21 hacks die elke reiziger moet kennen

Wie vaak reist, weet dat er veel nuttige tips zijn om kleine problemen te verhelpen. The Huffington Post stelde een lijst samen van 21 hacks die elke reiziger moet kennen. Niet alles garandeert succes, maar toch de moeite om eens te bekijken voor je op reis vertrekt.

Voor je boekt en op de luchthaven:

1. Laat je online niet bedriegen

Reisbureaus worden steeds meer een stukje nostalgie, aangezien je alles online kunt boeken. Veel mensen trappen echter in de val die reisagentschappen vakkundig voor hen hebben opgezet. Wie een hotel op een reissite zoekt, zal soms merken dat de prijs verhoogd is wanneer je later nog eens terugkeert. Sommige sites passen inderdaad hun prijzen aan van zodra ze weten dat je geïnteresseerd bent. Ook de prijzen van vliegtuigtickets kunnen op die manier plots rare bochten maken.

Hack: doe voor je boekt even de moeite om de geschiedenis van je browser te wissen, en verwijder ook al je cookies en cache. Op die manier ben je zeker dat je niet bedrogen wordt en de juiste prijs betaalt.

2. Probeer drie zitplaatsen te versieren

Op het vliegtuig is het altijd aangenaam wanneer je extra zitruimte hebt. Zeker op een verre reis hoop je dat de stoel naast je gewoon leeg blijft. Succes is niet gegarandeerd, maar er bestaat wel een trucje om de hele rij van drie stoelen te reserveren.

Hack: je zal misschien een lastige klant lijken, maar koppels kunnen best de zitplaats aan het raam en de zitplaats aan het gangpad boeken. Op die manier zit er nog een stoel tussen jullie beide. Als je geluk hebt, is er geen eenzame reiziger die deze zitplaats reserveert, en dan hebben jullie drie zetels voor de prijs van twee. Komt er toch iemand opdagen, dan kan je gewoon even vragen om te wisselen, zodat jullie toch naast elkaar kunnen zitten.

3. Boek last-minute als het kan

Wanneer je boekt bepaalt de prijs die je betaalt. Wie een vakantie al maanden op voorhand vastlegt, zal mogelijk op het vliegtuig zitten met mensen die voor dezelfde reis een pak minder betaald hebben. De volgende tip werkt niet altijd, maar wel heel vaak.

Hack: probeer je vliegtuigtickets en zelfs verblijfplaats zo laat mogelijk te boeken. Maatschappijen proberen op het laatste moment hun lege zitplaatsen te verkopen en daarvoor doen ze hun prijzen dalen. Wanneer je een specifieke bestemming in gedachten hebt, is deze hack niet ideaal. Maar als je gewoon op zoek bent naar zon of avontuur, laat het lot dan bepalen waar je reis heen gaat.

4. Zoek op voorhand het Wifi-paswoord op

Het is misschien een betere tip om geen Wifi-verbinding te zoeken en tijdens je vakantie gewoon eens offline te blijven, maar we leven nu eenmaal in een tijdperk waarin we met de regelmaat van de klok de sociale media checken. Hotels weten dat ook en rekenen vaak veel aan voor een Wifi-verbinding.

Hack: tenzij het hotel specifieke wachtwoorden per gast voorziet, kan je op het internet al eens checken of iemand het paswoord van je hotel gedeeld heeft. Met een beetje geluk is dit nog niet aangepast en kan je een hele week naar hartenlust surfen.


© Pexels

5. Neem je eerste selfie … op de parking van de luchthaven

Wanneer je op de luchthaven aankomt en je auto op de parking achterlaat, zit je in gedachte alleen nog maar op die heerlijke vakantiebestemming. Maar wanneer je één of twee weken later terugkeert, ben je totaal vergeten waar je auto geparkeerd staat.

Hack: neem daarom je eerste selfie van de vele vakantiefoto’s gewoon aan je auto. Zo weet je nog ongeveer waar je tussen die honderden andere wagens geparkeerd staat. Anders zou de rust meteen weer plaats moeten ruimen voor stress.

6. Neem een lege fles mee

Op de luchthaven iets drinken? Dat kost je ook weer een pak geld. Nog voor je vertrokken bent, heb je al heel wat uitgegeven. Water mag je immers niet meenemen, want bij de veiligheidscontrole zal je normaal alle vloeibare producten uit je bagage moeten achterlaten.

Hack: niemand zegt dat je geen lege fles mag meenemen. Van zodra je voorbij de controle bent, kan je de fles met water gaan vullen. Zo heb je meteen ook (proper) water achter de hand wanneer je op je bestemming aankomt.

Je bagage:

7. Steek enkele essentiële dingen in je handbagage

Je wil natuurlijk zo licht mogelijk reizen, maar stel je voor dat iemand op de luchthaven een fout maakt en je bagage niet op hetzelfde vliegtuig als jij wordt geladen. Dat gebeurt uiteraard soms en dan kan je maar beter voorbereid zijn.

Hack: steek een aantal essentiële dingen in je handbagage. Denk aan extra ondergoed, kousen en kleine toiletproducten. Je handbagage gaat altijd met je mee, en zo ben je tenminste zeker dat je goed zit in noodgevallen.

8. Rol je kleren op

De dag voor je vertrek heb je uren gespendeerd aan het inpakken van je kleren. Alles is zorgvuldig gestapeld en opgevouwen, maar dan doe je je valies open en merk je dat alle kleren gekreukt zijn en door elkaar zitten.

Hack: steek niet te veel tijd in inpakken en rol je kleren gewoon op. Op die manier kan je ook nog eens plaats besparen in je koffer. En de tijd die je wint, kan je gebruiken om de ideale playlist voor op vakantie samen te stellen.

9. Gebruik je riem om de kraag van je hemd netjes te houden

Gekreukte kleren zijn natuurlijk extra erg wanneer je een deftig hemd in je bagage hebt steken.

Hack: steek je broeksriem in de kraag van je hemd. Zo heb je niet alleen extra steun, je wint ook plaats aangezien je geen ruimte meer moet zoeken voor die opgerolde riem.

10. Steek een wasverzachterdoekje in je bagage

Een ander probleem dat je altijd tegenkomt bij het openen van de koffer: de frisse geur van je pas gewassen kleren is vervangen door een muf geurtje.

Hack: er bestaan wasverzachterdoekjes die je tussen je kleren kunt leggen. Zo zal alles nog heerlijk fris ruiken wanneer je op je bestemming aankomt.

11. Vul je schoenen

Net wanneer al je kleren in je koffer zitten, besef je plots dat je schoenen er nog bij moeten. Niets neemt zoveel ruimte in als schoenen, maar je kan ze ook nuttig gebruiken.

Hack: steek wat ondergoed en kousen in je schoenen. Die ruimte wordt anders toch niet benut en je zal versteld staan hoeveel plaats je bespaart.

12. Vermijd dat flesjes gaan lekken

Bijna elke keer hebben we hetzelfde probleem: een flesje shampoo of douchegel begint te lekken en alles plakt wanneer je aankomt.

Hack: doe wat huishoudfolie rond flesjes. Op die manier zal een lek toch enigszins worden opgevangen en zal je tandenborstel misschien niet naar shampoo smaken.


© Pexels

13. Plak een sticker op je bagage

Ben je ook altijd bang dat de medewerkers van de luchthaven je zorgvuldig ingepakte bagage hardhandig zullen aanpakken? Dan kan je hen misleiden …

Hack: plak een sticker met het woord ‘breekbaar’ op je koffer. Niet alleen zullen ze voorzichtiger zijn met je koffer, je bagage zal ook ergens bovenaan worden gelegd, zodat de inhoud niet wordt verpletterd. En met een beetje geluk betekent dit ook dat je koffer als eerste wordt uitgeladen, waardoor je niet lang moet wachten aan de bagageband.

14. Bewaar kabels in een brillendoos

Smartphone, tablet, scheermachine, … Er zitten tegenwoordig veel kabels in onze koffer. De volgende tip is vooral handig voor brildragers.

Hack: een brillendoos is doorgaans leeg in je bagage, dus kan je hier perfect enkele kabels in kwijt. Zo blijven ze netjes opgerold en heb je ze snel bij de hand wanneer je ze nodig hebt.

15. Hervul lege flesjes toiletgerief

Een klein flesje shampoo of douchegel is geweldig, want je raakt ermee door de controle en je spaart heel veel plaats uit. Jammer genoeg zijn die kleine flesjes vaak overdreven duur.

Hack: koop niet iedere keer nieuwe flesjes wanneer je op reis vertrekt, maar hervul oude flesjes met shampoo of douchegel die je thuis hebt liggen. Minder verpakking is goedkoper en ook beter voor het milieu.

16. Beveilig je scheermesje met een papierklem

Scheermesjes zijn ook niet goedkoop en ze raken gemakkelijk beschadigd door, of beschadigen zelf, de andere voorwerpen in je toiletzak.

Hack: bevestig een papierklem over het mesje gedurende de reis. Op die manier is je scheermesje, en al de rest, beschermd.

17. Maak je bagage uniek

Traditioneel twijfel je wanneer je een koffer in de verte op de bagageband ziet rollen. En je durft hem niet grijpen uit vrees dat het niet de jouwe is. De volgende hack doe je misschien al, en bespaart je veel overbodige wachttijd.

Hack: een sticker of een kleurrijke strik zorgt ervoor dat je al van ver weet dat je koffer in aantocht is. En je moet ook minder vrezen dat iemand anders onbewust met jouw bagage gaat lopen.

18. Bewaar juwelen in een pillendoosje

Een oorbel of ring die ergens in je koffer verdwaald is geraakt. Dat wil je natuurlijk vermijden.

Hack: steek je juwelen in pillendoosjes of gebruik een doosje waar bijvoorbeeld Tic-Tacs hebben ingezeten. Wel opletten wanneer je een pilletje moet slikken uiteraard …

Op je bestemming:

19. Gebruik de televisie als lader

Nooit zijn er genoeg stopcontacten in een hotelkamer om je toestellen op te laden. Gelukkig heb je niet altijd een stopcontact nodig …

Hack: de televisie heeft wellicht een USB-poort, en dus kan je je smartphone of tablet opladen door het toestel op de tv aan te sluiten. Als je een laptop bij zou hebben, kan je ook daarop aansluitingen vinden.


© Pexels

20. Bewaar je geld op een veilige plaats

Je vakantie is meteen verpest wanneer je geld gestolen wordt. Zoek daarom naar originele manieren om je geld te bewaren.

Hack: je kan geld in een lege fles zonnecrème verstoppen, nadat je die uiteraard hebt uitgespoeld. Wanneer dieven in je tas naar geld graaien, zullen ze je zonnecrème meestal wel laten liggen.

21. Zorg dat je geen buitenlandse munten overhoudt

Tenzij je naar een land gaat waar ze met euro’s betalen, blijf je op het einde van je reis altijd met de nodige geldmunten achter. En die kan je niet meer wisselen.

Hack: je kan natuurlijk een kassier irriteren door met tientallen muntjes te betalen, maar dan koop je vaak iets wat je toch niet nodig hebt. Geef daarom je munten aan een dakloze die er zonder twijfel heel blij mee is. Zo sluit je vakantie af met een goede daad.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20