Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 01 DEC

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

WHO: ‘Quarantaine wordt niet overal in de VS en Europa correct toegepast’

Logo Business AM
Coronacrisis

20/10/2020 | Niels Saelens | 2 min leestijd

EPA

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vreest dat het coronavirus deze winter aan kracht zal winnen als de VS en Europa er niet in slagen om meer risicogevallen in quarantaine te plaatsen.

Het aantal coronabesmettingen is wereldwijd aan het toenemen. ‘In bijna de helft van onze Europese lidstaten is het aantal besmettingen met minstens 50 procent toegenomen’, liet Mike Ryan, hoofd noodtoestanden bij de WHO, weten tijdens een virtuele persconferentie.

België is één van de slechtste leerlingen van de klas. Tussen 10 tot 16 oktober is er een stijging opgetekend van 69 procent in vergelijking met de week voordien.

In de Verenigde Staten werden er vorige vrijdag 70.450 besmetting geteld, het hoogste aantal sinds 24 juli.

Strenger toezien op naleving quarantaine

De Wereldgezondheidsorganisatie vreest dat de situatie er alleen maar zal op verslechteren als er niets verandert. Volgens de WHO zijn er nog te veel landen waar de overheden er niet in slagen om risicopersonen systematisch in quarantaine te plaatsen.

‘Het correct toepassen van de quarantainemaatregelen kan nochtans helpen om het virus een halt toe te roepen’, aldus Ryan. Volgens hem is het belangrijk om uzelf in quarantaine te plaatsen zodra u weet dat u in contact bent gekomen met iemand die besmet is met het coronavirus.

Eenmaal in quarantaine moeten we de maatregelen zo strikt mogelijk opvolgen, laat Maria Van Kerkhove, een Amerikaanse wetenschapper bij de WHO, weten. ‘Quarantaine betekent niet alleen dat u niet kunt gaan werken. Neen, dat betekent ook dat u geen bezoekje aan de winkel mag brengen en geen vrienden mag ontvangen of opzoeken’, klinkt het.

Ryan haalt het voorbeeld aan van de Aziatische landen waar het aantal besmette gevallen stevig is afgenomen. Volgens hem slagen die landen erin om het virus succesvol te bestrijden omdat ze zowel de besmette personen als de nauwe contacten in quarantaine plaatsen.

Source: Business Insider


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  63.227.605
 • Aantal
  doden
  1.467.894
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  577.345
 • Aantal
  doden
  16.645
Logo Business AM

Business AM | Stocks