40 fantastische jobs voor iedereen die graag op vakantie gaat

 

Vrijwel iedereen heeft er waarschijnlijk wel eens over gedroomd: de wereld rondreizen en onderweg je geld verdienen met allerlei banen en losse klusjes. Veel mensen denken echter dat ze het zich niet kunnen veroorloven om de wereld rond te reizen. Ze vergeten echter dat ze onderweg wellicht echt een baantje kunnen vinden om een volgend deel van hun reis te betalen. In andere gevallen kunnen ze eten en een slaapplek verdienen door wat werk te verrichten. Hieronder hebben we een aantal goede ideeën opgesomd om betaald te krijgen tijdens je vakantie, of zelfs wereldreis.

1. Freelance reisverhalen schrijven

Reguliere freelance teksten schrijven is vaak al behoorlijk lastig vanwege de hevige concurrentiestrijd en soms zelfs een beroerde, of onbetrouwbare, bron van inkomsten. Zelfs als je een goed contract hebt getekend, kun je beter niet te veel van de betalingen verwachten, zeker niet in het eerste jaar. Zelfs enorm getalenteerde schrijvers worstelen ook tijdens hun reizen nog met deze problemen. Desondanks kun je reisverhalen schrijven wel zien als een leuk extraatje, naast andere inkomsten dus.

2. Freelance fotograaf

Met de komst van digitale fotografie en het internet, is freelance fotografie uitgegroeid tot een behoorlijk concurrerend vakgebied. Maar op het moment dat je geweldige vaardigheden weet te ontwikkelen op dit gebied en over een helder zakelijk inzicht beschikt, dan kun je vast en zeker wel wat van je foto’s verkopen. Je kunt je als fotograaf aanbieden op bijvoorbeeld bruiloftsbeurzen, maar uiteraard ook alleen je gemaakte foto’s verkopen aan tijdschriften of andere media.

3. Reisblogger

Wanneer je ondernemend van aard bent, dan kun je je eigen reisblog gaan beginnen. Vooraf zul je hier echter wel wat werk aan hebben en zelfs als je blog voldoende bekendheid verwerft, zul je een goed zakelijk inzicht moeten hebben en je op één of andere manier moeten onderscheiden van de rest voordat inkomsten binnen kunt halen. Het kan dan ook gemakkelijk een jaar hard werken betekenen voordat je blog je echte inkomsten oplevert. In de regel zijn reisblogs over minder voor de hand liggende gebieden of reizen erg in trek. Een blog over een strandvakantie aan de Spaanse kust zal in de regel dan ook niet veel geld in het laatje brengen.

4. Steward(es)

Het loon van een steward(es) kan sterk variëren afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en bovendien zul je als nieuwe medewerker geen enorme keuze krijgen met betrekking tot de eindbestemmingen. Je kunt echter wel een aantal lange vluchten scoren terwijl je gewoon betaald krijgt. Medewerkers van luchtvaartmaatschappijen krijgen vaak forse kortingen op vliegtickets voor zichzelf en hun familie. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen kun je deze kortingen zelfs doorgeven aan vrienden of bekenden.

5. Technisch schrijven of bewerken

Als je technisch (of wetenschappelijk) aan bent gelegd en je schrijfvaardigheid meer dan in orde is, dan kan technisch schrijven en bewerken een interessante baan voor je zijn tijdens je vakantie of wereldreis. Technische schrijvers schrijven alles voor websites, dus van de teksten tot aan de software handleidingen en gedetailleerde hardware specificaties. Dit werk kun je zowel op afstand als op een werkvloer uitvoeren. Bij voorkeur volg je van te voren een cursus voor technisch schrijven en zoek alvast enkele klanten voordat je op reis gaat. Het uurloon dat je kunt verdienen, hangt vaak af van het gebied waar je werkzaam bent en van de ervaring die je hebt.

6. Vrijwilligerswerk

Hoewel vrijwilligerswerk doorgaans niet wordt betaald, zullen sommige wel (vaak erg sobere) kost en/of onderdak bieden. Wees echter wel altijd voorzichtig omdat je zo vaak voor vrijwilligerswerk een aanzienlijke som geld moet betalen om deel te kunnen nemen. Indien je geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk op een biologische boerderij dan kun je bij verschillende boeren terecht waar je dan vervolgens een bepaald aantal uren dient te werken in ruil voor kost en inwoning. Vaak is het niet nodig dat je ervaring hebt met het te verrichten werk.

7. Werken op een cruiseschip

Cruiseschepen huren verschillende medewerkers is, variërend van entertainers tot koks. Dit soort banen is vooral geschikt voor mensen die partner en/of kinderen hebben. Er zijn zelfs mensen die op deze manieren jarenlang op reis kunnen. Bovendien heb je vaak een breed scala aan banen waar je je voor aan kunt melden. Er zal dan ook altijd wel een baantje te vinden zijn dat aansluit bij je persoonlijke interesses en vaardigheden. Uiteraard zullen je inkomsten ook afhangen van het soort werk dat je verricht en de ervaring die je hiermee hebt.

8. Barkeeper of werk in de bediening

Afhankelijk van het land dat je bezoekt, kun je wellicht een baan vinden achter de bar of in de bediening. Indien je echter illegaal gaat werken, dan kun je geconfronteerd worden met een paar risico’s, zoals uitzetting en/of een forse boete die je moet betalen. Wanneer je echter legaal wilt werken in een restaurant of een bar, dan moet je proberen een werkplek te vinden waar veel fooien worden gegeven omdat de meeste inkomsten langs deze weg binnen zullen komen.

9. Straatartiest

Werken als straatartiest kan geweldig zijn als je een soort optreden kunt geven, zoals zang, dans, jongleren of een muziekinstrument bespelen. Voor dit optreden kies je vervolgens een drukke omgeving om zoveel mogelijk geld op te kunnen halen. Je moet er echter wel rekening mee houden dat niet elke gemeente op straatartiesten zit te wachten. Om er zeker van te zijn dat je zonder problemen als straatartiest aan de slag kunt gaan, is het verstandig om van tevoren de nodige informatie in te winnen bij de betreffende gemeente.

10. Werk in een hostel voor een gratis onderkomen

Veel hostels zullen je gratis laten verblijven als je bereid bent licht werk in en rond het gebouw te verrichten, zoals een paar uur per dag schoonmaken voor een overnachting in een goede tweepersoonskamer. Vaak betekent dit dat je al snel 50 euro bespaart per nacht. Om er zeker van te zijn dat je een overnachting bij elkaar kunt klussen, is het verstandig om vooraf informatie in te winnen bij de hostels die je wilt gaan bezoeken. Er is immers niet altijd werk voor je beschikbaar en bovendien zullen niet alle hostels bereid zijn om je te laten werken voor je verblijf.

11. Vrijwilliger bij de vredesmacht

Werken bij de vredesmacht is een serieuze zaak en alleen geschikt als je in staat bent je te verbinden aan een lange termijn baan in een probleemgebied. De aanvraagprocedure is echter streng en zal in de regel gepaard gaan met een sollicitatiegesprek. Bovendien zal deze baan je niet veel geld opleveren, maar daar staat wel tegenover dat je bent verzekerd tegen ziektekosten en dat je een bonus krijgt aan het einde van de arbeidsperiode. Vanwege het feit dat dit een verantwoordelijke baan is, die bovendien niet geheel zonder gevaar hoeft te zijn, moet je er altijd eerst goed over na denken wat je te wachten kan staan en of je wel bereid bent om bepaalde risico’s te lopen.

12. Import en export van producten

Het uitgangspunt voor deze baan is simpel: zoek een product in een bepaald land en verkoop dit voor een zekere winst op een andere plaats. Dit is perfecte baan als je een goed ontwikkelde ondernemingsgeest hebt. Je zult immers zelf een geschikt product moeten vinden, maar ook de markt en de leveranciers op eigen houtje moeten ontdekken. Na verloop van tijd heb je echter een zeker netwerk opgebouwd waar je steeds weer op terug kunt vallen en dat je kan helpen om je zaken uit te breiden.

13. Seizoensgebonden fruit- of groenteplukker

De werkdag van een plukker is vaak lang en zwaar, maar de vraag is dikwijls hoog naar deze seizoensgebonden arbeiders in verschillende landen wereldwijd. Het hoeft dus meestal niet veel moeite te kosten om een baantje als groente- of fruitplukker te vinden als je op reis bent. Doordat het werk afhankelijk is van de oogst, kan de timing wat lastig zijn en moet je soms gewoon wat geluk hebben. De meest bekende plukkers zijn wellicht wel de druivenplukkers in de Franse wijngaarden.

14. Tolk of vertaler

Om als tolk of vertaler aan de slag te kunnen, moet je vloeiend twee of meerdere talen schrijven en spreken. Bovendien zullen een heleboel werkgevers tevens om een universitair diploma vraag die betrekking heeft op deze taal, of talen. Als tolk of vertaler heb je verschillende mogelijkheden om een baan te vinden. Denk maar eens aan werkzaamheden voor vertaalbureaus of voor de overheid.

15. Werken als gids

Als je goed om kunt gaan met groepen mensen in vakantiestemming kunnen en het leuk vindt om te vertellen over allerlei bezienswaardigheden, dan is dit absoluut een baan voor jou. Gidsen zijn namelijk niet alleen werkzaam in de buurt musea, maar vaak ook in natuurgebieden, reservaten en zelfs de woestijn. Het spreken van meerdere talen is overigens meestal geen must, maar kan uiteraard wel in je voordeel werken bij het vinden van een baan. Als gids kun je in de regel vrij eenvoudig een baan vinden in een sector die je het meest aanspreekt.

16. Daghandelaar

Een daghandelaar koopt en verkoopt aandelen en andere financiële waardepapieren online, meestal binnen één dag. Je moet echter wel beseffen waar je mee bezig bent want dit is een riskante baan voor mensen zonder voldoende ervaring en de nodige kennis op dit gebied. Om die reden zullen ook een heleboel daghandelaren vaak geld verliezen in plaats van inkomsten te genereren. Je moet dan ook bereid zijn om een zeker risico te lopen als je op deze manier je geld wilt gaan verdienen als je op reis bent. Vaak is het bovendien aan te bevelen om er een tweede baan bij te nemen om verzekerd te zijn van inkomsten om in je levensonderhoud te kunnen voorzien.

17. Duikinstructeur

Om als duikinstructeur aan de slag te gaan, dien je minimaal een PADI te hebben voor open water duikinstructeur (of een vergelijkbare certificering. Hoe meer kwalificaties en gespecialiseerde cursussen je hebt afgerond, hoe meer verschillende banen je kunt krijgen. Dit betekent echter niet dat je als instructeur veel geld kunt verdienen, maar het grote voordeel van deze baan is wel dat je les kunt geven op een aantal van ’s werelds meest fraaie duiklocaties.

18. Skileraar

Op een heleboel plaatsen op aarde moeten skileraren aan worden genomen om diverse cursussen te verzorgen. Het loon dat je met deze baan kan verdienen zal onder andere afhangen van je vaardigheden en de plaats waar je les gaat geven. Natuurlijk is het van groot belang dat je het skiën tot in de puntjes beheerst, je in staat bent om je kennis en vaardigheden aan anderen over te dragen en dat je affiniteit hebt met het werken met mensen. Er wordt wereldwijd gezegd dat je als skileraar echt veel indruk kunt maken op leden van je skiklas, en natuurlijk ook tijdens de après-ski.

19. Reisagent

Jaren geleden toen de droombaan van elke potentiële vakantieganger zich in een reisbureau bevond, droomde iedereen van de voordelen en scherp geprijsde tarieven die gepaard gingen met een aanstelling als reisagent. Vandaag de dag echter zijn er minder reisbureaus, zodat er eveneens minder commissies kunnen worden verdiend door de reisagenten. Steeds meer reizigers regelen immers hun vakantie en andere reizen snel en gemakkelijk online. Je kunt dus nog wel aan de slag als online reisagent en bijvoorbeeld gespecialiseerde diensten aanbieden die kunnen concurreren met de scherp geprijsde webtarieven. De commissies en het loon dat je tegenwoordig als reisagent kunt verdienen is echter laag en ook de voordelen zijn steeds beperkter.

20. Massagetherapeut

Terwijl je niet echt een diploma nodig hebt om in bepaalde landen als een ​​massagetherapeut aan de slag te gaan, kan het je wel helpen bij het vinden van klanten. Er zijn waarschijnlijk honderden vormen van massage die per land kunnen verschillen. Het werk is dan ook erg flexibel op het moment dat je als freelance massagetherapeut gaat werken. Je kunt immers zelf je werktijden en massagetechnieken bepalen en zelf invloed uitoefenen op het loon dat je binnenhaalt.

21. Au Pair

Een au pair is een nanny waarvan tevens wordt verwacht dat zij, of hij, licht huishoudelijk werk doet. Een groot deel van de au pairs zijn vrouwen die in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland aan de slag gaan bij de wat rijkere bevolkingsgroepen. Indien je op zoek bent naar een baan als au pair kun je jezelf inschrijven bij speciale bureaus en uiteraard dien je dan wel affiniteit te hebben met kinderen. De tijd die je als au pair kunt werken, zal sterk variëren en onder andere afhangen van de wensen van het gastgezin en je eigen wensen. Een heleboel au pairs kiezen voor deze baan om een vreemde taal (vaak Engels) beter te leren en wat van het gastland te kunnen zien.

22. Medewerker op een internationaal vakantiepark

Internationale vakantieparken huren doorgaans een breed scala aan medewerkers in, variërend van elektriciens tot bakkers en van gastheren en gastvrouwen tot leden van een animatieteam. Wanneer je op een vakantie in het buitenland wilt gaan werken is het goed om vooraf te informeren naar de mogelijkheden. Natuurlijk zul je wel de taal moeten beheersen die in het land wordt gesproken waar je wilt gaan werken, zelfs als je werkzaamheden vooral zijn gericht op landgenoten die in het park hun vakantie door willen brengen. Er zullen immers ook altijd contacten onderhouden moeten worden met de plaatselijke bevolking of lokale vakantiegangers.

23. Verkoper van time share producten

Hoewel de meeste bezoekers van badplaatsen overal op aarde niet bepaald zitten te wachten op de praatjes van een time share verkoper, is dit wel een baan waar je aardig wat commissie mee kunt verdienen. Voorwaarde is dan wel dat je een overtuigend verhaal kunt vertellen aan vakantiegangers en hen over kunt halen om een mede-eigenaar te worden van een vakantiewoning. Voor een vaste geldsom zullen vakantiegangers toegang krijgen tot een vakantiewoning voor de duur van één of twee weken per jaar. Verkopers van timesharing staan echter niet goed te boek in veel media omdat ze geld uit de zakken van argeloze vakantiegangers zouden kloppen en vanwege de verborgen kosten en belastingen die deelnemers dienen te betalen.

24. Werken op een camping

Indien je houdt van het werken in de buitenlucht, dan kun je je kampeervakantie vaak prima combineren met het werk op een camping. Op verschillende campings kun je dan aan de slag als receptionist, gastheer of gastvrouw, maar ook als gids of lid van het animatieteam. Je moet er echter wel rekening mee houden dat dit seizoensgebonden werk betreft en dat je genoegen moet nemen met een niet erg luxe onderkomen. Op deze manier kun je je voorliefde voor kamperen echter prima combineren met het verdienen van wat extra geld.

25. Crewlid op een (zeil)jacht

Uiteraard moet je wel wat basiskennis hebben met betrekking tot zeilen als je dit baantje wilt krijgen, hoewel sommige werkgevers ook genoegen nemen met de bereidheid om dit te leren en de juiste werkhouding Online kun je vooraf kijken waar je eventueel aan de slag zou kunnen gaan, maar natuurlijk kun je ook rechtstreeks bij een lokale jachtvereniging informatie inwinnen. Werken op een jacht dient overigens niet te worden onderschat. Vaak is het namelijk flink aanpakken en bovendien moet je niet bang zijn om nat of vies te worden.

26. Matroos op een vrachtschip

Hoewel niet je als matroos op een vrachtschip niet echt een glamoureuze baan hebt als wanneer je op een luxe cruiseschip werkt, kan een dit wel een meer ontspannen manier zijn om de wereld te ontdekken. Werknemers worden vaak als uitkijkpost aangesteld en verrichten verder onderhoudswerkzaamheden, zoals allerlei schilderwerk en het onderhouden van de containers. Je hebt voor deze baan wel een middelbare school diploma nodig en een heleboel matrozen hebben zelfs een speciale training achter de rug. Het werk als matroos is weliswaar afwisselend, maar onder bepaalde omstandigheden ook zwaar. Bovendien moet je niet bang zijn voor een nat pak of vieze handen.

28. Online pokerspeler

Hoewel online poker spelen een baantje is wat wel enige affectie vereist met het pokerspel is het verder voor iedereen toegankelijk die over een goede internetverbinding beschikt. Verder is het nodig dat je wat geld op de bank hebt staan dat je in kunt zetten. Eigenlijk kan online poker spelen dan ook niet echt als een baan worden beschouwd. De kans dat je geld verliest, zal immers ook altijd op de loer liggen. Hoe goed je ook denkt te kunnen pokeren er zal altijd een bepaalde dosis geluk bij komen kijken (en dit laat je helaas soms ook wel eens in de steek). Bovendien zal niet overal ter wereld online poker spelen legaal zijn.

29. Taalonderwijzer

Het onderwijzen van de Engelse taal als tweede taal is ideale baan voor reizigers omdat sommige landen, zoals Japan, China en Korea, hier werkelijk om zitten te springen. Dit wil overigens niet zeggen dat je ook niet in andere landen aan de slag kunt. Japan en Korea betalen echter redelijk goed, terwijl landen in Zuid- en Midden-Amerika in het algemeen wat kariger lonen uitkeren als je daar taalonderwijs geeft. Afhankelijk van het land waar je gaat werken, kan er een accommodatie in je loon zijn inbegrepen. Uiteraard zullen diploma’s, die aantonen dat je de taal goed beheerst, een pre maar zeker geen must zijn. Vaak is het namelijk ook met voldoende doorzettingsvermogen een baan te vinden als je de juiste connecties hebt.

30. Online onderwijzer

Veel universiteiten en hogescholen hebben hun lessen naar het internet verplaatst en dat biedt extra mogelijkheden voor zowel de studenten als voor onderwijzers en privéleraren die vanaf vrijwel elke locatie les kunnen geven aan hun online studenten. Een bepaalde graad zal je hierbij zeker van pas komen. Een groot voordeel van deze baan is dat je even goed wordt betaald als wanneer je thuis zou werken. Om werk te vinden, hoef je bovendien alleen maar even te surfen op het internet en universiteiten en andere scholen op te zoeken.

31. Militair

Hoewel in dienst treden van het leger op het eerste gezicht geen goede reden lijkt te zijn om te kunnen reizen, de kans dat je iets overkomt, ligt immers altijd op de loer, kan dit echter ook leiden tot een stationering in het buitenland. Wellicht heb je niet enorm veel tijd om andere landen te ontdekken, maar in je vrije tijd zul je toch meer van andere culturen kunnen proeven dan je aanvankelijk zou denken.

32. Internet affiliate marketeer

Een internet affiliate marketeer maakt websites waar producten van anderen worden verkocht en ontvangt als beloning daarvoor een vooraf bepaald percentage van de omzet. Hoewel deze branche een wat schimmige reputatie heeft, is het toch prima mogelijk om geld te verdienen via zogenaamde affiliate programma’s. Voor deze baan heb je geen formele opleiding nodig, maar een sterke ondernemingsgeest en het nodige technisch inzicht is absoluut een pre.

33. Geoloog

Geologen reizen vaak heel de wereld over voor hun werk en kunnen dan ook werken in de meest uiteenlopende gebieden, bijvoorbeeld om te assisteren bij olie- en gaswinning, de klimaatverandering en in de mijnbouw. Als geoloog zul je dan ook prima in kunnen spelen op je persoonlijke interesses en een heleboel van de wereld kunnen zien als je het handig aanpakt. Je hebt hiervoor overigens wel minimaal een erkend diploma geologie nodig voordat je aan de slag kunt gaan.

34. Persoonlijke assistent

Een persoonlijke assistent draagt vaak een heleboel verschillende petten. Je werkzaamheden zullen namelijk sterk afhangen van de behoeften van je werkgever. Op het ene moment doe je namelijk een boodschap voor je werkgever, terwijl je daarna gewoon even diens hond uit moet laten of de kinderen naar school dient te brengen. Je werkzaamheden kunnen dan ook van alles en nog wat zijn. Uiteraard dien je van tevoren goed aan te geven wat wel, en wat juist niet, binnen je takenpakket valt. Ook afspraken over je werktijden zullen zeker gemaakt moeten worden, als je tenminste niet dag en nacht voor je werkgever op wilt komen draven. Persoonlijke connecties kunnen je enorm helpen om als persoonlijk assistent aan de bak te komen, zeker als je dit in het buitenland wilt gaan doen.

35. Archeoloog

Veel archeologen reizen heel de wereld over om door de mens gemaakte voorwerpen uit het verleden te zoeken en deze te herstellen. Tijdens hun loopbaan zullen archeologen interessante uitstapjes maken en onder andere opgravingen en onderzoeksprojecten uitvoeren. Zo kom je zelfs op de meest afgelegen gebieden op aarde en leer je veel van plaatselijke culturen en –gebruiken (zowel nu als in het verleden). Om als archeoloog aan de slag te kunnen heb je echter wel een erkend diploma en voldoende ervaring met het veldwerk nodig.

36. Zakelijke consultant

Bedrijven kunnen consultants uit alle windstreken van de aarde inhuren om specifieke problemen op te komen lossen. Vanwege de zo gespecialiseerd kennis zal een consultant al snel een klantenbestand op kunnen bouwen door heel het land, of zelfs over de heel de wereld. Het in stand houden van een positieve klantenrelatie vereist echter wel regelmatige bezoeken aan klanten. Om die reden is dit dan ook de ideale baan voor iedereen die houdt van voortdurend onderweg zijn.

38. Medewerker internationale hulporganisatie

Op het ogenblik dat je wilt reizen om in je levensonderhoud te voorzien en tevens echt een verschil wilt maken in het leven van mensen, dan is werken voor een internationale hulporganisatie wellicht de ideale baan voor jou. Je bezoek dan immers landen waar er hulp geboden moet worden, bijvoorbeeld na een natuurramp of bij een hongersnood. Je helpt de bewoners bij het herstel van de situatie. Je dient overigens wel een bepaalde achtergrond te hebben op het gebied van bijvoorbeeld gezondheid, landbouw of onderwijs. Verder dien je sterk geïnteresseerd te zijn in het verrichten van maatschappelijke werkzaamheden.

39. Accountant

Een accountant zal in zijn, of haar, levensonderhoud kunnen voorzien door onderzoek te doen naar de financiële administratie en de fiscale informatie van bedrijven. Dit betekent echter wel dat je niet altijd op de meest exotische locaties kunt werken, maar je kunt er wel voor kiezen om van de ene naar de andere plaats te trekken. Je hebt dan dus voldoende kans om allerlei nieuwe plaatsen te verkennen. Dit is dan ook een uitstekende baan voor iedereen die een boekhoudkundige opleiding met succes af heeft gerond.

40. Evenementen organisator

Een evenementen organisator zal de helpende hand bieden bij de organisatie van lokale evenementen, zoals feesten en bruiloften, maar ook bij het regelen van grootschaliger opgezette projecten, zoals festivals en beurzen. Bovendien krijg je met deze baan de perfecte gelegenheid om veel te reizen. Je moet immers kennis gaan maken met potentiële verkopers uit allerlei delen van het land, het continent of zelfs de wereld. Verder zie je toe op het opzetten van een evenement en uiteraard ook op de afbraak ervan.

41. Reizende verpleegkundige

Reizende verpleegkundigen verplaatsen zich voortdurend door heel het land en gaan werken dan ook steeds weer in een ander ziekenhuis. Ze verkassen dan ook steeds van de ene tijdelijke baan naar de andere. Wanneer je dit werk gaat doen word je dan ook steeds weer naar gebieden gestuurd waar verpleegkundigen het hardst nodig zijn. Hierbij zullen de kosten voor je huisvesting en reis worden gedekt. Uiteraard heb je wel een erkend diploma, en een registratie als verpleegkundige, nodig om in deze functie aan het werk te mogen gaan. Net zoals bij een baan als verpleegkundige in eigen land, zul je ook als reizend verpleegkundige een breed scala aan werkzaamheden uit dienen te voeren en zal er veel verantwoordelijkheid op je schouders rusten.

42. Spoorarbeider

Werken aan de spoorlijn lijkt misschien een verouderd beroep dat over is gebleven uit het industriële tijdperk. Maar ook vandaag de dag is deze bedrijfstak nog volop in beweging en zijn er nog banen over heel de wereld in te vinden. Als bijkomend voordeel van spoorarbeider is dat je regelmatig naar een andere plaats moet reizen om daar een bepaalde klus te klaren. De sporen worden immers veelvuldig gebruikt en zijn sterk aan slijtage onderhevig. Je hulp zal dan ook zeker hard nodig zijn om het spoornetwerk in optimale conditie te kunnen houden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20