10 zaken die je kledij over je persoonlijkheid prijsgeven

Kledij vertelt heel wat over je persoonlijkheid. We geven je graag een overzichtje hiervan.

1. Kleuren zeggen veel over je

©Pixabay

Zwart betekent dat je serieus bent en niet met je laat sollen. Wit wijst op onschuld en eerlijkheid en is de reden dat beschuldigden in een rechtbank vaak wit dragen. Blauw wekt vertrouwen en hoe donkerder het blauw hoe meer je vertrouwd wordt. Grijs is neutraal en daarvoor de beste kleur om zaken te doen.


2. Vooral rood heeft een aantal unieke effecten

©Pixabay

Rood zorgt ervoor dat je passie en dynamisme uitstraalt. Algemeen mag worden gesteld dat rood seks oproept. Het maakt mannen aantrekkelijker voor vrouwen en vrouwen aantrekkelijker voor mannen. Het helpt vrouwelijke lifters opgepikt te worden.


3. Dames die graag grote decolletés tonen en dure kleding dragen, vertonen narcistische trekjes

©Pixabay

Ze zijn dus vooral met zichzelf bezig.


4. Een bril doet je slimmer lijken…

©Pixabay

maar minder aantrekkelijk.


5. Hoe een vrouwelijke beroemdheid zich kleedt geeft aan hoe lang haar huwelijk zal duren

©Isopix

Hoe meer hits ze op Google krijgt wanneer men op zoek is naar ‘gewaagde kledij’, hoe korter haar huwelijk zal zijn. De kans dat Kim Kardashian ooit 15 jaar gehuwd zou zijn was dan ook ‘next to nil’. In februari 2021 vroeg Kardashian dan ook de scheiding aan met Kanye West. Het stel heeft samen vier kinderen.


6. Wie merkkleding met een duidelijk zichtbaar logo draagt…

©Isopix

geniet meer aanzien en krijgt makkelijker medewerking en werkaanbevelingen en verdient ook meer geld dan mensen die geen merkkleding dragen.


7. Kleding kan ook daadwerkelijk prestaties beïnvloeden

©Pixabay

Wie een echt merk draagt, voelt zich vaak zelfverzekerder dan iemand met een nepmerk of een item van de markt.


8. Depressieve mensen hebben de neiging om bij hun kledingkeuze sneller naar jeans te grijpen

©Pixabay

Slechts 33 procent van de vrouwen geeft toe jeans te dragen wanneer ze zich opgewekt voelen. Ook accessoires blijken een rol te spelen. Vrouwen blijken twee keer vaker een hoed te dragen wanneer ze zich gelukkig voelen dan wanneer ze depressief zijn.


9. Slanke sportcoaches die op wedstrijddagen in keurige pakken opdagen, zoals de voetbalcoaches Mourinho en Guardiola, krijgen het meeste respect van hun spelers.

©Isopix

Op gewone trainingsdagen moeten ze wel gewoon in trainingspak opdagen, want dan genieten ze ook de beste reputatie als trainer.


10. Vrouwen dragen best altijd een schoen met een hiel en make-up, al is het maar wat lippenstift

©Pixabay

Vrouwen die make-up dragen stralen niet enkel meer zelfvertrouwen uit, ze worden ook geacht meer te verdienen en meer prestigieuze jobs te hebben.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20