Wibra-directie neemt 30 Belgische winkels zelf over

De directie van het noodlijdende Wibra houdt in België 30 van de 81 winkels. Voor de rest wordt een overnemer gezocht. Dat zegt BBTK-vakbondsman Bart Leybaert.

Het is nog niet duidelijk welke winkels in handen blijven van het bedrijf en welke worden afgestoten. ‘De directie heeft ons ook geen garantie kunnen geven dat voor de werknemers bij winkels die niet gered kunnen worden een ontslagvergoeding zal kunnen uitbetaald worden’, zegt Leybaert.

Donderdag vond er bij Wibra België een ondernemingsraad plaats. Daar werd onder meer gevraagd aan het personeel om flexibeler te zijn. ‘Ze zouden niet meer in één vaste winkel werken, maar elke dag ergens anders worden ingezet volgens de noden’, zegt Leybaert. ‘Dat is een onmogelijke vraag voor werknemers die aan een minimumloon werken.’

Curator

Er zijn ondertussen drie curatoren aangesteld om de eventuele overname van de overige winkels in goede banen te leiden. De vakbonden gaan nu een gesprek vragen met de curatoren om te informeren naar overnamekandidaten.

De directie wilde niet reageren zolang de procedure loopt. Twee weken geleden vroeg de keten bescherming tegen haar schuldeisers.

Lees ook: Vakbonden vrezen einde van Wibra in België

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20