3 tips voor beginnende crypto-investeerders van een 29-jarige cryptomiljardair

De 29-jarige Sam Bankman-Fried is een legende binnen de wereld van crypto. Door zijn slimme beleggingen belandde hij dit jaar op de Forbes-lijst van cryptomiljardairs. De jonge man verdween met zijn fortuin niet naar een eiland in de Caraïben maar wijdt tegenwoordig zijn tijd aan de lancering van een gebruiksvriendelijke cryptobeurs. Bankman-Fried heeft drie gouden tips voor beginnende crypto-investeerders…

Er is constant genadeloze concurrentie op de cryptomarkt door de aanwezigheid van een groeiende groep mede-investeerders die zich ook tegoed willen doen aan de verleidelijke winstmogelijkheden van beleggen in de stierachtige munten.

Uw weg binnen de markt vinden als beginner is daarom niet altijd even simpel, hoewel de marge om fouten te maken niet zo meedogenloos is als die van de traditionele beurs.

Bankman-Fried raadt beginnende investeerders die munt willen slaan uit crypto het volgende aan:

1. Leer de markt kennen via experts

U moet een gevoel ontwikkelen voor de cryptowereld door het advies en de wijsheden van experts ter harte te nemen, meent Bankman-Fried. Hij spendeerde zelf enkele jaren als medewerker van de handelsonderneming Jane Street voor hij digitale munten kocht. Daar leerde hij alle kneepjes van het vak.

Wie zo’n ervaring niet mee heeft, kan maar beter proberen om zo veel mogelijk kennis van de ‘pro’s’ te absorberen.

2. Probeer uit te zoeken waar je goed in bent

Om uit te blinken in het razendsnel transformerende cryptohandeltje moet u weten wat uw capaciteiten en uw zwakke punten zijn. Als u goed overweg kunt met technologie of een goed instinct heeft voor welke richting een munt zal opgaan, zet daar dan op in, stelt Bankman-Fried voor.

‘Dit is een van de belangrijkste dingen binnen crypto die een goede handelaar onderscheidt van een gemiddelde belegger’, meent Bankman-Fried.

3. ‘Zorg dat u het niet verknoeit’

Ook zijn eigen strategie op de markt evolueert voortdurend. Zo ontwikkelde hij recent een gevoel voor het voorspellen van toekomstige cycli van munten, iets dat daarvoor voor hem een haast magische truc leek.

‘Het voordeel is dat we nu in een stierse markt zitten. Daar kunt u uw gedachten echt goed focussen en belangrijke ervaringen opdoen, want dan zijn uw investeringen cruciaal’, zegt de jonge cryptomiljardair.

Maar Bankman-Fried had ook nog een derde ‘essentiële’ tip: ‘Zorg er gewoon voor dat u het niet verknoeit voor uzelf wanneer de berenmarkt arriveert. Plaats uzelf niet in een positie waar u niet meer uitgeraakt’, besluit de crypto-legende.

Lees ook:

10 meest voorkomende beginnersfouten bij het traden van cryptomunten

Een wegwijzer naar cryptosucces

(NS)

Meer