Wetenschappelijk bewezen: singles leven beter dan koppels

Blijkbaar heb je helemaal geen partner nodig en ben je zelfs gelukkig als je single bent. Volgens enkele wetenschappelijke studies zijn vrijgezelle mensen gezonder en gelukkiger dan mensen in een relatie. Zeker dat je nog een lief zoekt?

Business Insider heeft verschillende studies waaruit blijkt dat vrijgezellen eigenlijk een beter leven leiden dan koppels. Zo werden er bijvoorbeeld netwerkrelaties van vrijgezelle en getrouwde Amerikanen onderzocht. Hieruit bleek dat vrijgezellen meer aandacht schenken aan hun sociale netwerk. Ze denken vaker aan hun vrienden en familie. Etniciteit, geslacht geen rol spelen.

Leven gezonder

Als dat niet genoeg is, blijkt uit een ander onderzoek dat vrijgezellen die nog nooit getrouwd waren ook nog eens meer aan sport doen getrouwde of gescheiden mensen. Daarnaast zouden ook vrijgezellen uit negen Europese landen een lagere BMI hebben dan alweer getrouwden of gescheiden. Goed bezig singles!

Meer vrijheid, creativiteit en productiviteit

Singles weten ook hoe ze moeten genieten van hun me-time dan mensen in een relatie. Heel wat studies koppelen dit terug aan heel wat voordelen zoals meer vrijheid, creativiteit en productiviteit.

Bella DePaulo, een psycholoog aan de University of California Santa Barbara die erg blij is met haar vrijgezellenbestaan, heeft in een onderzoek bewezen dat vrijgezellen meer psychische groei ervaren dan koppels. Bella geeft wel toe dat hier nog meer onderzoek naar gedaan moet worden. Dat vrijgezellen eenzaam en alleen zitten, is volgens haar een fabeltje.   

Vriendschap is belangrijker

Blijkbaar zorgen goede vriendschappen ook voor een lang en gelukkig leven. Zo haalt Business Insider een studie boven van het British Medical Journal. In de publicatie blijkt dat mensen die regelmatig contact hebben met tien of meer mensen in hun netwerk gelukkiger zijn dan mensen die dit niet doen. Uit dezelfde studie bleek ook dat mensen met minder vrienden ook minder gelukkig waren. Dus een goede vriend of vriendin is duidelijk belangrijker dan een lief, toch? 

Wie heeft een partner nodig?

Meer