El Kaouakibi wordt uit Open Vld gezet

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert start de procedure om Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi uit te sluiten als partijlid. Dat laat hij woensdag weten in een mededeling.

Lachaert baseert zich onder meer op het vernietigende verslag van de voorlopige bewindvoerder van haar dans-vzw Let’s Go Urban. ‘Daarin zijn nieuwe feiten aan het licht gekomen, waarvan sommige onweerlegbaar lijken en niet te verzoenen zijn met de ethische standaarden die Open Vld als partij zichzelf oplegt. Meer bepaald gaat het om hoe omgegaan is met subsidies die onder meer de stad Antwerpen voorzien heeft voor de werking van de vzw Let’s Go Urban.’

Lachaert wacht de uitkomst van de verscheidene onderzoeken niet meer af en vraagt de statutaire commissie van de partij nu om El Kaouakibi uit te sluiten als lid van Open Vld, op basis van de feiten die vandaag bekend zijn. Hij roept haar op om afstand te nemen van haar parlementair mandaat.

Inspectie Financiën

De Vlaamse Inspectie Financiën gaat alle subsidies die de voorbije jaren zijn toegekend aan vier vzw’s van Sihame El Kaouakibi onderzoeken, zo maakte minister-president Jan Jambon (N-VA) nog bekend.

Wat voorafging: Nu al vijf verschillende onderzoeken naar El Kaouakibi: een overzicht

Radio Highlights
Meer
Radio Highlights
Kijk live
Array
Markten
My following
Markten
BEL20