200 banen op de tocht bij IBM België

Bij het Belgische filiaal van techmultinational IBM in Brussel zijn 200 jobs bedreigd. Dat is ongeveer een vijfde van het totale personeelsbestand. Dat laat de christelijke vakbond ACV Puls maandag weten aan persagentschap Belga.

De vakbond is ‘gechoqueerd’ omdat IBM in ons land ‘al drie kwartalen op rij groeit en een recordaantal orders binnenhaalt’.

ACV Puls kondigt aan dat de procedure Renault wordt opgestart. Dat geeft de vakbond meer tijd, om de impact van de ontslagen te onderzoeken en eventuele alternatieven voor te stellen. De vakbond gaat proberen zoveel mogelijk jobs te behouden. ‘Wij zullen zowel de collega’s waarvan de job door de herstructurering bedreigd wordt, als de werkomstandigheden van degenen die zullen blijven, verdedigen’, schrijft ACV Puls in een persbericht.

Volgens Belga zijn er al eens 70 werknemers afgevloeid dit jaar bij IBM België. Het banenverlies kadert in een wereldwijde herstructurering van de IBM-groep. De Amerikaanse IT-groep gaat zich opsplitsen in twee bedrijven, waarbij de clouddiensten en de IT-infrastructuur elk ondergebracht zijn in een andere onderneming.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20