Webhostingreus team.blue (Jonas Dhaenens) verovert Griekenland

Team.blue, de multinationale websitebeheerder die ontstaan is uit het Gentse Combell, zet zijn indrukwekkende Europese veroveringstocht verder. De jongste overnameprooi: zijn Griekse sectorgenoot Enartia.

Enartia bedient de Griekse markt via de merken Papaki en Top.Host. De overname, die vrijdag aangekondigd werd, past in de strategische keuze van team.blue om sectorgenoten in Zuid-, Centraal- en Oost-Europa op te kopen. Vorig jaar kocht de Belgisch-Nederlandse groep van CEO Jonas Dhaenens ook al hostingbedrijven in Turkije, Bulgarije en Tsjechië.

Zoals bij de vorige overnames, blijven de financiële details van de Griekse deal confidentieel. Het huidige management en het personeel in Heraklion blijven aan boord.

Van Combell tot Europese supergroep

De webhostinggroep team.blue is goed voor meer dan 2 miljoen klanten, 5 miljoen domeinnamen en 1.500 medewerkers en ontstond uit de fusie van het Gentse Combell met het Nederlandse TransIP. De combinatie was volgens de gehanteerde waarderingen bij die fusie meer dan 1 miljard dollar waard en mag zich dus een ‘unicorn’ noemen.

Team.blue groeit in sneltempo uit tot een pan-Europese hostingreus die actief is 12 landen. Dat moet ook, want concurrenten als GoDaddy zijn eveneens op internationale veroveringstocht.

Hostingbedrijven vormen de onzichtbare ruggengraat voor de webadressen en mailboxen van bedrijven. Daar koppelen ze nog bijkomende online diensten aan, zoals dataopslag, digitale marketing of cybersecurity.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20