Zaak-El Kaouakibi blijft uitdijen: stad Antwerpen laat beslag leggen op haar vastgoed

De Stad Antwerpen meldt zich als mogelijke schuldeiser in de zaak-El Kaouakibi en vraagt de curator van het failliet verklaarde JJ House om bewarende maatregelen te nemen.

Dat meldt VTM Nieuws. Zo wil de stad voorkomen dat Sihame El Kaouakibi, het Vlaamse parlementslid voor Open Vld dat onder vuur ligt wegens mogelijke boekhoudfraude, haar vastgoed nog snel verkoopt. Uit onderzoek van VTM Nieuws blijkt dat ze op vier jaar tijd voor minstens 2,46 miljoen euro aan vastgoed gekocht heeft. Het zou gaan om bouwgrond met aanliggende villa, een huis in de Tentoonstellingswijk en een woning in het centrum van Antwerpen.

Het gaat om een juridisch-preventieve maatregel van de stad Antwerpen. Mocht blijken dat El Kaouakibi schuldig bevonden wordt aan frauduleuze praktijken, dan kan er mogelijk nog geld gerecupereerd worden via de in beslag genomen bezittingen.

Eerder startte Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert de procedure op om El Kaouakibi uit de partij te zetten en zette hij de publieke aanval in.

Wat voorafging: Kater na affaire El Kaouakibi dreigt voor velen: haar achterban; haar partij, alle overheden die miljoenen subsidies bleven geven

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20