Topbelegger: ‘Bitcoin kan helft in waarde dalen, na veel te snelle stijging’

Op de snelle koersstijging van de bitcoin de afgelopen maanden volgt een stevige correctie. Dat denkt Scott Minerd, chief investment officer van de Amerikaanse vermogensbeheerder Guggenheim Partners. ‘Ik denk dat de koers kan halveren tot 20.000 dollar of 30.000 dollar’, klinkt het. Niettemin is Minerd optimistisch op de lange termijn.

‘Volgens mij is er een grote correctie op komst’ vertelt Minerd in een interview met CNBC. Immers: ‘Gelet op de enorme koersbeweging die de bitcoin onlangs heeft doorgemaakt, lijkt het erop dat er zich een zeepbel heeft gevormd.’

Volgens Minerd is de kans wel groot dat de koers van bitcoin eerst terugvalt, voordat deze weer opveert.

Optimistisch op de lange termijn

De geroutineerde belegger is optimistisch over de cryptomunt op de lange termijn, schrijft Business Insider. De bitcoin is dit jaar dan ook steeds populairder geworden bij grote financiële instellingen en bedrijven.

Zo zijn banken en andere financiële dienstverleners het crypto-aanbod voor hun cliënten en klanten aan het uitbreiden. Ook heeft Tesla aangegeven bitcoin te gaan accepteren als betaling voor zijn elektrische auto’s (en zijn er de constante, enthousiasme genererende crypto-propagandatweets van Elon Musk, zie bijvoorbeeld hieronder).

bron: twitter

Uiteindelijk verwacht de beleggingsexpert een hausse van de bitcoin tot mogelijk 600.000 dollar.

Zware dagen

De cryptomarkt kent een paar beroerde dagen. De waarde van bitcoin is 7.60 procent naar beneden gegaan op het moment dat we dit schreven. De cryptomunt is nu nog 42.000 euro waard. 

bron: Cointelegraph


Ook andere grote cryptovaluta’s (zoals Ethereum, XRP en Cardano) stonden op verlies. Privacy-altcoin Monero stond dan weer 14,4 procent in het rood, de waarde bedroeg nog 265 euro.

Lees ook: Vijf beloftevolle cryptomunten om in te beleggen

(jvdh)

Meer