Zo vergelijk je het best je hypotheeklening

Wanneer je een hypotheeklening afsluit, leen je een bedrag van de bank en stem je ermee in jouw eigendom op te geven als je de lening niet kunt terugbetalen. De bank kan het pand vervolgens verkopen om de schuld terug te betalen. Dit is een garantie die de bank nodig heeft om je de lening te geven. De terugbetalingen worden meestal gedaan over een periode van 15 tot 30 jaar.

Contact opnemen met een hypotheekspecialist is een must als je de beste tarieven wil vergelijken om je aankoop te financieren. Veel makelaars in ons land werken virtueel samen met alle kredietinstellingen en banken.

Wat is een particuliere hypotheekverzekering?

Een particuliere hypotheekverzekering is een verzekeringspolis die de kredietgever beschermt wanneer de kredietnemer de lening niet kan terugbetalen. Vaak is het verplicht om zo’n verzekering af te sluiten, tenzij je 20% eigen vermogen kan inbrengen in de aankoop. Meestal moet je naast de betaling van je hypotheek ook maandelijks verzekeringspremies betalen.

Hypotheekleningen in België

Vergelijk snel en makkelijk hypotheekleningen hier:
[table id=5 /]

In België komen vooral deze drie soorten hypotheken voor:

  • Hypotheeklening met vaste rente

Bij hypotheken met een vaste rentevoet moet je elke maand hetzelfde bedrag betalen voor de duur van jouw lening. Dit om je te beschermen tegen eventuele veranderingen in de rentetarieven of de bredere vastgoedmarkt.

  • Hypotheeklening met variabele rente

Bij een variabele hypotheeklening veranderen de kosten, afhankelijk van de markt. Je hoeft dus niet elke maand hetzelfde bedrag te betalen. Variabele rentetarieven zijn riskanter, maar kunnen voor sommige kredietnemers goedkoper zijn.

  • Gecombineerde rente hypotheken

Gecombineerde tariefovereenkomsten kunnen een korting bieden op andere hypotheken. Vaak moet je hier wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Dit kan gaan van het openen van een bankrekening bij de kredietgever tot het afsluiten van een hypotheekverzekering.

Zo kan je je hypotheeklening simuleren

De beste hypotheek vinden? Dat doe je hier:
[table id=4 /]

  • CPH Woonlening

CPH Woonlening biedt een volledig assortiment hypothecaire leningen variërend van 1 tot 5 jaar.

  • Belgian-Alliance Credit Union

Belgian-Alliance Credit Union biedt leningen voor alle soorten bedrijven.

  • ING-lening

Als je een nieuw huis wil kopen of jouw huidige woning wil herfinancieren, biedt ING je de nodige leningen.

  • Elantis

Elantis helpt je stap voor stap bij het realiseren van het grootste project van je leven. Bereken jouw lening voor een onroerend goed op deze site.

  • BNP Paribas Fortis Woningkrediet.

Schat jouw maandelijkse betaling in en kijk hoeveel je kunt afbetalen met de simulator van BNP Paribas.

  • Belfius woningkrediet

Gebruik deze handige hypotheekcalculator om de maandelijkse kosten en de totale kosten, inclusief de rente, te berekenen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20