“Zeventig procent van de cryptomunten zijn rotzooi”

De meeste cryptomunten zijn “rotzooi”, en slechts een paar zullen als winnaars uit de bus komen, zegt Scott Minerd, CIO van Guggenheim Investments.

Het grootste deel van de digitale munten zal falen, volgens Scott Minerd van investeringsgroep Guggenheim. Hij stipte in een interview met persbureau Bloomberg ook aan dat het nu niet het moment is om in te zetten tegen de recente stijging van Bitcoin (een beleggingsmanoeuvre dat shorten genoemd wordt).

“Zeventig procent van de munten zijn rotzooi en zullen verdwijnen,” vertelde Minerd in het interview op dinsdag. Zijn opmerkingen doen denken aan analisten die vinden dat de cryptomarkt vol shit coins, of strontmunten, zit.

“De vraag is, net als bij de internetzeepbel, welke van de bedrijven, (zal) overleven. Zal Amazon de grote winnaar zijn of zal Pets.com de grote winnaar zijn?”, klonk het.

Daarnaast merkte hij op dat hij eigenlijk niet meer bullish is over crypto, omdat hij de markt niet echt meer begrijpt.

Aandelen in de lift

Minerd maakte zijn opmerkingen op dezelfde dag van de lancering van het allereerste Bitcoin futures ETF, de ProShares Bitcoin Strategy ETF. Hij zei dat het een toegankelijk handelsvehikel was dat het gemakkelijk maakt voor institutionele beleggers die blootstelling willen aan de cryptomunt.

De miljardair-belegger zei dat aandelen in de lift zitten nadat ze vorige week de bodem bereikten; en dat die bewegingen “overlopen” naar andere activaklassen, zoals cryptomunten.

Wispelturige prognoses

In februari zei Minerd nog dat hij voor Bitcoin op termijn een marktwaarde van 600.000 dollar zag. In juni, toen Bitcoin 30.000 dollar waard was, voorspelde Minerd dat de munt kon zakken tot 15.000 dollar. De belegger werd al meermaals bekritiseerd voor zijn wispelturige prognoses. Sommige analisten verdenken hem ervan dat hij vorig jaar de koers naar beneden heeft gepraat op het moment dat zijn bank voor 500 miljoen dollar Bitcoin heeft aangekocht.

(NS)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20