Webhostingreus team.blue (Jonas Dhaenens) verovert Bulgarije

Team.blue, de multinationale websitebeheerder die ontstaan is uit het Gentse Combell, zet zijn indrukwekkende expansie verder. CEO Jonas Dhaenens kondigt een overname in Bulgarije aan, amper enkele weken na een overname in Turkije.

Team.blue neemt de Bulgaarse marktleider SuperHosting over. Dat bedrijf heeft ook al zijn eerste stappen gezet in Servië, waardoor team.blue twee vliegen in een klap slaat in zijn veroveringstocht van de regio Centraal- en Oost-Europa. Jonas Dhaenens kende de twee stichters van SuperHosting al jaren. De financiële details blijven confidentieel.

De deal komt er amper enkele weken nadat het Turkse hostingbedrijf Natro, goed voor 120.000 klanten and 500.000 domeinnamen, zich ook al aansloot bij team.blue.

Combell

De webhostinggroep, goed voor 2 miljoen klanten en 5 miljoen domeinnamen, ontstond uit de fusie van het Belgische Combell met het Nederlandse TransIP. De combinatie is volgens de gehanteerde waarderingen bij de deal meer dan 1 miljard dollar waard en mag zich dus een ‘unicorn’ noemen.

Team.blue groeit in sneltempo uit tot een pan-Europese hostingreus die actief is meer dan 10 landen. Dat moet ook, want concurrenten als GoDaddy zijn eveneens op internationale veroveringstocht.

Hostingbedrijven vormen de onzichtbare ruggengraat voor de webadressen en mailboxen van bedrijven. Daar koppelen ze nog bijkomende online diensten aan, zoals dataopslag, digitale marketing of cybersecurity.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20