inzamelt. Voorwaarde is vaak wel dat de kleding die je te koop aanbiedt in redelijk goede staat moet verkeren (dus niet kapot of vuil). Overigens moet je geen enorme bedragen verwachten als je je kleding aan dit soort bedrijven verkoopt. Kleding die nog in zeer goede staat verkeert, kun je doorgaans dan ook beter op een andere manier verkopen, zoals op een veilingwebsite of binnen een lokale Facebookgroep. Om erachter te komen of er een bedrijf bij je in de buurt oude kleding per gewicht opkoopt, kun je gebruikmaken van een zoekmachine zoals Google. Om er zeker van te zijn dat je niet met een malafide bedrijf te maken hebt, doe je er bovendien goed aan om de kleding persoonlijk af te leveren (er kan dan bijvoorbeeld geen discussie ontstaan over het gewicht en/of de kwaliteit van de producten). Het is verder absoluut af te raden om kleding op te sturen als je nog geen betaling hebt ontvangen.

15. Verkoop je oude trouwjurk

De verkoop van tweedehandse trouwjurken is een verhaal apart. Op het ogenblik dat je namelijk een oude bruidsjurk in je kast hebt hangen, dan kun je daar soms aardig wat geld voor krijgen. Dit is zeker het geval als het een gewilde jurk is van een bekende ontwerper. Natuurlijk zal het uiteindelijke bedrag ook sterk afhangen van de populariteit van de jurk. Om de trouwjurk te koop te zetten kun je onder andere gebruikmaken van speciale websites waar je alle hulp geboden zal worden bij het vinden van een geschikte koper. Je hoeft hiervoor alleen maar een beschrijving en enkele foto’s te uploaden. De koper zal dan contact met je opnemen en vaak persoonlijk langskomen om de aankoop af te ronden. Om een goede prijs voor je trouwjurk te bepalen kun je veilingwebsites gebruiken om daar de prijzen van vergelijkbare modellen op te zoeken.

16. Sla je slag bij de executieverkoop

Indien je je oog hebt laten vallen op een bepaalde dure aankoop, zoals een auto of een boot, dan kun je je slag slaan op een zogenaamde executieverkoop. De producten worden tijdens een dergelijke verkoop vaak per opbod verkocht vaak zelfs tegen spotprijzen, De aankopen die je op deze manier hebt gedaan, kun je vervolgens zelf weer te koop aanbieden (en er een interessante winst uitslepen). Je zult er altijd wel voor moeten zorgen dat je als één van de, eersten aanwezig bent om op die manier andere koopjesjagers voor te zijn. Soms kun je op dit soort veilingen bovendien collectoritems tegen het lijf lopen waar je nog meer geld kunt vragen. Je hoeft alleen maar even (op je smartphone) na te gaan of je inderdaad een gewild product te pakken hebt voordat je de koop definitief maakt. Je kunt dan ook meer geld binnenhalen als je verstand van zaken hebt en zeldzame producten en collectoritems snel weet te herkennen. Met een beetje geluk kun je zo al snel honderden euro’s aan je jaarlijkse budget toevoegen.

17. Verhandel oud goud

Door ongebruikt, of zelfs ongewenst, goud te verkopen, kun je budget eveneens aanvullen. Je levert dan bijvoorbeeld sieraden van goud in en ontvangt daarvoor de dagprijs die op dat ogenblik wordt gehanteerd, Hoeveel geld je zult ontvangen kan dan ook sterk variëren. De waarde van het goud dat je wilt verkopen, zal immers ook worden bepaald door de hoeveelheid goud er in een bepaald voorwerp is gebruikt (karaat). Hoe hoger het karaat, hoe meer het goud uiteindelijk op kan leveren.

18. Verkoop je verhaal

Journalisten zijn altijd op zoek naar dramatische verhalen en op het moment dat je in een extreme situatie terecht bent gekomen, bijvoorbeeld wanneer je op het randje van de dood hebt gebalanceerd of een andere aangrijpend of ongewoon verhaal te vertellen hebt over je leven, dan kun je laten betalen voor het publiceren ervan. Dit geldt eveneens voor foto’s die je hebt genomen, zoals van beroemdheden of bijzondere gebeurtenissen. Bepaalde kranten en tijdschriften zullen daar maar al te graag voor willen betalen. Hoeveel je uiteindelijk op deze manieren kunt verdienen zal afhangen van de aard van je verhaal of foto.

19. Recycle oude printercartridges voor contant geld

Printercartridges kopen zal je vaak aardig wat geld uit je zak kloppen, soms betaal je zelfs meer voor een cartridge dan voor de printer zelf. Gelukkig kun je bij steeds meer winkels je lege cartridges inleveren voor contant geld zodat deze gerecycled kunnen worden. Maar ook kun je terecht bij tal van recyclingwebsites zodat er altijd wel een manier te vinden is om geld te maken van je lege cartridges en waar je de beste deal kunt sluiten.

20. Sla je slag bij verloren bagageveilingen

Op televisie zijn steeds meer programma’s te zien waarin mensen een bod uitbrengen op de onbekende inhoud van een opslagunit. Dit kun je echter ook gaan doen door deel te nemen aan veilingen van allerlei bagage die verloren is gegaan. Als de verloren bagage niet terug kan worden gebracht bij de rechtmatige eigenaar, dan zal de luchtvaartmaatschappij alles verkopen via gespecialiseerde veilinghuizen. Vergelijkbare veilingen worden soms ook door de politie gehouden, maar dan aangevuld met in beslaggenomen goederen, bijvoorbeeld afkomstig van opgepakte inbrekers of heelers. Ook hier geld weer dat de goederen niet meer terug kunnen worden gebracht naar de rechtmatige eigenaren.

21. Verkoop je oude mobiel

Wanneer je je smartphone onlangs hebt geüpdate, of als je nog een andere oude mobiele telefoon in de kast hebt liggen, dan kun je deze kunnen verkopen om je budget een kleine boost te geven. Vandaag de dag zijn er namelijk verschillende websites actief die gebruikte Smartphones opkopen. De meer recente exemplaren zullen uiteraard ook het meeste geld opbrengen als je deze verkoopt. Door verschillende van dit soort bedrijven, en de tarieven die worden gehanteerd, met elkaar te vergelijken, kun je de beste deal sluiten en de beste prijs voor je mobieltje krijgen. In bepaalde gevallen is het echter verstandiger om je smartphone op een andere manier te verkopen, bijvoorbeeld via een veilingwebsite of een online marktplaats. De prijs die je dan namelijk voor je toestel kunt krijgen, ligt vaak hoger dan bij de online smartphone-opkopers.

22. Verhuur van eigendommen

Het zal je wellicht verbazen als je bedenkt wat je allemaal zou kunnen verhuren, en dus kunt gebruiken om geld in het laatje te brengen. Dit zal zeker het geval zijn als je in een drukke buurt woonachtig bent omdat je dan echt alles uit je woning kunt halen wat erin zit en zelfs je parkeerplaats als inkomstenbron kunt gaan gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld je inkomsten een boost geven door een huurder bijvoorbeeld die extra slaapkamer te laten betrekken. Indien je de kamer dan ook nog eens gemeubileerd te huur aanbiedt, dan zal dat de huurprijs alleen maar ten goede komen. Ook zou je een ruimte die je niet gebruikt in kunnen richten voor verhuur via Airbnb, als Bed and Breakfast of pension. Uiteraard zul je, als je (een deel) van je woning te huur aanbiedt, altijd rekening moeten houden met de fiscale gevolgen en eventueel extra belasting die je moet gaan betalen. Daarnaast zul je altijd een officieel huurcontract op dienen te stellen zodat beide partijen precies weten waar ze aan toe zijn. Verder zul je altijd verantwoordelijk blijven voor de gang van zaken in de ruimte die je verhuurd hebt, dus ook als daar illegale praktijken plaatsvinden. Een goede controle van tijd tot tijd zal dan ook absoluut geen overbodige luxe zijn.

23. Verdien geld met de verhuur van opslagruimte

Op het ogenblik dat je beschikt over een bepaalde ruimte die je niet gebruikt, zoals een kelder, een zolder of een schuur, dan kun je deze eveneens te huur aanbieden voor de opslag van goederen. Onder andere op verschillende websites kun je in contact komen met potentiële huurders. Vaak kun je je gratis op dit soort websites registreren, maar er bestaat wel een kans dat je een bepaald percentage van de huurprijs af dient te dragen als een soort commissie als er een match wordt gevonden. Het bedrag dat je door de verhuur van een ruimte kunt binnenhalen, zal van een heleboel factoren afhangen, zoals het beschikbaar oppervlak, de aanwezige faciliteiten en de ligging. Ook nu is het weer noodzakelijk om de huur definitief te bezegelen met de ondertekening van een officieel huurcontract en zul je na moeten gaan of je extra belasting moet gaan betalen over de extra inkomsten. Verder zul je altijd verantwoordelijk blijven voor de gang van zaken in de ruimte die je verhuurd hebt, dus ook als daar illegale praktijken plaatsvinden. Een goede controle van tijd tot tijd zal dan ook absoluut geen overbodige luxe zijn.

24. Verhuur van je parkeerplaats

Net zoals je woning, of een deel ervan, kun je ook je parkeerplaats te huur aanbieden, bijvoorbeeld als je een fraai bestraatte oprit hebt die toch niet wordt gebruikt. Zeker als je in het hart van een stad, bij een station of luchthaven woont, kan dit erg lonend zijn omdat daar doorgaans een chronisch gebrek is aan parkeerruimte. Op dit soort locaties kun je zonder veel moeite flink wat geld verdienen elke maand met het verhuren van je parkeerruimte. Maar ook nu moet je alle gemaakte afspraken duidelijk vastleggen zodat beide partijen weten waar ze zich aan dienen te houden tijdens de huurperiode.

25. Verhuur je woning als filmset

Productieteams die zich bezighouden met het maken van films en/of televisieprogramma’s zijn altijd op zoek naar woningen en buurten waar ze opnames kunnen maken van een huis. Vaak is het zelfs niet eens nodig dat er in je woning wordt gefilmd en zullen huizen in alle soorten en maten regelmatig in aanmerking komen. Natuurlijk zal de soort woning waar je in woont een belangrijke rol spelen bij de vergoeding die je krijgt voor het maken van opnames. Om op deze manier geld te verdienen, dien je je wel te registreren bij speciale bureaus, die bovendien vaak een bepaalde commissie zullen berekenen zodra je woning is gekozen voor het maken van opnames. Hoeveel je zo kunt verdienen, zal dus van huis tot huis, en zelfs van geval tot geval, kunnen variëren. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je, als je (een deel van) je woning voor zakelijke doeleinden verhuurd, je niet altijd meer verzekerd zult zijn volgens de reguliere verzekering. Dit is absoluut het geval als je je verzekeraar vooraf niet op de hoogte hebt gebracht van je plannen om je woning aan een filmploeg te verhuren. Tevens zul je eerst na moeten gaan of je extra belasting moet gaan betalen over de inkomsten die je op deze manier binnenhaalt.

26. Vraag geld terug waar dat mogelijk is

Bedrijven en organisaties hebben het recht om geld te houden als dat niet door de betrokkenen wordt teruggevraagd. Vandaag de dag is het echter vrij gemakkelijk tot actie over te gaan en je budget een flinke boost te geven. Zo kun je bijvoorbeeld geld terugvragen als je tot een bepaalde beroepsgroep behoort, bijvoorbeeld omdat je een uniform draagt. Je kunt in dat geval vaak een vergoeding krijgen voor het wassen, repareren of vervangen van je werkkleding. Het enige wat je hoeft te doen is dit aangeven bij de belastingdienst. Verder kun je in bepaalde gevallen geld terugvragen voor diensten die je wel afneemt, maar waar je geen gebruik van maakt. Je kunt hierbij denken aan een bankrekening waaraan één of meerdere verzekeringen zijn gekoppeld zonder dat je van de voordelen ervan hebt kunnen profiteren. Door dergelijke verborgen kosten terug te vorderen, kun je op jaarbasis aardig wat geld in handen krijgen.

27. Controleer verschillende (krediet)kaarten en accounts

Door al je kredietkaarten en andere accounts eens goed na te lopen kun je achterhalen of je geen ongebruikte vouchers open hebt staan. Je zult versteld staan van de opbrengst van dit soort zoektochten. Heel veel bedrijven sturen je namelijk van tijd tot tijd kortingscodes en andere voordeeltjes die je vergeet in te wisselen, en dus een heleboel geld misloopt.

28. Vraag een vergoeding voor vertragingen in het openbaar vervoer

Reizen met het openbaar is relatief duur en wanneer je dan ook nog te maken krijgt met vertragingen is dat helemaal zuur. Nadat je de algemene voorwaarden goed hebt doorgenomen kun je in bepaalde gevallen aanspraak maken op een vergoeding als je bus, trein, metro of vliegtuig is vertraagd. Ook zijn er kredietkaarten die gekoppeld zijn aan een verzekering die je dekt tegen dergelijke vertragingen. Maar ook dan zul je vooraf de geldende voorwaarden nauwkeurig door hebben genomen. Vertragingen in het openbaar vervoer zijn dan weliswaar niet terug te draaien, maar leveren je wel wat geld op.

29. Vind verloren tegoeden

Bij banken en andere financiële instellingen liggen nog altijd miljarden weg te kwijnen, zoals op vergeten bankrekeningen, pensioenen, levensverzekeringen en ongebruikte investeringen. Deze tegoeden kunnen verloren of vergeten zijn bij verhuizingen, verandering van baan of gewoon omdat deze over het hoofd zijn gezien in de hectiek van het leven. Toch is het vaak niet moeilijk om zonder problemen geld, dat van jou of je familie is, terug te vorderen. Nadat je aan hebt kunnen tonen dat je de rechtmatige bezitter van dit geld bent, zullen de meeste bedrijven en instellingen je het geld dan ook teruggeven.

30. Beschadigde voertuigen door ondeugdelijke bestrating claimen

Op het moment dat je auto, fiets of ander voertuig schade oploopt als gevolg van een ondeugdelijke bestrating, dan kun je de kosten voor de reparaties claimen bij de instantie die de wettelijke verplichting heeft om de conditie van dit deel van de openbare weg op peil te houden Als dit niet is gebeurd, en van je voertuig auto beschadigd is, zal deze instantie voor de reparatiekosten op moeten draaien. Dit kan dus een gemeente zijn, maar ook een provincie of zelfs de federale overheid. Wel is het zo dat je vaak alleen aanspraak kunt maken op een schadevergoeding als je nalatigheid aan kunt tonen. Toch zal het de moeite waard zijn om altijd een claim in te dienen.

31. Krijg betaald voor het geven van je mening

Een heleboel bedrijven en publieke organisaties hebben vaak de sterke behoefte om dingen te (laten) testen, te praten over producten of ideeën te verzamelen van potentiële klanten of gebruikers. In ruil voor het geven van je mening staan daar vaak interessante geldbedragen tegenover. Zo kun je onder andere geld verdienen door:

 • online enquête in te vullen,
 • deel te nemen aan (online) praatgroepen,
 • lid worden van een specifiek panel,

Afhankelijk van het soort onderzoek zul je betaald krijgen zodat het totaal bedrag per jaar sterk kan verschillen. Bovendien zullen sommige bedrijven niet in contanten uitkeren als je je mening hebt gegeven, maar bijvoorbeeld in de vorm van cadeaubonnen of het mogen houden van de geteste producten.

32. Ga winkelen als mystery shopper

In het bijzonder grote winkelketens zijn erg gericht op het controleren van de klantenservice in hun vestigingen en nemen om die reden zogenaamde mystery shopping in dienst om informatie te verzamelen. Als mystery shopper bezoek je dan ook een bepaalde winkel of horecagelegenheid en vult daarna een vragenlijst in ten aanzien van de kwaliteit van de dienstverlening, of de kwaliteit van hun producten. Dit is niet alleen erg leuk om te doen, maar verdient doorgaans ook goed. In de meeste gevallen dien je je als mystery shopper wel eerst aan te melden bij websites die je gegevens doorspelen aan verschillende bedrijven voordat je aan de slag kunt. Sommige van de deelnemende bedrijven zullen echter niet in contant geld uitbetalen, maar bijvoorbeeld in cadeaubonnen of gratis producten. 

33. Werken vanuit je eigen huis

Op het moment dat je (tijdelijk) niet in staat bent om je huis te verlaten om te gaan werken, bijvoorbeeld omdat je de zorg voor je kinderen op je hebt genomen of vanwege een handicap, dan kan werken vanuit je eigen woning een [prima manier zijn om het gezinsinkomen wat aan te vullen. Niet iedereen zal echter de discipline op kunnen brengen om vanuit huis aan de slag te gaan, dus zorg ervoor dat je je prettig hierbij voelt. Je zult immers niet alleen gemakkelijk af worden geleid door de dingen die om je heen gebeuren binnen het gezin, maar ook kun je je eenzaam gaan voelen zonder collega’s die je kunnen ondersteunen.

34. Online geld verdienen

Indien je in het bezit bent van een computer, een tablet of een smartphone, dan zijn er een heleboel manieren om je budget wat aan te vullen. Er zijn namelijk tal van bedrijven die je willen betalen voor allerlei kleine opdrachten, zoals:

 • worden betaald om video’s te kijken,
 • worden betaald om advertenties te lezen,
 • worden betaald om websites te beoordelen,
 • worden betaald om reviews te schrijven,
 • worden betaald om prijsvergelijkingen te maken,
 • teksten of blogs te schrijven,
 • informatie te zoeken op Google,
 • je eigen YouTube-filmpjes te maken.
 • Ga werken als freelancer

Op het ogenblik dat je erg handig bent op een bepaald vlak, dan kun je wellicht als freelancer binnen een bepaalde sector aan de slag. Door jezelf te registreren op speciale websites voor bemiddeling tussen freelancers en opdrachtgevers kun je je diensten aanprijzen en in contact komen met mogelijke klanten. Hoeveel geld je op deze manier kunt binnenhalen zal afhangen van het werk dat je verricht, de duur van de klus en de vaardigheden je hierbij nodig hebt. Verder zal ook het aantal concurrerende freelancers de beloning van een bepaalde opdracht absoluut kunnen beïnvloeden. Wanneer je als enige een bepaalde taak uit kunt voeren, dan zul je meer verdienen dan wanneer er tientallen andere gegadigden zich aan hebben gemeld.

35. Neem buitenlandse uitwisselingsstudenten in huis

Het verhuren van een kamer betekent vaak dat voortdurend kunt rekenen op een vast inkomen, al zal de belastingdienst dan ook vaak een bepaald deel daarvan willen innen. Toch kan het de moeite waard zijn om eens contact op te nemen met lokale opleidingsinstellingen om te informeren naar de frequentie waarin zij meestal studenten uitwisselen en eventueel samen het uitwisselingsproces doornemen om na te gaan of je hier enige inkomsten mee kunt genereren. De hoogte van de beloning zal vaak immers afhankelijk zijn van het niveau van de accommodatie die ter beschikking kan stellen en de duur van het verblijf van de uitwisselingsstudent.

36. Problemen oplossen voor bedrijven

Verschillende bedrijven zetten bepaalde problemen waar zij tegenaan lopen online en bieden een vergoeding aan mensen die met effectieve oplossingen weten te komen. Hoewel dit geen gegarandeerde manier is om geld te binnen te halen, kan dit wel een erg interessante, leuke en lucratieve manier zijn om je vrije tijd door te brengen. Zeker als je enige feeling hebt met bepaalde zaken kun je hier je voordeel mee doen. Overigens moet je je wel bedenken dat de problemen die bedrijven vaak online plaatsen doorgaans erg technisch zijn. 

37. Strijk geld op door te gaan strijken

Het is mogelijk om aardig wat extra inkomsten te genereren door het opzetten van een professionele strijkservice. Uiteraard dien je dan wel eerst te adverteren in de plaatselijke winkels en kranten om een zekere klantenkring op te bouwen. Bij voorkeur adverteer je vooral in de wat rijkere buurten zodat je wat meer in rekening kunt brengen. Hoeveel je met strijken kunt verdienen, hangt af van het aantal stukken dat je verwerkt, de locatie waar je je klanten hebt geworven en de frequenties waarmee er van je diensten gebruik wordt gemaakt.

38. Start een eigen sieradenlijn

Indien je erg handig bent en over twee rechter handen beschikt, dan kun je je wellicht toe gaan leggen op het maken van sieraden, of andere vormen van kunst of kunstnijverheid, en je producten te koop aan bieden. Het verkopen van je producten is niet alleen online (zoals op de website Etsy) mogelijk, maar bijvoorbeeld ook op plaatselijke beurzen of markten. Hoeveel je uiteindelijk hiermee kunt verdienen zal van een aantal aspecten afhangen, zoals:

 • de tijd die je in het maken van je producten kunt steken,
 • je talent en vaardigheden,
 • de mogelijkheden die je hebt om je producten te verkopen. 
 • De belasting die je over de gegenereerde inkomsten moet betalen.

39. Een extra baan zoeken

Door te werken kun je geld in het laatje brengen, dat is voor de meeste mensen wel duidelijk. Toch betekent dit ook dat je soms wat extra vrije tijd in zult moeten leveren en bijvoorbeeld minder vaak kunt reizen dan je zou willen. Er zijn een heleboel manieren te bedenken om twee banen te combineren en zo extra geld te verdienen. Uiteraard kun je ook proberen om je huidige salaris te verhogen door:

 • langere werkdagen te maken,
 • een dag extra te gaan werken,

40. om een ​​loonsverhoging vragen bij je huidige werkgever.

Het vragen van een loonsverhoging vinden veel werknemers echter nog steeds een beetje eng. Maar wat kan je gebeuren? In het ergste geval kan je werkgever met een negatief antwoord komen en dan heb je dus niets verloren. Wanneer je echter dit verzoek goed weet te onderbouwen, dan zullen veel werknemers er vaak over na gaan denken en bestaat er een kans dat je elke maand iets meer op je bankrekening gestort krijgt. De meeste werknemers vinden het namelijk net zo lastig om nee te zeggen als een werknemer die om loonsverhoging komt vragen. Hoeveel loonsverhoging je kunt verwachten zal van een groot aantal factoren afhangen, zoals de invloed van de inflatie (het tempo waarin de prijzen stijgen) op je loon en de vooruitgang die je in tijdens je loopbaan hebt weten te boeken.

41. Kinderoppas

Op een makkelijke manier geld verdienen, kan echt door op kinderen van een ander te gaan passen. Je kunt dan immers naar de televisie kijken of andere dingen voor jezelf doen terwijl je oppaskinderen zich heerlijk in dromenland bevinden. Soms kan het echter gebeuren dat je iets meer moet doen voor je geld en bijvoorbeeld een oppaskindje moet verschonen of voeden. Om een aantal referenties te kunnen overleggen doe je er goed aan te beginnen met oppassen op kinderen van familie of vrienden. Wanneer je eenmaal je draai gevonden hebt als kinderoppas, en een zekere klantenkring op hebt weten te bouwen, dan kunnen je verdiensten aardig oplopen. Het kan echter wel enige tijd duren voordat je een reputatie op hebt gebouwd omdat je vaak afhankelijk bent van zogenaamde mond op mond reclame.

42. Huisdieren of planten verzorgen wanneer hun eigenaren afwezig zijn

Eenvoudig je inkomen aanvullen kan ook door de zorg op je te nemen voor huisdieren en/of planten van mensen die voor een poosje niet thuis zijn. Dit fenomeen staat overigens ook bekend als housesitting en lijkt op het eerste gezicht niet erg ingewikkeld. Het enige wat je immers hoeft te doen is het huis op orde houden, eventueel de post uit de brievenbus halen en de aanwezige huisdieren en planten verzorgen. Om op deze manier geld te verdienen, zul je echter geen andere verplichtingen moeten hebben en dienen te beschikken over een aantal goede referenties. Vaak zal bovendien je achtergrond, grondig worden nagetrokken, en soms zelfs worden gekeken naar een mogelijk strafblad. Echt vreemd is dat natuurlijk niet want je klanten willen hun huis met een gerust hart achter kunnen laten bij iemand die volkomen te vertrouwen is. Hoeveel je met dit werk kunt verdienen, zal afhangen van onder andere de opdracht, het aantal dieren en/of planten dat je moet verzorgen en de duur van de werkzaamheden.

43. Ga aan de slag als enquêteur

In ons land zijn een heleboel bedrijven actief in het afnemen van enquetes. Deze bedrijven kunnen vaak dan ook wel een freelance enquêteur gebruiken. In deze functie zul je vooraf geselecteerde mensen over allerlei onderwerpen gaan interviewen in hun eigen huis en vervolgens hun antwoorden doorsturen naar het bedrijf. Hoeveel je met dit soort werk kunt verdienen zal afhangen van de training en ervaring die je hebt genoten, maar ook van het aantal opdrachten dat je krijgt en de tijd die je daarmee kwijt bent.

44. Werken in een supermarkt

Als weekend- of avondhulp werken in een supermarkt kan een uistekende manier zijn om je budget wat te verruimen. Zeker als je overdag andere verplichtingen hebt waar je aan dient te voldoen, zoals schoon, een andere baan of de zorg voor je kinderen. Sommige supermarkten zullen je op deze tijden zelfs extra betalen. Hoeveel je kunt verdienen hangt onder andere af van je leeftijd, je opleidingsniveau en de werkzaamheden die je binnen de supermarkt verricht. Bij veel supermarkten kunnen vaste medewerkers bovendien profiteren van een zekere korting op de boodschappen die zij doen. Om te weten te komen welke functies en werktijden er beschikbaar zijn tegen welk uurloon dien je contact op te nemen met één of meerdere supermarkten bij jou in de buurt.

45. Stort je op het plannen en organiseren van verkoopparty’s

Het is prima mogelijk om geld te verdienen door middel van het organiseren van party’s waar allerlei producten worden gedemonstreerd en verkocht. Aangezien je als zelfstandige effectief aan de slag gaat, kun je doorgaans je eigen uren in plannen en zoveel werken als je wilt. Voordat je echter met dit werk kunt beginnen, zul je eerst na moeten gaan of er niet al een bedrijf bij je in de buurt actief is dat deze producten al verkoopt. Op het moment dat er al een dergelijk bedrijf aanwezig is, doe je er immers goed aan om op zoek te gaan naar iets anders om te gaan verkopen. Verkoopparty’s zijn ondermeer ideale gelegenheden om huishoudelijke apparaten, lingerie en voedingssupplementen te verkopen. Uiteraard kun je ook een bedrijf benaderen dat zich al toe heeft gelegd op deze verkoopformule en tegen een bepaalde commissie hun producten gaan verkopen. Zo heb je minder rompslomp en is de kans van slagen eveneens een stuk groter dan wanneer je zelf een nieuw product aan de man probeert te brengen. Hoeveel geld je kunt verdienen met het organiseren van verkoopparty’s zal afhangen van je verkoopkwaliteiten, de producten die je verkoopt en het aantal party’s dat je weet te organiseren.

46. Geef studiebegeleiding of (bij)les

Je hoofd aan het werk zetten om geld in het laatje te brengen, is een optie als je uitblinkt in één of meerdere schoolvakken. Je kunt dan immers (bij)les gaan geven of gaan werken als studiebegeleider. Hiervoor heb je doorgaans geen lesbevoegdheid of graad nodig (al zal een dergelijk document je uurtarief wel omhoog kunnen brengen). Vaak wordt er echter wel van je verwacht dat je enige ervaring hebt met het lesgeven of het begeleiden van mensen tijdens hun studie. Ook zal er vaak na worden getrokken of je geen strafblad hebt (zeker wanneer je aan de slag gaat met kinderen) Om werk te vinden op die vlak kun je lokale onderwijsinstellingen benaderen en hen vragen of er vacatures vrij zijn en/of er wellicht particuliere aanvragen zijn gedaan voor bijvoorbeeld bijlessen in het vak waar je goed in bent. Hoeveel je op deze manier kunt verdienen zal afhangen van het al dan niet bezitten van diploma’s, je ervaring en je bekwaamheid.

47. Word een betaald (naakt)model

Indien je er geen problemen mee hebt om naakt voor anderen te poseren, dan kun je aardig wat geld verdienen als (deels) naaktmodel. Op deze manier je budget een boost geven kan erg leuk zijn omdat je voor een paar uur werk al behoorlijk goed betaald krijgt. De reden van deze relatief hoge verdiensten is te vinden in het feit dat er niet veel mensen bereid zijn om dergelijke klussen te doen. Uiteraard zul je, als (naakt)model wel in staat moeten zijn om langere tijd in dezelfde pose te blijven staan, te liggen of te zitten. Om als (naakt)model aan de slag te kunnen hoef je, in tegenstelling tot wat nog altijd veel mensen denken, geen perfect lichaam te hebben. Om aan de slag te gaan kun je je inschrijven bij speciale modellenbureaus, maar natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar potentiële opdrachtgevers, bijvoorbeeld via een kunstacademie. Hoeveel je als (naakt)model kunt verdienen zal variëren, afhankelijk van de plaats waar je werkt en de duur van de opdracht. Verder kun je soms meer verdienen door per opdracht betaald te worden, in plaats van een uurloon te ontvangen.

48. Schrijf je in als proefpersoon

Op het ogenblik dat je fit en gezond bent, en bovendien bereid bent om watt risico te nemen tijdens het ondergaan van bepaalde tests, dan kun je per dag flink wat euro’s in je zak steken als proefpersoon. Je neemt dan deel aan één of meerdere medische studies die worden gecoördineerd door verschillende grote bedrijven die vrijwilligers werven. Het bedrag dat je als proefpersoon kunt verdienen zal afhangen van de test die uit wordt gevoerd en vaak krijg je bovendien gemaakte reiskosten vergoed.

49. Richt je op seizoensarbeid

In de verschillende seizoenen zijn er allerlei seizoensgebonden baantjes te vinden die je budget een boost zouden kunnen geven. Hierbij kun je onder andere denken aan het plukken van groente en fruit in de oogstperiodes, maar ook het verkopen van ijs op warme zomerdagen, je nuttig maken als extra verkoper tijdens de drukke decembermaand of het houden van toezicht op een schaatsbaan in de wintermaanden. Afhankelijk van je persoonlijke interesses en het aanbod bij je in de buurt zijn er doorgaans verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Om die reden zal ook het inkomen dat je binnen kunt halen sterk kunnen verschillen. Niet elke baan zal immers evenveel vaardigheden en/of tijd vergen en dus ook andere opbrengsten hebben. Door na te gaan welke bedrijven er in de buurt seizoensarbeid aanbieden, kun je vaak al een leuke baan vinden en je budget verruimen.

50. Werken in de horeca

Indien je bereid bent om te werken als de meeste andere mensen vrij zijn, dan is een baantje in de horeca misschien iets voor jou. Om werk te vinden kun je contact opnemen met bijvoorbeeld cateringbureaus, restaurants, cafés, clubs en bars bij je in de buurt. Zo kun je onder andere extra geld verdienen door te werken als er een feest of party wordt gehouden in het bedrijf van je werkgever. Hoeveel je in de horeca kunt verdienen zal sterk afhankelijk zijn van de zaak waar je gaat werken en de tijden die je wilt werken.

51. Bezorgen van post of maaltijden

Het thuis bezorgen van bijvoorbeeld een dagblad, tijdschrift of een maaltijd kan je flink wat geld opleveren. Bovendien ben je veel onderweg zodat je je een stuk vrijer kunt voelen dan wanneer je bijvoorbeeld een kantoorbaantje aan hebt genomen. In sommige gevallen, zoals bij de bezorging van tijdschriften, kun je je werkzaamheden zelf inplannen (weliswaar binnen vooraf vastgestelde marges) zodat je de werkzaamheden vaak gemakkelijker kunt combineren met andere dagelijkse verplichtingen. Het bezorgen van maaltijden zal echter vaak in de avonduren moeten gebeuren, omdat dan de meeste mensen hun warme maaltijd willen gebruiken. Dit is dan weer een ideale bijbaan als je overdag naar school moet, of een andere baan hebt. Hoeveel je als bezorger verdient, zal afhangen van het product dat je bezorgd en de tijden die je aan het werk bent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20