Zo ban je in 2022 stress uit je leven

Een nieuw jaar gaat traditioneel gepaard met goede voornemens en ambitieuze doelstellingen. Je belooft jezelf om in 2022 meer te gaan sporten, of op je werk dat ene belangrijk project binnen te halen. Hoewel ze bedoeld zijn om je te motiveren, brengen goede voornemens en doelstellingen vaak heel wat stress met zich mee, omdat je jezelf extra druk oplegt. Om te voorkomen dat die stress je dwarsboomt bij het realiseren van je doelen, geven we je een aantal tips mee om het nieuwe jaar volledig stressvrij te starten.

Kijk terug op het voorbije jaar

Vooraleer je je halsoverkop op nieuwe projecten stort of je aan die berg werk die zich tijdens je verlof heeft opgestapeld begint, is het belangrijk om eerst even stil te staan bij het voorbije jaar. Wat werkte er het afgelopen jaar goed en wat niet? En hoe kwam dit? Wat kan je dit jaar anders doen? Door hier even kort over te reflecteren, zal je misschien bepaalde patronen of oorzaken ontdekken die er vorig jaar voor zorgden dat je minder succesvol was. Door een nieuwe start te maken en het dit jaar anders aan te pakken, zet je al een stap in de goede richting!

Maak duidelijke en realistische plannen

Zorg ervoor dat je doelstellingen realistisch zijn. Als je in één klap vlees uit je leven wil bannen of je wil als goede voornemen elke dag gaan lopen, dan is de kans groot dat je het niet lang zal volhouden. Leg voor jezelf vast wat voor jou haalbaar is, hoe je je doel kan bereiken en tegen wanneer je dat wilt. Het kan hierbij helpen om een stappenplan op te stellen. Zo heb je een houvast en kan je je aan een schema houden. Als je op voorhand goed weet hoe je iets zal aanpakken, dan ben je gemotiveerder en ervaar je minder stress omdat je een duidelijk plan hebt. 

Vraag om hulp 

Ervaar je stress omdat je werklast te hoog ligt of omdat je moeilijk je werk met je privéleven kan combineren? Wees dan niet bang om om hulp te vragen. Dat kan een collega zijn die een paar taken van je overneemt, een familielid die even op de kinderen past of een vriendin die boodschappen voor je doet. Als je het moeilijk hebt om bepaalde voornemens vol te houden, kan je ook om mentale steun vragen. Ga op zoek naar een buddy zodat jullie elkaar kunnen motiveren als het even moeilijk wordt.

Help je lichaam een handje 

Het is natuurlijk moeilijk om stress volledig uit je leven te bannen. Af en toe stress ervaren is op zich geen probleem, maar als je constant onder druk staat, gaat je lichaam in overlevingsmodus en kan zowel je geestelijk als je lichamelijk welzijn aangetast worden. Denk bijvoorbeeld aan een grotere kans op hart- en vaatziekten, een chronisch slaapgebrek, een verminderde eetlust of prikkelbaarheid.  Om te voorkomen dat stress toch de overmacht krijgt en een negatieve weerslag op je lichaam heeft, kan je je lichaam een boost geven met voedingssupplementen die stress te lijf gaan. Ubiquinol™ is daar een voorbeeld van. Deze stof helpt immers gevoelens van stress en vermoeidheid te verminderen. Dat blijkt uit verschillende onderzoeken. Begin vorig jaar onderzocht het Expansion Consulteam in opdracht van Kaneka bijvoorbeeld welke invloed Ubiquinol™ had bij 85 verpleegkundigen in Frankrijk, die temidden de coronacrisis met heel wat stress kampten. Maar liefst twee derden van de testpersonen voelde zich na 60 dagen minder gestrest. Eén op twee voelde zich zowel mentaal als fysiek ook minder vermoeid. 

Benieuwd naar wat Ubiquinol voor jou kan betekenen?

Ubiquinol-Q10 kan verkregen worden in capsules in de apotheek of in de natuurvoedingswinkels (kijk naar Kaneka Ubiquinol™ quality seal). Onder andere merken zoals Pharma Nord, Trenker, Nutrisan, Therasience, WHC Labs en Pileje bieden voedingssupplementen met Ubiquinol aan.

Meer