Het beste tijdstip om online de goedkoopste vlucht te boeken

De feestdagen komen eraan en dat betekent voor velen eindejaarsvakantie. Iedereen weet dat op voorhand boeken veel goedkoper is, maar hoe lang op voorhand? Zijn er bepaalde dagen of tijdstippen waarop je de websites van vliegtuigmaatschappijen best bezoekt? Mashable onderzocht dit en kwam tot de volgende conclusies.

De 21-dagen regel

Als je je vlucht meer dan 21 dagen op voorhand kan boeken, kan je de grootste besparingen realiseren. De meeste vliegtuigmaatschappijen doen je meer betalen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt.

Als 21 dagen te lang op voorhand is, weet dan dat veel maatschappijen extra belang lijken te hechten aan veertien dagen, zeven dagen en drie dagen voor de vertrekdatum.

Soms kan je last-minute deals in de wacht slepen, maar de kans bestaat dan ook dat je helemaal geen vlucht vastkrijgt.

Dinsdagen en woensdagen

Dinsdag en woensdag zijn traditioneel de goedkoopste dagen om te vliegen. Op de populaire weekendvluchten na komen de meeste mensen terug op een maandag. Lange weekends beginnen gewoonlijk op donderdag of vrijdag.

Als je kan, reis dus op dinsdag of woensdag. Vaak zijn er een paar dagen voor de vertrekdatum nog goedkope tickets beschikbaar voor dinsdag- en woensdagvluchten. Er zijn ook niet zelden vrije plaatsen op het vliegtuig, waardoor je op die dagen vaak comfortabeler vliegt.

De woensdagmiddernachtmythe

Volgens een bekende mythe is woensdag in het midden van de nacht het gouden tijdstip om vluchten te boeken. Sommigen zweren bij deze regel, maar de meesten vinden ‘m belachelijk.

De vrijdagexperimenten

Het woensdagnachtargument wordt even vaak weggelachen als het wordt gesuggereerd, maar vrijdag is misschien wel de beste dag. Sommige maatschappijen experimenteren immers met hun prijzen op het einde van de week.

Elke dag die op ‘G’ eindigt

Er bestaan geen kant-en-klare regels om de beste deals in de wacht te slepen. Je kan vrijwel elke dag en op elk tijdstip goedkope tickets vinden. In plaats van je op de kalender te concentreren, is het vaak een beter idee om je te registreren op een paar mailinglijsten van je favoriete luchtvaartmaatschappijen. Die lijsten kunnen je kortingen en promoties helpen ontdekken.

Meer