Wereldwijde bioscoop zet geleidelijke heropleving ook volgend jaar verder

Het wereldwijde bioscoopbezoek zet zijn langzame, maar zekere heropleving uit de coronapandemie verder. Dat zegt een studie van analist Gower Street, die verwacht dat de wereldwijde bioscoopsector volgend jaar 29 miljard dollar inkomsten zal kunnen melden. Toch zal het volgens het rapport nog enkele tijd duren vooral de sector de impact van de coronacrisis volledig achter zich heeft gelaten.

Waarom is dit belangrijk?

Gower Street verwacht dat de bioscoopsector dit jaar wereldwijd 25,8 miljard dollar inkomsten zal genereren. Dat betekent een stijging met 21 procent tegenover vorig jaar. Er blijft echter een grote kloof met de pieken die voor de uitbraak van de coronacrisis werden opgetekend. Drie jaar geleden, net voor het virus Covid-19 aan zijn opmars begon, werd een recordomzet van 42,3 miljard dollar gemeld.

Recordniveaus blijven buiten bereik: Volgens Gower Street kon de wereldwijde bioscoopsector dit jaar profiteren van een aantal succesproducties die het publiek opnieuw naar de filmzalen kon lokken.

  • Gewezen wordt daarbij onder meer naar de bijval die nieuwe producties van franchises zoals Top Gun (Maverick) en Black Panther (Wakanda Forever) lieten optekenen. Volgend jaar mag volgens het rapport opnieuw een verdere groei met 12 procent worden verwacht.
  • “De resultaten liggen echter n
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20