3 beleggingsstrategieën van één van de grootste financiële influencers op TikTok

De 24-jarige Austin Hankwitz is, met bijna een half miljoen volgers, een van de grootste beleggingsinfluencers van TikTok. Hij deelde met zakensite Business Insider 3 tips die u helpen om het lucratiefste aandeel uit te kiezen.

Austin Hankwitz maakt TikTokvideo’s waarin hij uitlegt hoe u kunt beleggen en het volgende geweldige bedrijf kunt vinden. ‘Ik denk dat mensen mijn inhoud waarderen omdat ik probeer complexe onderwerpen uit te leggen in kleine, hapklare, verteerbare stukjes die iedereen kan begrijpen’, aldus Hankwitz. 

Hieronder kunt u de tips vinden. Denk eraan dat het hier voornamelijk over Amerikaanse aandelen gaat (met name voor de derde tip is dit belangrijk):

1/ Kijk om u heen 

Hankwitz raadt aan om eenvoudig te beginnen, door aandacht te besteden aan bedrijven die iedereen kent en liefheeft. ‘Gebruik de aandelenmarkt gewoon als een hulpmiddel om rijkdom op te bouwen door te investeren in de bedrijven die u begrijpt (…) en waar u producten en diensten van consumeert’, weet Hankwitz. Een luisterend oor kan u helpen trends te identificeren voordat ze Wall Street bereiken, en voordat het gedrag van de consument wordt weerspiegeld in het winstbericht of de aandelenkoers van een bedrijf. 

Hankwitz zegt dat een voorbeeld van een vroege observatie die hij maakte gebeurde nadat hij een YouTube-video had bekeken op het kanaal Dumb Money Live, dat sprak over de nieuwe digitale initiatieven van het Amerikaanse retailbedrijf Build-A-Bear (BBW).

Hij ging vervolgens kijken op de Facebook-pagina van het bedrijf en zag dat die miljoenen volgers had. Hij keek ook op TikTok en ontdekte dat het bedrijf in januari een pagina was begonnen en al inhaakte op populaire trends. Hankwitz voegde het bedrijf toe aan zijn beursnotities en bleef het in de gaten houden, vermoedend dat deze trends zich in de toekomst in winst zouden vertalen. 

Het blijkt dat Hankwitz’ voorgevoel klopte. Toen Build-A-Bear op 26 mei haar resultaten voor het eerste kwartaal bekendmaakte, vermeldde het rapport dat de vraag naar e-commerce met 87 procent was gestegen, en dat de inkomsten met 96,7 procent waren gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit nieuws deed de aandelenkoers met 39 procent stijgen, en de aandelen zijn sindsdien blijven stijgen. 

2/ Lees de winstverslagen

Als u een bedrijf hebt gevonden waarin u wilt investeren, lees dan de kwartaalcijfers. Dit is waar Hankwitz naar kijkt in deze rapporten:

 • Inkomstengroei: Als het bedrijf zijn inkomsten ziet groeien, is dat een goed teken, zegt hij. ‘Omzetgroei is over het algemeen altijd positief.’ 
 • Operationele marge of inkomen vóór belastingen: Dit is belangrijk omdat als een bedrijf de operationele marges in de loop van de tijd heeft verhoogd, dit betekent dat het opereert met een efficiënter bedrijfsmodel. 
  • Hoge marges zijn een van de belangrijkste redenen waarom Hankwitz’ tweede topaandelenkeuze Roku (ROKU) is. Het digitale mediabedrijf rapporteerde een indrukwekkende totale brutomarge van 56,9 procent voor het eerste kwartaal van 2021, een flinke stijging ten opzichte van de 44 procent in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. 
 • Cash-flow: ‘Alle bedrijven bestaan om winst te maken. En als u naar winstverslagen kijkt, wilt u zien dat de cash die dit bedrijf genereert in de loop van de tijd toeneemt.’  
  • Als een bedrijf beursgenoteerd is, zal het jaarlijkse en driemaandelijkse winstrapporten uitgeven die op de website kunnen worden gevonden. De hierboven genoemde cijfers staan meestal bovenaan een winstrapport.

3/ Lees het ‘Form 10-K’ van het bedrijf 

Het ‘Form 10-K’ is een jaarverslag met een uitgebreid overzicht van de bedrijfsactiviteiten, die bedrijven met een Amerikaanse beursnotering binnen 90 dagen na afsluiting van het boekjaar bij de SEC moeten deponeren. Het document geeft een uitgebreide samenvatting van de financiële prestaties van een bedrijf. Hier moet u volgens Hankwitz op letten:

 • Business: Dit gedeelte is een gedetailleerd overzicht van het bedrijf en hoe het winst genereert. Het geeft ook een overzicht van de verschillende divisies op basis van de verschillende producten of diensten die het bedrijf levert. Hankwitz raadde aan om de sectie ‘Onze klanten’ in de gaten te houden, omdat die uitlegt aan wie het bedrijf zijn geld verdient, en de sectie ‘Onze concurrentie’, zodat u vat hoe hevig de concurrentie binnen de sector is. 
 • Risicofactoren: In deze sectie wordt gedetailleerd ingegaan op specifieke risico’s die een negatieve invloed kunnen hebben op het bedrijf of de sector waarin het opereert op de lange termijn. ‘Inzicht in deze sectie zal een investeerder helpen een beter onderbouwde beslissing over het bedrijf te nemen’. 
 • De bespreking en analyse door het management van de financiële toestand en de bedrijfsresultaten: Net als in een winstverslag worden in dit gedeelte de financiën van het bedrijf toegelicht, maar het is uitgebreider en bevat ook historische gegevens. 

Over het management gesproken, Hankwitz zegt dat het laatste aandeel waar hij momenteel zijn oog op laat vallen Upstart (UPST) is. Hij is onder de indruk van het ongelooflijke leiderschap van het team, vooral de oprichter en CEO, Dave Girouard, die de voormalige president van Enterprise bij Google was.

Er zijn overigens nog andere zaken waarmee dient rekening gehouden te worden bij het uitkiezen van een aandeel. Om volledig te zijn, moeten we ons zeker ook onderstaande vragen stellen:

 • Zijn de schulden in lijn met de groei van het bedrijf?
  De beste Amerikaanse aandelen hebben geen overmatige lange termijnschulden in vergelijking met de omzet. Lange termijnschulden gaan gepaard met langetermijnrentes die betaald moeten worden.
 • Positionering in de sector: is het bedrijf een marktleider?
  Indien dit niet het geval is, wat is de positionering in de sector? Nog belangrijker is de toekomstige positionering in de sector. 

(NS)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20